Ухвала
від 21.05.2018 по справі 573/678/18
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/678/18

Номер провадження 2/573/282/18

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

21 травня 2018 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області у складі:

головуючої судді: Свиргуненко Ю. М.

з участю секретаря: Федорченко Г. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Білопілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, третя особа: Білопільська районна державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Сумській області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в :

26 квітня 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, третя особа: Білопільська районна державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Сумській області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Ухвалою від 02 травня 2018 року відкрито провадження у справі за вказаним вище позовом. Справу призначено до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження.

У підготовче засідання позивач ОСОБА_1 не з'явився. Представник останнього за довіреністю ОСОБА_2 подав заяву про розгляд справи в його відсутність, а також заяву про уточнення позовних вимог, в якій, посилаючись на положення ч. 1 ст. 550 ЦК УРСР, просить продовжити позивачу строк для прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_3, яка померла 09 вересня 2002 року, на три місяці та залучити до участі у справі ОСОБА_4 і ОСОБА_5.

Представник відповідача - Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області в судове засідання не з'явився. Сільський голова надіслав листа про розгляд справи у відсутність їх представника (а. с. 33).

Представник третьої особи - Білопільської районної державної нотаріальної контори Головного територіального управління юстиції у Сумській області в судове засідання не з'явився. Завідувач держнотконтори ОСОБА_6 надіслала листа про розгляд справи без участі їх представника, при ухваленні рішення покладаються на розсуд суду (а. с. 31).

У зв'язку з неявкою сторін, третьої особи, суд проводить підготовче засідання без їх участі, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається зі змісту заяви представника позивача, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 є дітьми померлої 09 вересня 2002 року ОСОБА_3, а тому відповідно до положень ст. 529 ЦК УРСР, який діяв на час виникнення спірних правовідносин, є спадкоємцями останньої першої черги за законом. Відтак, рішення у даній справі може вплинути на права та законні інтереси вказаних осіб щодо спадщини, яка відкрилася після смерті матері, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

У підготовчому засіданні виконані всі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України. Підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні немає.

Вирішивши питання про склад осіб, які братимуть участь у справі, визначивши, які факти необхідно встановити для вирішення спору, з'ясувавши, якими доказами та обставинами позивач буде обґрунтовувати свої доводи, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, так як спір між сторонами в справі не врегульовано.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 197, 200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, третя особа: Білопільська районна державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Сумській області про продовження строку для прийняття спадщини в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_4, мешканку м. Енергодар Запорізької області, вул. Набережна, 8/3 та ОСОБА_7, яка проживає на території Російської Федерації в смт. Пролетарський Рокитнянського району Бєлгородської області по вул. Локомотивній, 6/4, надіславши останнім копію позовної заяви з додатками, ухвали про відкриття провадження, даної ухвали та заяви про уточнення позовних вимог.

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Іскрисківщинської сільської ради Білопільського району Сумської області, треті особи: Білопільська районна державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Сумській області, ОСОБА_4, ОСОБА_7 про продовження строку для прийняття спадщини та призначити справу до розгляду по суті на 09 годину 00 хвилин 06 червня 2018 року.

У судове засідання викликати сторони, третю особу.

Ухвала скарженню не підлягає.

Суддя:

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення21.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74137995
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —573/678/18

Рішення від 27.06.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні