Ухвала
від 11.05.2018 по справі 491/288/18
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/288/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 травня 2018 року м. Ананьїв

Суддя Ананьївського районного суду Одеської області Дорош В.В., розглянувши заяву представника третьої особи на стороні позивачів, без самостійних вимог на предмет спору ТОВ "Аіст-1" про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 (спадкоємиці ОСОБА_5), ОСОБА_6 (спадкоємиці ОСОБА_7), ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13 (спадкоємиці ОСОБА_14), ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18 (спадкоємиці ОСОБА_19), ОСОБА_20 (спадкоємця ОСОБА_21), ОСОБА_22 (спадкоємиці ОСОБА_23), ОСОБА_24 (спадкоємиці ОСОБА_25), ОСОБА_26 (спадкоємця ОСОБА_27), ОСОБА_28 (спадкоємиці ОСОБА_29), ОСОБА_30 (спадкоємця ОСОБА_31), ОСОБА_32, ОСОБА_33 (спадкоємця ОСОБА_34), ОСОБА_6 (спадкоємиці ОСОБА_35), ОСОБА_36 (спадкоємиці ОСОБА_37), ОСОБА_38 (спадкоємця ОСОБА_39) до ТОВ Хлібороб Півдня , Державних реєстраторів ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області: ОСОБА_41, ОСОБА_42, ОСОБА_43, ОСОБА_44, ОСОБА_45, ОСОБА_46, ОСОБА_47 та ОСОБА_48, треті особи: на стороні позивачів без самостійних вимог на предмет спору - ТОВ Аіст-1 , на стороні відповідачів ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеської області та Миколаївська районна державна адміністрація Одеської області про визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок,

В С Т А Н О В И В:

Позивачі звернулися до суду з позовом до ТОВ Хлібороб Півдня , Державних реєстраторів ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області: ОСОБА_41, ОСОБА_42, ОСОБА_43, ОСОБА_44, ОСОБА_45, ОСОБА_46, ОСОБА_47 та ОСОБА_48, треті особи: на стороні позивачів без самостійних вимог на предмет спору - ТОВ Аіст-1 , на стороні відповідачів ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеської області та Миколаївська районна державна адміністрація Одеської області про визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок".

Представник третьої особи на стороні позивачів, без самостійних вимог на предмет спору ТОВ "Аіст-1" подав до суду заяву про забезпечення позову в якій зазначає, що між Товариством з обмеженою відповідальністю Аіст-1 (далі - ТОВ Аіст-1 ), основним видом діяльності якого є вирощування зернових та інших культур, та усіма фізичними особами позивачами по даній справі (далі - Позивачі ) укладені договори оренди земельних ділянок (далі усі разом - Договори Оренди).

Усі Договори Оренди укладені між ТОВ Аіст-1 та Позивачами (як власниками земельних ділянок), були укладені в 2010 році строком на 10 років, зареєстровані належним чином та є дійсними на дату подання даного позову.?

Вказані Договори Оренди були зареєстровані відповідно до законодавства, що було чинним на момент їх укладення - усі Договори Оренди зареєстровані у Відділі Держкомзему у Ананьївському районі Одеської області та їм присвоєні відповідні реєстраційні номери, про що свідчить відмітка про реєстрацію на кожному договорі оренди із підписом посадової особи та печаткою Відділу Держкомзему у Ананьївському районі Одеської області.

Копії усіх договорів з ТОВ Аіст-1 додані до позову.

Станом на дату проведення державної реєстрації Договорів Оренди був чинний Наказ Державного комітету України по земельним ресурсам Про затвердження Тимчасового порядку ведення державного реєстру земель від 02,07.2003 року №174, відповідно до якого Державна реєстрація державного акта на право власності на земельну ділянку, державного акта на право постійного користування земельною ділянкою, договору оренди землі здійснюється шляхом внесення записів реєстрації до книги реєстрації.

У книзі реєстрації реєструються: державні акти на право власності на земельну ділянку; державні акти на право постійного користування земельною ділянкою: договори оренди землі (п. 4.2, 4.3. Наказу).

Всі вказані Договори Оренди земельних ділянок, укладені між ТОВ Аіст-1 та іншими Позивачами на даний день є чинними.

Нещодавно Позивачам та ТОВ Аіст-1 стало відомо, що між ними та підприємством ТОВ Хлібороб Півдня нібито були укладені повторні договори оренди тих самих земельних ділянок, які раніше (8 років тому) вже були передані в оренду позивачу ТОВ Аіст-1 та знаходяться в оренді ТОВ Аіст-1 й на даний час, обробляються та засіяні ТОВ Аіст-1 .

Вказані повторні договори, нібито укладені з ТОВ Хлібороб Півдня , є недійсними, оскільки право оренди цих земельних ділянок з 2010 року належить ТОВ Аіст-1 , а Позивачі ніколи не укладали ніяких договорів оренди з ТОВ Хлібороб Півдня .

Оренда - це зобов'язання, згідно з яким одна зі сторін надає належне їй майно в користування іншій стороні на взаємопогоджених умовах і на чітко визначений строк, При цьому орендодавець не втрачає права власності на це майно, а орендар набуває лише право на його тимчасове використання.

За договором оренди орендодавець втрачає право користування об'єктом оренди протягом строку договору оренди та протягом вказаного строку не може передавати право користування іншим особам (в даному випадку - ТОВ Хлібороб Півдня ), Тобто, одна й та сама річ або майнове право не можуть бути передані в оренду одночасно декільком орендарям.

Оскільки спірні земельні ділянки з 2010 року і по сьогоднішній день перебувають у користуванні у ТОВ Аіст-1 , то ці земельні ділянки не могли бути в законний спосіб повторно передані Позивачами в оренду ТОВ Хлібороб Півдня .

Позивачі не підписували будь-які договори з ТОВ Хлібороб Півдня та жодних відносин з цим товариством не мають. Підписи, що містяться на договорах оренди, укладених з ТОВ Хлібороб Півдня , виконані не Позивачами як власниками земельних ділянок, а іншими особами (є підробленими), а отже вказані договори є недійними.

Відповідно до ч. 1 ст. 149 ЦПК України Суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову .

Таким чином, звернутись з заявою про забезпечення позову може й третя особа - ТОВ Аіст-1 .

Частина 1 ст. 150 ЦПК України наводить перелік видів забезпечення позову. Відповідно до ч. 2 цієї ж статті Позов забезпечується: 1) накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; 2) забороною вчиняти певні дії;3) встановленням обов'язку вчинити певні дії; 4) забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов'язання; .

Вважають, що оскільки ТОВ Аіст-1 є єдиним законним користувачем (орендарем) земельних ділянок, яке з 2010 року власними силами обробляє земельні ділянки, проводить посівні кампанії, на що витрачає значні кошти, сплачує орендну плату Позивачам, то належними способами забезпечення позову є способи, встановлені п. 1, 2, 4 ч. 1 ст. 150 ЦПК України.

Частина 2 ст. 149 ЦПК України вказує, що Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду .

Пленум Верховного ОСОБА_13 України в Постанові Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову №9 від 22.12.2006 року підкреслював, що Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 152 ЦПК позов майнового характеру дозволяється забезпечувати шляхом накладення арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб .

ТОВ Аіст-1 звертається до суду як орендар земельних ділянок за захистом своїх, отриманих на підставі договорів оренди, прав користування (оренди) земельними ділянками.

Відповідач ТОВ Хлібороб Півдня на даний час має реальну змогу користуватись земельними ділянками, засіювати, проводити інші польові роботи тощо, або передати їх в суборенду, що ускладнить захист та поновлення законних прав ТОВ Аіст-1 та інших позивачів.

Пунктом 20 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про судову практику в справах про захист права власності та інших речових прав від 07.02.2014 року №5 вказується про можливість вжиття заходів забезпечення позову таким шляхом як ...наприклад, накласти арешт на майно, заборонити відповідачеві вчиняти певні дії (розпоряджатися і/або користуватися спірним майном]. заборонити державному реєстратору прав на нерухоме майно вносити зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, передати спірне майно на зберігання третій особі відповідно до статті 976 ЦК (судовий секвестр) .

В березні-квітні 2016 року, тобто, за кілька місяців до кампанії по збору врожаю, стало відомо про укладені з ТОВ Хлібороб Півдня договори оренди земельних ділянок, які вже 7 років (з 2010 року) орендуються та засіюються ТОВ Аіст-1 .

Усі власники земельних ділянок (як і позивачі) неодноразово усно та письмово, зокрема, шляхом подання даного позову, підтвердили, що вони не укладали жодних договорів з ТОВ Хлібороб Півдня , не мали та не мають жодних відноси з цим Товариством.

До недавнього часу учасниками ТОВ Хлібороб Півдня були резиденти Королівства Бельгії, пізніше - Республіки Сейшели, а на даний час - невідома особа-нерезидент - Сінгх Камалджіт (витяг доданий до позовної заяви).

Про існування даних обставин та про підготовку до захоплення врожаю були подані заяви та звернення до Генеральної прокуратури України та прокуратури Одеської області, ОСОБА_40 СБУ в Одеської області, ОСОБА_40 національної поліції, Губернатору Одеської області тощо. За даним фактом порушені кримінальні справи.

Слід наголосити, що аналогічні випадки незаконного заволодіння врожаєм мали місце в 2016 р. в сусідньому Ширяївському районі Одеської області (с. Малігонівське), про що відомо селянам-власникам землі, а в інших районах Одеської області. Рейдерські захоплення врожаю відбувались і в 2017 році в сусідній районах, зокрема, у сусідній Вінницькій області.

З урахуванням справ №№ 491/392/17, 491/393/17, 491/394/17, 491/395/17, предметом розгляду яких було визнання недійсним близько 120 договорів оренди земельних ділянок з ТОВ Хлібороб Півдня та з урахуванням даної справи підлягало визнанню недійсними з вказаних підстав близько 150 договорів оренди.

Не можливо припустити, що при державній реєстрації права оренди земельних ділянок реєстраційна служба помилилась 150 разів та зареєструвала 150 подвійних договорів оренди.

На їхнє глибоке переконання виникнення в 2016 році значної кількості оскаржуваних договорів не є випадковим та свідчить про підготовку до рейдерського захоплення Земельних Ділянок та наявного на них врожаю.

В 2017 році, під час розгляду аналогічних справ №№ 491/392/17, 491/393/17, 491/394/17, 491/395/17, особами, які представлялись довіреними особами ТОВ Хлібороб Півдня вчиняли дії, направлені на захоплення врожаю: блокували автомобілями роботу сільгосптехніки, перешкоджали збору врожаю тощо, вмовляли позивачів та інших власників земельних ділянок підписати з ними дійсні договори оренди тощо. Про існування вказаних обставин свідчать численні повідомлення в ЗМІ (роздрукування деяких з них додаються).

На виконання п. 6 ч. 1 ст. 151 ЦПК України, вважають, що підстав для зустрічного забезпечення немає, оскільки ТОВ Хлібороб Півдня не понесе будь-яких збитків від забезпечення позову. Однак, якщо суд вважатиме, що все ж таки необхідно застосувати зустрічне забезпечення, просять його встановити на рівні не більше 5000 грн.

Вивчивши заяву та надані документи суд, вважає, що є підстави припускати, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, тому відповідачам необхідно заборонити проведення будь-яких дій відносно земельних ділянок позивачів.

Відповідно до ст.149 ЦПК України:

1. Суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

2. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.150 ЦПК України позов забезпечується забороною вчиняти певні дії. Види забезпечення позову мають бути спів мірними із заявленими позивачем вимогами.

Згідно ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду)..

Керуючись вимогами Закону України Про виконавче провадження, а саме ст.15 повідомляємо дані сторін:

Позивачі:

Позивач - 01: ОСОБА_1

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Новодачне, ід. номер: НОМЕР_1

Позивач - 02: ОСОБА_2

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_2

Позивач - 03: ОСОБА_3

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_3

Позивач - 04: ОСОБА_4

(спадкоємець ОСОБА_5)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_4

Позивач - 05: ОСОБА_6

(спадкоємець ОСОБА_7)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_5

Позивач - 06: ОСОБА_8

67212, АДРЕСА_1, ід. номер: НОМЕР_6

Позивач - 07: ОСОБА_9

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_7

Позивач - 08: ОСОБА_10

66432, Одеська обл., Ананьївський р-н, с. Вербове, ід. номер: НОМЕР_8

Позивач - 10: ОСОБА_12

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_9

Позивач -11: ОСОБА_13

(спадкоємець ОСОБА_14)

65111, АДРЕСА_2 ід. номер: НОМЕР_10

Позивач -12: ОСОБА_15

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівна, ід. номер: НОМЕР_11

Позивач -13: ОСОБА_16

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_12

Позивач -14: ОСОБА_17

66433, Одеська обл., Ананьївський район, м. Ананьїв, вул. Садова, 29, ід. номер: НОМЕР_13

Позивач -15: ОСОБА_18

(спадкоємець ОСОБА_49)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_14

Позивач -16: ОСОБА_20

(спадкоємець ОСОБА_21)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_15

Позивач -17: ОСОБА_50

(спадкоємець ОСОБА_23)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_16

Позивач -18: ОСОБА_51 (спадкоємець ОСОБА_25)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_17

Позивач -19: ОСОБА_26

(спадкоємець ОСОБА_27)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_18

Позивач -20: ОСОБА_28

(спадкоємець ОСОБА_29)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_19

Позивач -21: ОСОБА_30

(спадкоємець ОСОБА_31)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_20

Позивач -22: ОСОБА_32

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_21

Позивач -23: ОСОБА_33

(спадкоємець ОСОБА_34)

66433, Одеська обл., Ананьївський район,

с. Романівка, ід. номер: 203209095

Позивач -24: ОСОБА_6

(спадкоємець ОСОБА_35)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_5

Позивач -25: ОСОБА_36

(спадкоємець ОСОБА_37)

66800, Одеська обл., Ширяївський р-н, с. Явурівка, ід. номер: НОМЕР_22

Позивач -26: ОСОБА_38

(спадкоємець ОСОБА_39)

66433, Одеська обл., Ананьївський район, с. Романівка, ід. номер: НОМЕР_23

Телефон для зв'язку з позивачами (НОМЕР_24)

Відповідачі:

Відповідач -01: ТОВ Хлібороб Півдня

65045, м. Одеса, вул. Преображенська, 72, код ЄДРПОУ: 40239189, засоби зв'язку не відомі

Відповідач -02: Державний реєстратор ОСОБА_40 державної

реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_41

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку та ід. номер не відомі

Відповідач -03: Державний реєстратор ОСОБА_40 державної

реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_42

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку та ід. номер не відомі

Відповідач -04: Державний реєстратор Миколаївської районної

державної адміністрації Одеської області ОСОБА_43

67000, Одеська область, смт. Миколаївка,

вул. Центральна, 71,

засоби зв'язку та ід. номер не відомі

Відповідач -05: Державний реєстратор ОСОБА_40 державної

реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_52

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку не відомі

Відповідач -06: Державний реєстратор ОСОБА_40 державної

реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_45

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку та ід. номер не відомі

Відповідач -07:Державний реєстратор ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_46

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку та ід. номер не відомі

Відповідач -08: Державний реєстратор ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_47

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку та ід. номер не відомі

Відповідач -09: Державний реєстратор ОСОБА_40 державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області ОСОБА_48

65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А, засоби зв'язку та ід. номер не відомі.

Третя особа на стороні позивачів, без самостійних вимог на предмет спору : ТОВ Аіст-1 . 66800, Одеська обл., Ширяївський район, смт. Ширяєве, вул. Малиновського, 30, код ЄДРПОУ: 31574259. Засоби зв'язку: (097)853-53-75.

Треті особи на стороні відповідачів без самостійних вимог на предмет спору:

Третя особа - 01:Управління державної реєстрації ГТУ юстиції в Одеській області: 65036, м. Одеса, вул. Старицького, 10-А засоби зв'язку: (048)705-18-00, код ЄДРПОУ: 34929741

Третя особа - 02: Миколаївська районна державна адміністрація Одеської області 67000, Одеська область, смт. Миколаївка, вул. Центральна, 7, тел.: (04857) 2-62-70, код ЄДРПОУ: 04056500

Керуючись ст.ст.149-150, 151, 153, 157, 353 ЦПК України, ст.15 ЗУ Про виконавче провадження ,

УХВАЛИВ:

Заяву Представника третьої особи на стороні позивачів, без самостійних вимог на предмет спору ТОВ "Аіст-1"про забезпечення позову задовольнити.

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю Хлібороб Півдня (65045, м. Одеса, вул. Преображенська, 72, код ЄДРГІОУ: 40239189) користуватись, проводити посівні та польові роботи, обробляти чи передавати в суборенду наступні земельні ділянки, що розташовані на території Романівської сільської ради та Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області, а саме:

вћўземельної ділянки площею 3,95 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0206, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 7,68 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0243, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0079, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,57 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0115, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,91 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0155, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,7533 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0116, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,79 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0003, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,74 га, кадастровий № 5120285600:01:002:0273, яка розташована на території Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,39 га, кадастровий № 5120285600:01:002:0275, яка розташована на території Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,83 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0147, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0086, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,53 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0012, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,51 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0011, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,33 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0026, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 10,23 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0242, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,49 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0010, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0092, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 5,58 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0137, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,79 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0210, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,73 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0038, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,88 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0260, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0188, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0091, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,91 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0158, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0185, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0125, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області.

Заборонити державним реєстраторам та іншим посадовим особам, які відповідно до закону наділені повноваженнями державних реєстраторів, здійснювати будь- які реєстраційні дії та вносити записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно наступних земельних ділянок, що розташовані на території Романівської сільської ради та Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області:

вћўземельної ділянки площею 3,95 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0206, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 7,68 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0243, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0079, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,57 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0115, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,91 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0155, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,7533 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0116, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,79 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0003, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,74 га, кадастровий № 5120285600:01:002:0273, яка розташована на території Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,39 га, кадастровий № 5120285600:01:002:0275, яка розташована на території Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,83 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0147, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0086, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,53 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0012, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,51 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0011, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,33 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0026, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 10,23 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0242, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,49 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0010, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0092, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 5,58 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0137, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,79 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0210, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,73 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0038, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,88 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0260, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0188, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0091, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,91 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0158, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0185, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0125, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області.

До вирішення справи по суті заборонити ТОВ Хлібороб Півдня (код ЄДРПОУ: 31574259) та будь-яким іншим третім фізичним або юридичним особам перешкоджати ТОВ Аіст-1 (код ЄДРПОУ: 40239189) в реалізації прав орендаря, а саме використовувати за цільовим призначенням, обробляти, проводити посівні та польові роботи, збирати врожай, відповідно до укладених в 2010 році з власниками договорів оренди з наступних земельних ділянок:

вћўземельної ділянки площею 3,95 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0206, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 7,68 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0243, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0079, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,57 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0115, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,91 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0155, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,7533 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0116, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,79 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0003, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,74 га, кадастровий № 5120285600:01:002:0273, яка розташована на території Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,39 га, кадастровий № 5120285600:01:002:0275, яка розташована на території Шимківської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,83 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0147, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0086, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,53 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0012, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,51 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0011, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,33 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0026, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 10,23 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0242, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,49 га, кадастровий № 5120285000:01:001:0010, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0092, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 5,58 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0137, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,79 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0210, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,73 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0038, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,88 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0260, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0188, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,86 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0091, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,91 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0158, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 3,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0185, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області;

вћўземельної ділянки площею 4,66 га, кадастровий № 5120285000:01:002:0125, яка розташована на території Романівської сільської ради Ананьївського району Одеської області.

Копію ухвали для виконання направити до Ананьївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області, відповідачам, та до відома представнику третьої особи на стороні позивачів, без самостійних вимог на предмет спору ТОВ "Аіст-1".

Ухвала набирає чинності з моменту її постановлення та підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень. Ухвала повинна бути пред'явлена до виконання протягом трьох років, з дня її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в частині виконання положень ст.353 ч.1 п.3 ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається через Ананьївський районний суд Одеської області до суду апеляційної інстанції.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя: В. В. Дорош

Ухвала суду набула законної сили "____"


20_____року.

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах судової справи № 491/288/18 Ананьївського районного суду Одеської області.

СудАнаньївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено28.05.2018
Номер документу74260935
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —491/288/18

Ухвала від 21.09.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Рішення від 26.06.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 11.05.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 11.05.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 11.05.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 20.04.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні