Ухвала
від 14.05.2018 по справі 920/374/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

про затвердження звіту та ліквідаційного балансу

14.05.2018 Справа № 920/374/15

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп"яненко О.Ю.,

при секретарі Середі І.Г.,

за участю представників сторін:

кредиторів - ПАТ КБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" - Ткаченко І.М.,

ДФС у Сумській області - Притула Д.А.,

Ліквідатор - Іваненко Н.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 920/374/15

за заявою - Державної податкової інспекції в м. Сумах,

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Суми-Укртех" (40009, Сумська область, м. Суми, вул. Косівщинська, 18, код ЄДРПОУ 33698651)

про визнання банкрутом

встановив:

Ухвалою господарського суду від 02.04.2015 року порушено провадження у даній справі про банкрутство ТОВ "Суми-Укртех" за заявою ініціюючого кредитора - ДПІ в м. Сумах.

Постановою господарського суду від 18.08.2015 року боржника у даній справі було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кунцевича С.В.

Ухвалою господарського суду від 05.02.2018 року ліквідатором у даній справі призначено арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

В квітні 2018 року до господарського суду надійшов звіт ліквідатора Іваненко Н.О. (№ 02-01/2018 від 26.04.2018).

Ухвалою господарського суду від 02.05.2018 року розгляд звіту ліквідатора було призначено на 14.05.2018 року.

В судовому засіданні ліквідатор усно підтримала поданий звіт та просила суд його затвердити.

Представники кредиторів в судовому засіданні проти затвердження звіту не заперечували.

Розглянувши наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, заслухавши пояснення учасників судового процесу, суд встановив наступне.

Постановою господарського суду від 18.08.2015 року боржника у даній справі було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кунцевича С.В.

21.08.2015 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено повідомлення про визнання ТОВ Суми-Укртех банкрутом.

На виконання абз. 13 ч. 2 ст. 41 та ст. 42 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ліквідатор надав суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

На виконання абз. 13 ч. 2 ст. 41 та ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором вживалися заходи щодо пошуку, виявлення та повернення майна банкрута з метою включення його до складу ліквідаційної маси та подальшого задоволення вимог кредиторів у відповідності до черговості передбаченої Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

З поданих документів вбачається, що ліквідатор звернувся до начальника Держсільгоспінспекції Сумської області з проханням надати інформацію відносно наявності зареєстрованих за обліками транспортних засобів, а саме: тракторів, самохідних машин, причепів та ін. транспортних засобів, які належать банкруту на праві власності або повного господарського відділення. На даний запит було отримано відповідь про відсутність зареєстрованих машин.

Начальника Регіонального відділення ФДМ України по Сумській області про надання інформації наявності або відсутності державної частки в статутному фонді ТОВ Суми-Укртех . Надійшла відповідь про відсутність державної частки.

Начальника Управління Держгеокадастру у Сумській області з проханням надати інформацію, чи видавались ТОВ Суми-Укртех державні акти на право власності на земельні ділянки або право власності постійного користування земельними ділянками, а також щодо наявності зареєстрованих за вищевказаним банкрутом на інших умовах земельних ділянок. На що було отримано довідку, що згідно інформації, яка зберігається в архівах право власності за підприємством не зареєстроване.

Начальника Управління Держгеокадастру у м. Суми та в Сумському районі з проханням надати інформацію, чи видавались ТОВ Суми-Укртех державні акти на право власності на земельні ділянки або на право власності постійного користування земельними ділянками, а також щодо наявності зареєстрованих за вищевказаним банкрутом на інших умовах земельних ділянок. Управління повідомило, що за ТОВ Суми-Укртех обліковується земельна ділянка на території Зноб - Новгородської селищної ради та земельна ділянка, яка знаходиться за адресою м. Буринь, вул. Лєрмонтова, 5.

У зв'язку з отриманою інформацією від Головного управління Держгеокадастру у Сумській області було направлено лист голові Буринської міської ради та голові Зноб - Новгородської селищної ради з проханням розірвати договори оренди земельних ділянок.

Начальнику Управління Держземагенства у м. Суми та Сумської області про надання інформації, чи видавались ТОВ Суми - Укртех державні акти на праві власності на земельні ділянки або право власності постійного користування земельними ділянками, а також щодо наявності зареєстрованих за банкрутом на інших умовах земельних ділянок. На даний запит було отримано про відсутність зареєстрованого права власності та права користування земельними ділянками.

В Управління майна комунальної власності Сумської міської ради з проханням надати інформацію про об'єкти нерухомого майна, яке обліковується за ТОВ Суми-Укртех . Ліквідатору було надано довідку про то, що згідно інформації право власності за підприємством-боржником не зареєстровано.

В Регіональний сервісний центр МВС у Сумській області про надання інформації відносно наявності зареєстрованих за обліками транспортних засобів, а саме: легкових, вантажних, спеціальних автомобілів, причепів та ін., які зареєстровані за підприємством - банкрутом на праві власності або повного господарського відання. На даний запит було отримано відповідь про те, що згідно облікових даних АІПС Автомобіль станом на 05.04.2016 року за ТОВ Суми-Укртех зареєстровано автомобіль МАЗ 9397, 1987 року випуску, номерний знак НОМЕР_1.

Начальнику Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Сумській області про надання інформації відносно наявності зареєстрованих за обліками великотоннажних технологічних та ін. транспортних засобів які належать ТОВ Суми-Укртех на праві власності або праві користування. На запит було отримано відповідь про відсутність зареєстрованих великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування. Але після документів від розпорядника майна Удовенка Р.П було виявлено, що Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України у Сумській області надавала відповідь про те, що за ТОВ Суми-Укртех зареєстрованих - кран мостовий ЕМК-10 1543, заводський № 45634.

Для уточнення інформації щодо крану мостового ЕМК-10, реєстр. № 45634 було направлено запит начальнику Управління Держпраці Сумській області з проханням повідомити на підставі чого було знято з реєстрції за ТОВ Суми-Укртех кран мостовий та надати копії документів на підтвердження реєстрації крана мостового ЕМК-10, реєстр. № 1543, заводський № 45634. Управління повідомило, що відповідно до обліку за ТОВ Суми-Укртех зареєстровано мостовий ЕМК-10, реєстр. № 1543 та заяв щодо зняття крану з реєстрації до Управління не надходило.

Начальнику управління Держпраці у м. Шостка у Сумській області що інформації про те чи здійснювались перевірки крану мостового ЕМК -10, реєстр заводський № 45634 та повідомити про місцезнаходження крану. Управління повідомило, що не володіє даною інформацією.

До Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Сумській області з проханням повідомити чи видавались дозволи на виконання робіт з будівництв, реконструкції, реставрації та капітального ремонту ТОВ Суми-Укртех .

До ДПІ у м. Сумах ГУ ДФС у Сумській області з проханням надати довідку про наявність відкритих рахунків ТОВ Суми-Укртех в банківський установах. Ліквідатору було надано відповідну довідку.

Ліквідатором було отримано Інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру і Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна за адресою підприємства, згідно якої право власності на нерухоме майно відсутнє.

А також ліквідатором отримано Інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна за назвою та кодом підприємства згідно яких за ТОВ Суми-Укртех зареєстровано два об'єкта нерухомого майна.

Також ліквідатор отримав витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого згідно якого на рухоме майно підприємства-банкрута накладений арешт.

В управління ДСНС України у Сумській області, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сумської міської ради та Управлінь; питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сумської обласної адміністрації про надання інформації щодо наявності чи відсутності закріплених за банкрутом об'єктів та засобів цивільного захисту населення (перелік, якісні характеристики, тощо). Надійшли відповіді про те, що банкрутом засоби та об'єкти цивільного захисту не обліковуються

У Державне космічне агентство України з проханням надати інформацію про зареєстровані космічні об'єкти за боржником. У відповіді було вказано про відсутність даних об'єктів.

В Сумську митницю ДФС у Сумській області про надання інформації щодо наявності товарів на митниці право власності за якими належить банкруту. На даний запит було повідомлено про відсутність такий товарів.

До Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про надання інформації щодо того чи є банкрут власником цінних паперів та чи здійснює випуск та операції з цінними паперами та їх похідними на території України. Ліквідатором було отримано відповідь про відсутність запитуваної інформації.

До ДПІ у м. Сумах ГУ ДФС у Сумській області з проханням надати довідку про наявність відкритих рахунків ТОВ Суми-Укртех в банківський установах. Ліквідатору було надано відповідну довідку.

Ліквідатором ТОВ Суми-Укртех Іваненко Н.О. було направлено запити в банки про отримання відомостей щодо наявності залишку коштів на рахунках які належать банкруту та надання інформації щодо процедури закриття даних рахунків. На дані запити було отримано відповідні відповіді.

За результатами проведення інвентаризації основних засобів інвентаризаційного опису № 1 фактично було виявлено два об'єкта нерухомого зареєстровані у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, а саме: нежитлова будівля, прохідна, загальною площею 26,2 кв. м., що знаходиться за адресою: Сумська область, м. Ромни, вул. Залізнична, б.143-Ю;

нежитлова будівля, прохідна, загальною площею 5,4 кв. м., що розташована за адресою: Сумська обл., м. Ромни, вул. Залізнична, б. 143-Щ.

За результатами інвентаризації згідно інвентаризаційного опису № 2 виявлено одну одиницю основних засобів (колісно-транспортних засобів; обліковуються за ТОВ Суми-Укртех згідно даним УДАІ УМВС України у Сумській області, а саме: МАЗ 9397, 1987 року випуску, номерний знак ВМ 8423 XX.

Але фактично даний автомобіль не було виявлено. У зв'язку з чим ліквідатор ТОВ Суми-Укртех Кунцевичем С.В. до Сумського міського відділу поліції Національної поліції України в Сумській області було подано заяву про злочин.

По даній заяві була проведена перевірка Сумським відділом поліції м. Суми Головного управління Національної поліції в Сумській області згідно якої встановлено місцезнаходження ТОВ Суми-Укртех не можливо і у зв'язку з чим перевірку за даними факторами було припинено.

Інформація щодо дебіторської заборгованості не виявлена.

Ліквідатором виявлено, що за банкрутом рахується три відкритих банківських рахунки.

24.04.2018 року ліквідатором закрито два рахунки.

До реєстру вимог кредиторів ТОВ Суми-Укртех включено:

ДПІ в м. Сумах з вимогами в сумі - 1 517 832,47 грн.,

Сумська ОДПІ з вимогами в сумі - 5 702,14 грн.,

ПАТ АБ Експрес Банк з вимогами в сумі - 400 502,60 грн.,

Сумське обласне комунальне підприємство Фонд інвестування об'єктів соціальної сфери та промисловості з вимогами в сумі - 112 745,82 грн.,

Конотопська ОДПІ - з вимогами в сумі 10 564,13 грн.

Загальна сума кредиторських вимог включених до реєстру вимог кредиторів ТОВ Суми-Укртех складає 2 047 347,16 грн.

Ліквідатор вказує, що майно банкрута було реалізовано на суму 10 570,05 грн., а саме: нежитлові будівлі літ Т та літ Я .

Вказані кошти було направлено на погашення кредиторських вимог першої черги та витрат ліквідаційної процедури, а саме: 7 180,15 грн. відшкодування оплати послуг ліквідатора Кунцевича С.В. та 132,88 грн. погашення вимог першої черги пропорційно.

Відповідно до ст.46 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Враховуючи, що ліквідатор виконав всі роботи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про ліквідацію банкрута, у тому числі, ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, у зв'язку з недостатністю активів банкрута, при таких обставинах, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з ліквідацією останнього як юридичної особи.

Протокольним рішенням комітету кредиторів ТОВ Суми-Укртех від 26.04.2018 року затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до п. 6 ч.1 статті 83 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Тому, суд дійшов висновку про закриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст. 46, 83 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакції Закону України №4212-VI від 22.12.2011р.), суд -

ухвалив:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Суми-Укртех" (40009, Сумська область, м. Суми, вул. Косівщинська, 18, код ЄДРПОУ 33698651) - ліквідувати як юридичну особу.

3. Вимоги кредиторів, не задоволені за недостатністю майна банкрута, визнати погашеними.

4. Зобов'язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи- банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення юридичної особи- банкрута та направити органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута.

5. Провадження у справі закрити.

6. Копію даної ухвали надіслати: кредиторам, державному реєстратору, ліквідатору, управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, органу ДВС.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та підлягає оскарженню в порядку визначеному розділом IV ГПК України.

Повний текст ухвали складено 16.05.2018

Суддя О.Ю.Соп'яненко

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення14.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74159721
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/374/15

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.05.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 02.05.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 16.01.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні