Ухвала
від 03.05.2018 по справі 204/8096/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/8096/17

2/201/1565/18

У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди

03 травня 2018 року Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська

У складі: головуючого судді - Федоріщева С.С.,

при секретарі - Кияшко Н.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Дніпрі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя,-

В С Т А Н О В И В:

03 квітня 2018 року з Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя за підсудністю.

Представник позивача ОСОБА_3 через канцелярію суду подала заяву про розгляд справи без її участі а також просила суд визнати укладену між сторонами мирову угоду та у зв'язку з її визнанням закрити провадження у даній цивільній справі. Разом з тим, до суду було надано заяву про затвердження мирової угоди та підписану сторонами мирову угоду з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок.

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з'явився, раніше 15.02.2018 року, надав суду заяву (а.с. 56) про розгляд справи без його участі та затвердження мирової угоди.

За умовами укладеної між сторонами мирової угоди:

1)Виділити у власність ОСОБА_1 трикімнатну квартиру за адресою: вул. Робоча, 148/150 у місті Дніпрі;

2)Виділити у власність ОСОБА_2 домоволодіння № 21 по вул. Барикадній у м. Дніпрі;

3)Виділити у власність ОСОБА_2 автомобіль Land Rover Range Rover 4/2i Supercharger Vogue SEAI (LM);

4)Виділити у власність ОСОБА_2 автомобіль Mercedes - Benz 500 SL;

5)Стягнути з відповідача ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 компенсацію вартості спільного майна в сумі 30 000 доларів США, що складає 780 000 грн.;

6)Стягнути з ОСОБА_2 суму сплаченого судового збору.

Просили визнати та затвердити мирову угоду, провадження у справі закрити.

Відповідно до ч. 7 ст. 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Згідно до положень ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обовязків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією є ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони позивачем, з другої сторони представником відповідача, в зв'язку з укладенням мирової угоди судом роз'яснені наслідки такого рішення передбаченіст. 256 ЦПК України.

Наслідки укладення мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі , якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують нічиїх прав, свобод чи інтересів, суд вважає за можливе закрити провадження у справі та затвердити дану мирову угоду.

Відповідно до вимог ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки , передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленимЗаконом України Про виконавче провадження . У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку ,передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Питання про розподіл витрат вирішити на підставі вимог ч. 1 ст. 142 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись статтями 49, 142, 207, 208, 255, 256 ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду від 03 травня 2018 року, укладену між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на наступних умовах:

-Виділити у власність ОСОБА_1 трикімнатну квартиру за адресою: вул. Робоча, 148/150 у місті Дніпрі;

-Виділити у власність ОСОБА_2 домоволодіння № 21 по вул. Барикадній у м. Дніпрі;

-Виділити у власність ОСОБА_2 автомобіль Land Rover Range Rover 4/2i Supercharger Vogue SEAI (LM), 2008 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1;

-Виділити у власність ОСОБА_2 автомобіль Mercedes - Benz SL500, 1996 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_2;

-Стягнути з відповідача ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 компенсацію вартості спільного майна в сумі 30 000 доларів США, що складає 780 000 грн. (сімсот вісімдесят тисяч гривень);

Неналежне виконання відповідачем умов цієї мирової угоди, є підставою для звернення позивача до відповідного відділу державної виконавчої служби та примусового виконання ухвали суду про затвердження мирової угоди.

Зобовязання відповідача і позивача за цією мирової угодою вважаються припиненими з моменту повного виконання умов мирової угоди в повному обсязі.

Сторони , підписуючи цю мирову угоду заявляють про те, що у процесі її укладення діяли в межах наданих повноважень,дана мирова угода стосується лише їх прав , обовязків та інтересів, не суперечить чинному законодавству , не порушує прав та інтересів третіх осіб або держави. Наслідки укладення мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

Дана мирова угода набирає чинності з моменту її підписання та затвердження ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська і є підставою закриття провадження у справі №204/8096/17 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя. Мирова угода підписана сторонами у трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу по одному для кожної із сторін та суду.

Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі держави.

Сторонам відомі наслідки укладання мирової угоди, яка затверджена судом, передбачені статтею 256 ЦПК України.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя закрити .

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 2 500 (дві тисячі п'ятсот) гривень.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом пятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя С.С. Федоріщев

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено05.05.2018
Номер документу73766882
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/8096/17

Ухвала від 03.05.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 03.01.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 15.12.2017

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні