Ухвала
від 04.05.2018 по справі 177/518/18
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/518/18

Провадження № 2/177/555/18

У Х В А Л А

Іменем України

04.05.2018

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Суботіна С. А. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до виконавчого комітету Красінської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, третя особа Шоста криворізька державна нотаріальна контора про визнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування , -

В С Т А Н О В И В:

23.03.2018 позивач звернувся до суду з указаною позовною заявою, в якій просив суд визнати за ним право на земельну частку (пай) розміром 7,13 га в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості) на території Криворізького району Дніпропетровської області, у порядку спадкування за законом, після смерті батька ОСОБА_2, померлого 28.05.2007 року.

Ухвалою суду від 28.03.2018 позовна заява залишена без руху, з надання строку для усунення недоліків.

02.05.2018, засобами поштового зв'язку, до суду надійшла уточнена позовна заява, разом з клопотанням про витребування доказів, в якому просив суд витребувати з Криворізької РДА завірену копію рішення № 339-р від 30.05.1997; з Красінської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області - відомості про склад сім`ї ОСОБА_2, ОСОБА_3, на день їх смерті; а також з Відділу у Криворізькому районі ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області відомості про нормативну вартість земельної частки (паю) розміром 7,13 га в умовних кадастрових гектарах.

Уточнена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Оскільки відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, вказана справа має розглядатися в загальному позовному провадженні.

Відповідно ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом, яке має бути подане разом з поданням позовної заяви. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Беручи до уваги те, що клопотання про витребування доказів в частині витребування копії спадкової справи належно оформлене та мотивоване, подане у встановлений законом строк, вказані у клопотанні докази мають суттєве значення для правильного вирішення справи, отримати їх самостійно позивач не має можливості, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання про витребування доказів.

Відповідно до 6-8 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребував суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 187, 260-261, п.2 ч.4 ст. 274, 353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до виконавчого комітету Красінської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, третя особа Шоста криворізька державна нотаріальна контора про визнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування.

Призначити підготовче засідання на 31.05.2018, о 10:00 годині, у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, кабінет № 2).

Витребувати:

- з Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області завірену копію рішення Криворізької РДА Дніпропетровської області № 339-р від 30.05.1997;

- з Красінської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області відомості про склад сім`ї ОСОБА_2, померлого 28.05.2007 та ОСОБА_4, померлого 07.12.1999, на день їх смерті, а також відомості про те, хто був з ними зареєстрований (фактично проживав) на день їх смерті, за адресою: вул. Північна, буд. 17, с. Новожитомир, Криворізького району Дніпропетровської області;

- з Відділу у Криворізькому районі ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області відомості про нормативну вартість земельної частки (паю) розміром 7,13 га в умовних кадастрових гектарах, на території Красінської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (колишній КСП Красіно ).

Витребувані докази надати суду у строк до 31.05.2018.

Ухвалу в частині витребування доказів надіслати до виконання.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу, третій особі, разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Відповідач протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву відповідно до ст. 178 ЦПК України.

Роз'яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач не пізніше п'яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу й суду, з підтвердженням такого направлення позивачу.

Встановити третій особі строк на подання пояснень щодо позову або відзиву, відповідно протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження по справі з копією позовної заяви та доданими до неї документами або копії відзиву.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо розгляду справи учасники справи можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет: https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Криворізький районний суд Дніпропетровської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.05.2018
Оприлюднено05.05.2018
Номер документу73767677
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/518/18

Рішення від 20.08.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 24.07.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 31.05.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 04.05.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 28.03.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні