Ухвала
від 11.05.2018 по справі 461/4035/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/4035/17

Провадження № 1-кс/461/3334/18

УХВАЛА

іменем України

11.05.2018 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС 1-го відділення СВ УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, що становлять охоронювану законом таємницю

в с т а н о в и в :

В провадженні слідчого в ОВС 1-го відділення СВ УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017140040000936 від 12 квітня 2017 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Слідчий в ОВС 1-го відділення СВ УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів, що становлять банківську таємницю, у приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код банку НОМЕР_1 ) чи в архіві даної банківської установи, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , чи у приміщенні філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в м. Львові (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: роздруківок руху коштів по вищевказаному рахунку (гривневому та валютному) із обов`язковим зазначенням дат, сум, валюти, даних про банківські установи та їх рахунки, на які перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти, за період з моменту відкриття рахунку по 30.12.2013 року (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів) з можливістю копіювання (роздруку) відповідної інформації, та її наданням в електронному та паперовому вигляді; меморіальних ордерів, реєстрів документів за акредитивом і довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, сформовані ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » для оплати останньому за виконані будівельні роботи з рахунку зазначеного державного підприємства № НОМЕР_3 за період з жовтня 2009 року по час закриття даного рахунку, з можливістю вилучення оригіналів даної документації.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що 27 жовтня 2009 року між ІНФОРМАЦІЯ_4 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено тристоронній договір № 28010-02/112 «Про умови використання, погашення та обслуговування іноземного кредиту, що надається Державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під державну гарантію для фінансування інвестиційного проекту комплексного протипаводкового захисту у Львівській області на 2009-2011 року, та про належне забезпечення надання державної гарантії». Внаслідок цього, ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було відкрито мультивалютний рахунок № НОМЕР_3 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код банку НОМЕР_1 ) ( АДРЕСА_1 ), що міг використовуватися його службовими особами для розтрати коштів у великих розмірах. Зважаючи на це, слідчим відділом УСБ України на підставі ухвали Галицького районного суду м. Львова від 02.08.2017 року було проведено тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю, зокрема, до руху коштів по банківському рахунку № НОМЕР_3 . Однак, усієї необхідної інформації, зазначеної в ухвалі Галицького районного суду м.Львова від 02.08.2017 року про тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю, надано не було. Зокрема, не було надано жодних відомостей стосовно руху коштів Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по рахунку № НОМЕР_3 за період з 2009 по 2013 рік включно, а також меморіальних ордерів, реєстрів документів за акредитивом і довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, сформованих ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для оплати за виконані будівельні роботи по рахунку № НОМЕР_3 . Просить клопотання задоволити.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя вважає за можливе розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза їх зміни чи знищення.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив таке задоволити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно п.5 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема: відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Органом досудового розслідування встановлено, що 27 жовтня 2009 року між Міністерством фінансів України, ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено тристоронній договір № 28010-02/112 «Про умови використання, погашення та обслуговування іноземного кредиту, що надається Державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під державну гарантію для фінансування інвестиційного проекту комплексного протипаводкового захисту у Львівській області на 2009-2011 року, та про належне забезпечення надання державної гарантії». Внаслідок цього, ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було відкрито мультивалютний рахунок № НОМЕР_3 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код банку НОМЕР_1 ) ( АДРЕСА_1 ), що міг використовуватися його службовими особами для розтрати коштів у великих розмірах.

Зважаючи на це, слідчим відділом УСБ України на підставі ухвали Галицького районного суду м. Львова від 02.08.2017 року було проведено тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю, зокрема, до руху коштів по банківському рахунку № НОМЕР_3 . Однак, усієї необхідної інформації, зазначеної в ухвалі Галицького районного суду м.Львова від 02.08.2017 року про тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю, надано не було. Зокрема, не було надано жодних відомостей стосовно руху коштів Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по рахунку № НОМЕР_3 за період з 2009 по 2013 рік включно, а також меморіальних ордерів, реєстрів документів за акредитивом і довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, сформованих ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для оплати за виконані будівельні роботи по рахунку № НОМЕР_3 .

Відповідно до листа, одержаного від ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » 27.04.2018 року, зазначена інформація становить банківську таємницю і може бути надана лише на підставі ухвали суду про тимчасовий доступ до речей та документів, що становлять банківську таємницю.

Таким чином, враховуючи те, що ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташоване у АДРЕСА_3 та філія ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в м. Львові (МФО НОМЕР_2 ) розташоване за адресою: АДРЕСА_2 та володіють інформацією та документами про обіг коштів по вищевказаних банківських рахунках, яка може бути використана як доказ у кримінальному провадженні №12017140040000936, а саме щодо законності та достовірності здійснення перерахунку грошових коштів по вищевказаних рахунках, джерела походження зазначених вище коштів та може бути використана як доказ встановлення факту виконання договірних зобов`язань за укладеними угодами, слідчий суддя вважає за необхідне розкрити банківську таємницю і провести тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення оригіналів у вказаній фінансовій установі.

Керуючись ст.ст.159, 162-165, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати слідчому в ОВС 1-го відділення СВ УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 чи за його дорученням іншим членам слідчої групи слідчим слідчого відділу УСБУ у Львівській області, або за його дорученням слідчим слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що становлять банківську таємницю, з можливістю вилучення оригіналів документів, які знаходяться у приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код банку НОМЕР_1 ) чи в архіві даної банківської установи, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , чи у приміщенні філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в м. Львові (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: роздруківок руху коштів по вищевказаному рахунку (гривневому та валютному) із обов`язковим зазначенням дат, сум, валюти, даних про банківські установи та їх рахунки, на які перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти, за період з моменту відкриття рахунку по 30.12.2013 року (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів) з можливістю копіювання (роздруку) відповідної інформації, та її наданням в електронному та паперовому вигляді; меморіальних ордерів, реєстрів документів за акредитивом і довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, сформовані ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » для оплати останньому за виконані будівельні роботи з рахунку зазначеного державного підприємства № НОМЕР_3 за період з жовтня 2009 року по час закриття даного рахунку.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 11.06.2018 року.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73935213
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/4035/17

Ухвала від 27.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 27.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 17.09.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні