Ухвала
від 03.05.2018 по справі 573/362/18
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/362/18

Номер провадження 2/573/194/18

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

03 травня 2018 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області у складі:

головуючої судді: Свиргуненко Ю. М.

з участю секретаря: Федорченко Г. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Білопілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, треті особи: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу ОСОБА_2 про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в :

03 березня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Ухвалою від 05 березня 2018 року відкрито провадження у справі за вказаним вище позовом. Справу призначено до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження.

Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з'явилася, подала письмове клопотання, в якому просить провести підготовче засідання без її участі, позов підтримує, просить залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_3 (а. с. 22).

Представник відповідача - Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області у підготовче засідання не з'явився. Сільський голова надіслав листа про розгляд справи у відсутність представника сільради, позов визнають (а. с. 40).

Третя особа - приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу ОСОБА_2 у підготовче засідання не з'явилася, надіслала листа про розгляд справи без її участі, заперечень проти позову не має (а. с. 29).

У зв'язку з неявкою сторін, третьої особи, суд проводить підготовче засідання без їх участі, на підставі наявних доказів, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З матеріалів справи вбачається, що померла 20 жовтня 2001 року ОСОБА_4 за життя склала заповіт, посвідчений виконавчим комітетом Іскрисківщинської сільської ради 18 квітня 2000 року, за реєстровими номером №61, якими ОСОБА_3, зокрема, заповіла земельний пай (сертифікат серії СМ №0180480), право на який є предметом позову ОСОБА_1 (а. с. 24).

Отже, рішення у даній справі може вплинути на права та законні інтереси ОСОБА_3, а тому є всі підстави для залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, у зв'язку з чим клопотання позивача є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

У підготовчому засіданні виконані всі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України. Підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні немає.

Вирішивши питання про склад осіб, які братимуть участь у справі, визначивши, які факти необхідно встановити для вирішення спору, з'ясувавши, якими доказами та обставинами позивач буде обґрунтовувати свої доводи, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, так як спір між сторонами в справі не врегульовано.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 197, 200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, треті особи: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу ОСОБА_2 про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_3.

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, треті особи: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом та призначити справу до розгляду по суті на 13 годину 00 хвилин 03 травня 2018 року.

У судове засідання викликати сторони, третіх осіб.

Копію даної ухвали разом із копіями позовної заяви, додатків до неї, ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі - ОСОБА_3

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено05.05.2018
Номер документу73783671
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —573/362/18

Ухвала від 03.05.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Рішення від 03.05.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні