Ухвала
від 21.05.2018 по справі 819/596/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/596/17

21 травня 2018 року м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі судді А.В. Осташа розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження та додані до неї матеріали по адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі до Збаразького заводу продовольчих товарів про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області звернулося 10.05.2018 до Тернопільського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить замінити стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі на його правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області у виконавчому провадженні щодо виконання постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 10.05.2017 по адміністративній справі №819/596/17 про стягнення заборгованості в сумі 106886,40 грн з державного підприємства "Збаразький завод продовольчих товарів".

В обґрунтування заяви посилається на те, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі припинено 22.09.2017 у зв'язку із приєднанням до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, який є правонаступником стягувача.

Представник заявника в судове засідання не прибув, просив справу розглядати без участі їхнього представника.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоча належним чином повідомлений про день, час та місце розгляду справи судом. Про причини неприбуття суд не повідомив.

Згідно з ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч.9 ст.205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи викладені обставини суд прийшов до переконання про розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та дослідивши письмові докази, які є в матеріалах адміністративної справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає до задоволення з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, Тернопільським окружним адміністративним судом 10.05.2017 ухвалено постанову по адміністративній справі №819/596/17 про стягнення з державного підприємства "Збаразький завод продовольчих товарів" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі Тернопільської області заборгованість по страховим внескам в сумі 106886,40 грн.

На виконання зазначеного рішення 07.08.2017 видано виконавчий лист у справі №819/596/17, який перебуває на виконанні у Збаразькому міжрайонному відділі державній виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Відповідно до п.5 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 (зі змінами та доповненнями) Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

На виконання вимог даного нормативно-правового акта, відділення виконавчої відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі припинено 22.09.2017 у зв'язку із приєднанням до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, який є правонаступником стягувача.

Відповідно до положень статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім'я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

За наведених обставин, які підтверджені належними та допустимими доказами, суд приходить до переконання про наявність підстав для задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме: замінити стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі на його правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області у виконавчому провадженні щодо виконання постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 10.05.2017 по адміністративній справі №819/596/17 про стягнення заборгованості в сумі 106886,40 грн з державного підприємства "Збаразький завод продовольчих товарів".

Керуючись ст.ст. 160, 165, 379 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Заяву задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження щодо виконання постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 10.05.2017 по адміністративній справі №819/596/17 про стягнення заборгованості в сумі 106886,40 грн з державного підприємства "Збаразький завод продовольчих товарів", а саме: стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі на його правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області (код ЄДРПОУ 41312751).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ч.2 ст.256 КАС України.

Головуючий суддя                                                                                Осташ А.В.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Осташ А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.05.2018
Оприлюднено25.05.2018
Номер документу74132121
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/596/17

Ухвала від 12.05.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 05.05.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 21.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 11.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Постанова від 10.05.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

Ухвала від 12.04.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні