Ухвала
від 16.05.2018 по справі 766/4746/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/4746/18

н/п 1-кс/766/5688/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.05.2018 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання вмотивоване тим, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018230000000026 від 22.03.2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

На час внесення відомостей до ЄРДР встановлено, що невстановлені на даний час особи, без мети здійснення фінансово-господарської діяльності, здійснили придбання ряду суб`єктів господарювання, акредитованих як учасників зовнішньоекономічної діяльності на ІНФОРМАЦІЯ_1 , до числа яких увійшло підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Метою використання зазначеного підприємства є експорт необлікованої сільськогосподарської продукції, без подальшої сплати податків до державного бюджету.

У матеріалах кримінального провадження міститься заява ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований: АДРЕСА_1 ), яка надійшла на адресу ІНФОРМАЦІЯ_4 20.03.2018, про те, що зазначене вище підприємство має ознаки фіктивності та використовується виключно з метою експорту необлікованої сільськогосподарської продукції.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) взято на облік 05.05.2017, свідоцтво ПДВ діє з 01.06.2017, знаходиться на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстроване: АДРЕСА_2 , вид діяльності - _46.21 оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням i кормами для тварин, засновник, директор та головний бухгалтер ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 ).

Проведеним аналізом фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » встановлено, що згідно Єдиного реєстру податкових накладних підприємством придбання заявленої до експорту продукції не відображається.

Крім того, встановлено, що підприємство, з моменту реєстрації податкової звітності не подає, виробничі потужності (включаючи рухоме та нерухоме майно) відсутні, штат працівників складає одноособово засновник, директор та головний бухгалтер ОСОБА_5 .

На даний час по кримінальному провадженню виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні оригіналів документів, які подавались до ІНФОРМАЦІЯ_6 при здійсненні державної реєстрації та придбанні фіктивного підприємства, яке використовувалось у незаконній діяльності, а саме реалізації продукції за підробленими документами з метою її легалізації при експорті.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву в якій просив провести розгляд справи за його відсутності. Клопотання підтримує у повному обсязі, просить задовольнити його з підстав викладених у ньому.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно приписівч.1ст.160КПК Українисторони кримінальногопровадження маютьправо звернутисядо слідчогосудді підчас досудовогорозслідування ізклопотанням протимчасовий доступдо речейі документів,за виняткомречей ідокументів доступдо якихзаборонено (ст.161КПК України).Слідчий маєправо звернутисяіз зазначенимклопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до пунктів 2, 3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, доведе неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах, тому необхідно надати до них доступ та їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області майору податкової міліції ОСОБА_2 та/або за його дорученням заступнику начальника відділу ОУ ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_6 , ст. оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_7 , ст. оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_8 , оперуповноваженому ОУ ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів (в разі їх відсутності завірених належним чином копій) документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_4 , а саме реєстраційної справи (картки про здійснення державної реєстрації, статутних документів, протоколів зборів та інше) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Встановити строк дії ухвали до 16.06.2018 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.05.2018
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу74210481
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —766/4746/18

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.04.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні