Ухвала
від 18.05.2018 по справі 804/8855/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 травня 2018 року Справа № 804/8855/15

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Царікової О.В.,

при секретарі судового засідання Безрученко К.В.

за участю:

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі заяву Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області про заміну сторони у справі №804/8855/15 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Будівник Кривбасу" до Криворізького гірничопромислового територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_3 про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування актів,-

ВСТАНОВИВ :

15 липня 2015 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Приватного підприємства "Будівник Кривбасу" до Криворізького гірничопромислового територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування актів.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06.08.2015 відкрито провадження в адміністративній справі № 804/8855/15 та призначено її до розгляду на 27.08.2015 о 10:30.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 27.08.2015 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_3.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 27.08.2015 провадження у справі №804/8855/15 зупинено до набрання законної сили судовим рішенням в адміністративній справі №804/8776/15 за позовом Приватного підприємства "Будівник Кривбасу" до Територіальної державної інспекції з питань праці у Дніпропетровській області, Головного державного інспектора праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Дніпропетровській області ОСОБА_4, Головного державного інспектора праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Дніпропетровській області ОСОБА_5 про визнання протиправними дій щодо проведення позапланової перевірки і складання акту № 04-05-98/303 від 25.09.2014.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 19.04.2018 провадження у справі №804/8855/15 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Будівник Кривбасу" до Криворізького гірничопромислового територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_3 про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування актів поновлено. Призначено розгляд справи на 18.05.2018 о 11:00.

18 травня 2018 року представником Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області подано до суду клопотання про заміну відповідача - Криворізького гірничопромислового територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України на належного відповідача у справі - Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Представник позивача у судове засідання 18.05.2018 з'явився. Проти заміни відповідача не заперечив.

Представник відповідача у судовому засіданні 18.05.2018 пітримав подане клопотання.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_3 в судове засідання 18.05.2018 не з'явився. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується наявними в матеріалах справи документами.

В обґрунтування зазначено заяви заявником зазначено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 100 Про утворення територіальних органів Державної служби з питань праці та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України Криворізьке гірничопромислове територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Відповідно до ст. 52 КАС України в разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, у зв'язку із вибуттям Криворізького гірничопромислового територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, як сторони у справі (відповідача), всі права та обов'язки переходять до його правонаступника - Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, а тому суд вважає за можливе замінити відповідача у справі - Криворізьке гірничопромислове територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України на його правонаступника Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області

Керуючись ст. ст. 52, 243, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області про заміну сторони у справі № 804/8855/15 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Будівник Кривбасу" до Криворізького гірничопромислового територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_3 про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування актів задовольнити.

Замінити відповідача - Криворізьке гірничопромислове територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України на його правонаступника - Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Призначити розгляд справи на 29.05.2018 о 11:00. Засідання відбудеться в приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань № 9.

Встановити відповідачу 15 (п'ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач-2 має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Позивачу та відповідачам в судове засідання надати документи, що підтверджують повноваження представників відповідно до ст. 59 КАС України.

Роз'яснити сторонам, що відповідно до частини 3 статті 194 КАС України, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу разом з ухвалою надіслати копію позовної заяви.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і не може бути оскаржена окремо. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя ОСОБА_6

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2018
Оприлюднено21.05.2018
Номер документу74092736
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8855/15

Рішення від 11.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Рішення від 11.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 28.03.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 25.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 19.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 27.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні