Ухвала
від 25.04.2018 по справі 755/6165/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6165/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"25" квітня 2018 р. м. Київ

Суддя Дніпровського районного суду м. Києва Савлук Т.В., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Краківська 15-17 , третя особа Публічне акціонерне товариство Київенерго про визнання рішення незаконним, зобов'язання не чинити перешкоди при підключенні до загально будинкових мереж та відшкодування збитків,

в с т а н о в и в:

До Дніпровського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Краківська 15-17 , третя особа Публічне акціонерне товариство Київенерго про визнання рішення незаконним, зобов'язання не чинити перешкоди при підключенні до загально будинкових мереж та відшкодування збитків

Відповідно до ч.1 ст.2 Цивільного процесуального кодексу України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором. (ч. 1 ст. 5 Цивільного процесуального кодексу України)

Так, відповідно до ч. 1 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Згідно ч. 3 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити: найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Виходячи зі змісту положень ст.2 Закону України Про судовий збір , платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (в тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір визначено, що за подання позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем, сплачується судовий збір в розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704,80 грн.) та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (8810,00 грн.).

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір передбачено, що за подання позовної заяви немайнового характеру , яка подана фізичною особою, сплачується судовий збір в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704,80 грн.).

Згідно положень ч.3 ст.6 Закону України Про судовий збір передбачено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Платником судового збору виступає особа (фізична або юридична), яка звертається до суду. ( ст.2 Закону України Про судовий збір )

При зверненні з позовом до суду, позивачем долучено оригінал квитанції №1-1638k від 20 квітня 2018 року про сплату судового збору в розмірі 2114,40 грн., де платником зазначено ОСОБА_2 , що не може слугувати належним доказом сплати судового збору, виходячи з наступного.

Виходячи зі змісту положень ст.2 Закону України Про судовий збір , платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (в тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду, тобто Законом безпосередньо передбачено, що судовий збір сплачується саме позивачем при зверненні з позовом до суду, що зумовлює зазначення у платіжному документі як платника судового збору позивача у справі.

На виконання ухвали суду, позивач має надати суду оригінал платіжного документа про сплату судового збору в розмірі, визначеному ст.4 Закону України Про судовий збір на кожну вимогу немайнового характеру в розмірі 704,80 грн., з урахуванням положень ч.3 ст.6 Закону України Про судовий збір .

В той же час, платником судового збору у платіжному документі зазначено Штеренберг Олесю Олександрівну , однак доказів, які мали підтвердити, що вказана особа є представником позивача та уповноважена вчиняти будь-які дії від імені позивача, суду не надано.

Звертаю увагу, що пільги щодо сплати судового збору, визначені у статті 5 Закону України Про судовий збір .

При зверненні з позовом до Дніпровського районного суду міста Києва судовий збір сплачується за наступними реквізитами: рахунок №31216206700005, МФО №820019, відкритий в ГУ ДКСУ в м. Києва, отримувач УДКСУ у Дніпровському районі м. Києва.

Відповідно до ч.1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, суд приходить до висновку, про необхідність залишення позовної заяви без руху та надати строк позивачу для усунення зазначених в ухвалі недоліків, оскільки позовна заява не відповідає вимогам процесуального закону.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 4, 175, 177, 185 ЦПК України, суддя,

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Краківська 15-17 , третя особа Публічне акціонерне товариство Київенерго про визнання рішення незаконним, зобов'язання не чинити перешкоди при підключенні до загально будинкових мереж та відшкодування збитків - залишити без розгляду.

Надати можливість позивачу виправити недоліки в строк не більше ніж десять днів з дня отримання позивачем ухвали, про що у вказаний термін надати суду документальні підтвердження.

Попереджаю, що у разі невиконання вимог суду щодо усунення вказаних недоліків, Ваша заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненню.

С у д д я

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.04.2018
Оприлюднено03.05.2018
Номер документу73723575
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/6165/18

Постанова від 02.07.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 03.06.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Рішення від 10.01.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 20.06.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 15.05.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні