Ухвала
від 22.05.2018 по справі 388/415/18
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

110 м. м. Долинська Долинський район Кіровоградська область Україна 28500

Справа № 388/415/18

УХВАЛА

Іменем України

22.05.2018 рокум. Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого - судді Баранського Д.М.,

за участю секретаря Поліщук Т.І.,

розглянув у приміщенні суду в м. Долинській цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Карат СВ про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками шляхом скасування державної реєстрації права оренди, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Карат СВ про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками шляхом скасування державної реєстрації права оренди.

Представник позивача ОСОБА_1, ОСОБА_2 надіслав до суду клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача ОСОБА_3

Також надіслав до суду клопотання про витребування доказів, а саме заяви фермерського господарства Карат СВ до Долинської районної державної адміністрації Кіровоградської області про приєднання договорів оренди земельних ділянок та у Долинської районної державної адміністрації Кіровоградської області відповідь щодо розгляду цієї заяви, з тих підстав, що фермерське господарство Карат СВ зазначає, що за його заявою приєднано до реєстраційної справи оригінали договорів оренди земельних ділянок з підписом орендодавця і печаткою господарства, однак ці заяви не додано.

Одночасно із вищезазначеними клопотаннями надіслано клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження з тих підстав, що у разі не вчинення таких дій не зможе оскаржувати рішення справи до Верховного Суду.

Суд, дослідивши матеріали справи, а також підстави поданих клопотань, дійшов до такого висновку.

За змістом ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

З огляду на вищезазначене правило, відповідно підлягає задоволенню клопотання представника позивача про залучення до участі у справі співвідповідача.

За змістом ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Зважаючи на зміст клопотання про витребування доказів та додані до нього матеріали, суд не бачить підстав для витребування доказів.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об'єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1 - 5 цієї частини. Суд відмовляє у розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження або постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, якщо після прийняття судом до розгляду заяви позивача про збільшення розміру позовних вимог або зміни предмета позову відповідна справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Беручи до уваги вищезазначені критерії, враховуючи те, що ця справа не є тією справою, що не може бути розглянута у порядку спрощеного позовного провадження, розглянувши зміст позову та додані до нього матеріали, суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі дійшов висновку про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Тепер матеріли цієї цивільної справи дають суду підстави вважати про необхідність розгляду справи у порядку загального позовного провадження, а тому вважає у цій справі призначити підготовче провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 51, 187, 189 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити ОСОБА_3 (с. Богданівка, Петрівський район, Кіровоградська область, 28332) як співвідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Карат СВ про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками шляхом скасування державної реєстрації права оренди.

Призначити підготовче судове засідання (провадження) о 10.00 годині 15 червня 2018 року у приміщенні Долинського районного суду Кіровоградської області (вул. Нова, 110, м. Долинська, Долинський район, Кіровоградська область, 28500).

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1106/.

Позивач: ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, 28500).

Відповідач: фермерське господарство Карат СВ (вул. Жовтнева, 54-а, смт. Петрове, Петрівський район, Кіровоградська область, 28300).

Відповідач: ОСОБА_3 (с. Богданівка, Петрівський район, Кіровоградська область, 28332).

Надати право відповідачам у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали подати до суду відзив на позов. Зміст відзиву визначений ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Надати право позивачу у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив. Зміст відповіді на відзив визначений ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення позивача, якщо такі докази не надані відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Надати право відповідачам у п'ятиденний строк до початку судового засідання (провадження) подати до суду заперечення (пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення). Зміст заперечень визначений ст. 178 ЦПК України. Копія заперечень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду. До заперечень додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Залишити без задоволення клопотання про витребування доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_4

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.05.2018
Оприлюднено24.05.2018
Номер документу74175996
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —388/415/18

Постанова від 05.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 05.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 28.01.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Рішення від 28.01.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Ухвала від 31.08.2018

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні