Ухвала
від 17.05.2018 по справі 485/145/18
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

57300, Миколаївська область, м.Снігурівка, вул.імені генерала ОСОБА_1, 69

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

17 травня 2018 року м. Снігурівка

Справа № 485/145/18

Провадження № 2/485/261/18

Снігурівський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Фортуни Т.Ю.,

за участі секретаря судового засідання Забаровської С.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду №3 в м. Снігурівка заяву позивача ОСОБА_2 про залишення без розгляду позовної заяви до Широківської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Служба у справах дітей Снігурівської райдержадміністрації Миколаївської області, Комунальний заклад Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей про повернення відібраної дитини,

встановив:

01 лютого 2018 року ОСОБА_2 звернулася до суду з вказаним позовом та просить суд повернути їй малолітнього сина ОСОБА_3, 26 березня 2014 року, якого було відібрано за рішенням Червонодолинської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області №21 від 14 серпня 2017 року та який утримується в Комунальному закладі Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей , посилаючись на те, що усунуто причини, які перешкоджали належному вихованню та утриманню дитини.

Ухвалою суду від 25 січня 2018 року провадження у зазначеній справі було відкрито.

28 березня 2018 року провадження у цивільній справі зупинено до набрання чинності судовим рішення у цивільній справі № 485/1284/17 провадження 2/485/53/18 за позовом Органу опіки та піклування Червонодолинської сільської ради до ОСОБА_2, третя особа: Орган опіки та піклування Снігурівської райдержадміністрації, про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді від 10 травня 2018 року провадження у справі поновлено та призначено підготовче засідання на 17 травня 2018 року.

17 травня 2018 року сторони у підготовче засідання не з'явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином та своєчасно.

Позивач подала суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду; заяву просить розглянути без її участі.

Представник позивача ОСОБА_4 також просив справу розглядати за його відсутності.

Представники Широківської сільської ради Миколаївської області, Комунального закладу Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та Служби у справах дітей Снігурівської райдержадміністрації подали суду заяви про проведення підготовчого засідання за їх відсутності.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, вивчивши заяву про залишення вказаної заяви без розгляду, дійшов висновку про необхідність її задоволення.

Згідно з пунктом 5 частини 1 статті 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

07 травня 2018 року до початку розгляду справи по суті позивач ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про залишення її позовної заяви до Широківської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Служба у справах дітей Снігурівської райдержадміністрації Миколаївської області, Комунальний заклад Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей про повернення відібраної дитини, без розгляду у зв'язку з фактичним поверненням їй дитини.

Ухвалою Снігурівського районного суду Миколаївської області від 12 квітня 2018 року провадження у цивільній справі № 485/1284/17 провадження 2/485/53/18 за позовом Органу опіки та піклування Червонодолинської сільської ради до ОСОБА_2, третя особа: Орган опіки та піклування Снігурівської райдержадміністрації, про позбавлення батьківських прав, закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову.

Підстав для відмови в прийнятті заяви ОСОБА_2 про залишення заяви без розгляду судом не встановлено.

Залишення заяви без розгляду не позбавляє заявника права звернутися до суду повторно.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд може постановити ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

За наведених обставин позовну заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись статтею 257 ЦПК України , суд

постановив:

-заяву позивача ОСОБА_2 від 07 травня 2018 року про залишення без розгляду позовної заяви до Широківської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Служба у справах дітей Снігурівської райдержадміністрації Миколаївської області, Комунальний заклад Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей про повернення відібраної дитини - задовольнити;

-позовну заяву ОСОБА_2 до Широківської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Служба у справах дітей Снігурівської райдержадміністрації Миколаївської області, Комунальний заклад Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей про повернення відібраної дитини - залишити без розгляду.

Роз'яснити, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Апеляційного суду Миколаївської області протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання позивачем її копії.

У відповідності до підпункту 15.5 пункту 1 Перехідних положень ЦПК України в редакції від 03 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя Т.Ю.Фортуна

Дата ухвалення рішення17.05.2018
Оприлюднено22.05.2018
Номер документу74105133
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення відібраної дитини

Судовий реєстр по справі —485/145/18

Ухвала від 17.05.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 28.03.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 15.02.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 05.02.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні