Ухвала
від 25.05.2018 по справі 807/2020/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 травня 2018 рокум. Ужгород№ 807/2020/14

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Рейті С.І.

при секретарі судового засідання – Павловій О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про видачу дублікату виконавчого листа, -

ВСТАНОВИВ:

Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа, в порядку ст. 376 КАС України, якою просить поновити строк для пред'явлення даного виконавчого листа до виконання та видати дублікат виконавчого листа за постановою Закарпатського окружного адміністративного суду по справі № 807/2020/14.

В судове засідання сторони не з'явились, згідно ст. 376 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, та розгляд заяви проведено за їх відсутності.

Розглянувши заяву Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про видачу дубліката виконавчого листа, дослідивши необхідні для розгляду заяви матеріали адміністративної справи, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви, виходячи з наступного:

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 31 липня 2014 року задоволено позов управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області (правонаступником якого є Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду Закарпатської області) до Приватного підприємства "Кортекс" про стягнення заборгованості у сумі 1190,63 грн.

22 жовтня 2014 року Закарпатським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по справі № 807/2020/14.

Ухвалою суду від 08 червня 2016 року замінено сторону виконавчого провадження стягувача – Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді на його правонаступника – Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

16 травня 2017 року Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області звернулося до суду із заявою про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі № 807/2020/14, мотивоване тим, що виконавчий лист по даній справі було втрачено при пересиланні кореспонденції при поверненні виконавчого документу стягувачу у зв'язку з тим, що у боржника відсутнє майно на яке можливо звернути стягнення і заходи здійснені державним виконавцем щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними.

Згідно з ст. 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено (ч. 1). Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції (ч. 2). Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (ч. 3).

Підпунктом 18.4 пп. 18 п. 1 Перехідних положень КАС України установлено, що зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням таких особливостей: у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Судом встановлено, що 22 жовтня 2014 року Закарпатським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у справі № 807/2020/14 про стягнення з ПП "Кортекс" 1190,63 грн.

15 серпня 2017 року на виконання до Ужгородського міського відділу ДВС ГТУЮ в Закарпатській області надійшов виконавчий лист № 807/2020/14 та винесено Постанову про відкриття виконавчого провадження.

Відомості по виконавчому провадженні занесені до Автоматизованої системи виконавчого провадження за № 54466698.

27 грудня 2017 року старшим державним виконавцем керуючись п.2 ст. 37 Закону України "Про виконавче провадження" (в редакції від 02 червня 2016 року) винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачу у зв'язку з тим, що у боржника відсутнє майно на яке можливо звернути стягнення і заходи здійснені державним виконавцем щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними.

Як вбачається із заяви, на час звернення заявника до суду із даною заявою строк для пред'явлення вказаного виконавчого листа до виконання закінчився. Обґрунтованих підстав для визнання причин пропуску цього строку поважними заява і додані матеріали не містять, лише посилання на факт втрати виконавчого листа, що, на переконання суду, не є безумовною і достатньою підставою поновлення такого строку. Ніщо не заважало заявнику раніше звернутися до суду із заявою про поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання або про видачу дубліката виконавчого листа.

За цих обставин, суд дійшов висновку про відсутність підстав для поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Зважаючи на те, що умовою видачі дубліката виконавчого листа згідно з пп. 18.4 пп. 18 п. 1 Перехідних положень КАС України є звернення із заявою до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання, та враховуючи, що цей строк закінчився і суд не знайшов підстав для його поновлення, суд дійшов висновку про відсутність підстав для видачі дубліката виконавчого листа.

Керуючись ст. 376, пп. 18.4 пп. 18 п. 1 Перехідних положень КАС України, суд, -                                        

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у задоволенні заяви Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення такого виконавчого листа до виконання.

2. Ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 256 КАС України, та може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення, а в разі проголошення в судовому засіданні вступної та резолютивної частини ухвали - протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного рішення.

Суддя                                                                                С.І. Рейті

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.05.2018
Оприлюднено30.05.2018
Номер документу74224376
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2020/14

Ухвала від 25.05.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 17.05.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 01.06.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Постанова від 31.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р. О.

Ухвала від 12.06.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні