Ухвала
від 24.05.2018 по справі 824/249/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

з питань зупинення провадження у справі

24 травня 2018 р. м. Чернівці Справа № 824/249/18-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Григораша В.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Козак В.Ю.,

представника позивача ДячукЮ.В.,

представника відповідача Баланецького О.Д.,

третіх осіб ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5,

представника третіх осіб ОСОБА_6,

розглянувши у відкритому судовому клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" (позивач) до Чернівецької міської ради (відповідач) за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 (треті особи) про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання прийняти рішення, -

ВСТАНОВИВ:

В поданому до суду адміністративному позові Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" просить визнати протиправною бездіяльність Чернівецької міської ради відносно неприйняття у двотижневий строк рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою м. Чернівці, провулок Турецький, 7, площею 0,0390 га та зобов'язати Чернівецьку міську раду на черговому пленарному засіданні прийняти рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою м. Чернівці, провулок Турецький, 7, площею 0,0390 га та затвердження відповідного проекту землеустрою.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням у адміністративній справі №824/413/18-а за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" до Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича про визнання протиправним та скасування Розпорядження Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича від 28.04.2018 року №181-р про зупинення дії п. 12 рішення міської ради VII скликання від 26.04.2018 року №1271 "Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо надання земельних ділянок в постійне користування, та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, визнання такими, що втратили чинність, та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань".

Представник відповідача в судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання про зупинення провадження у справі.

Треті особи та їх представник в судовому засіданні заперечували проти задоволення клопотання про зупинення провадження у справі.

Розглянувши клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі, дослідивши матеріали справи, заслухавши думку представників сторін суд приходить до висновку про відсутність підстав для його задоволення, з наступних підстав.

Судом встановлено, що 12.03.2018 року Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" звернулось до Чернівецького окружного адміністративного суду з позовом в якому просило визнати протиправною бездіяльність Чернівецької міської ради відносно неприйняття у двотижневий строк рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою м. Чернівці, провулок Турецький, 7, площею 0,0390 га та зобов'язати Чернівецьку міську раду на черговому пленарному засіданні прийняти рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою м. Чернівці, провулок Турецький, 7, площею 0,0390 га та затвердження відповідного проекту землеустрою.

Вказаній адміністративній справі присвоєно номер №824/249/18-а та ухвалою суду від 21.03.2018 року відкрито провадження у справі.

Крім того, 08.05.2018 року Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" звернулось до Чернівецького окружного адміністративного суду з позовом в якому просило визнати протиправним та скасувати Розпорядження Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича від 28.04.2018 року №181-р про зупинення дії п. 12 рішення міської ради VII скликання від 26.04.2018 року №1271 "Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо надання земельних ділянок в постійне користування, та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, визнання такими, що втратили чинність, та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань".

Вказаній адміністративній справі присвоєно номер №824/413/18-а та ухвалою суду від 21.05.2018 року відкрито провадження у справі.

Питання зупинення та поновлення провадження у справі врегульовано статтею 236 КАС України.

Зазначеною статтею визначено випадки обов'язкового зупинення провадження у справі та випадки, коли суд має право зупинити провадження у справі, а також строки зупинення провадження та підстави і порядок відновлення зупиненого провадження у справі.

Зупинення провадження по справі - це врегульована законом тимчасова перерва в провадженні у справі, викликана наявністю однієї з передбачених в законі обставин, які заважають здійснювати її розгляд.

Отже, за своєю правою сутністю зупинення провадження у справі є тимчасовим і повним припиненням всіх процесуальних дій у справі, що викликане настання зазначених у законі причин, що перешкоджають подальшому руху процесу і щодо яких невідомо, коли вони можуть бути усунені.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Судовим розглядом встановлено, що вирішення адміністративної справи №824/413/18-а жодним чином не може вплинути на розгляд адміністративної справи №824/249/18-а, оскільки визнання протиправним Розпорядження Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича від 28.04.2018 року №181-р про зупинення дії п. 12 рішення міської ради VII скликання від 26.04.2018 року №1271 "Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо надання земельних ділянок в постійне користування, та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, визнання такими, що втратили чинність, та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань", не вплине на розгляд та вирішення адміністративної справи №824/249/18-а.

З огляду на наведене, судом не встановлено обґрунтованих підстав для зупинення провадження у даній адміністративній справі. Більше того, зупинення провадження у справі у даному випадку призведе до необґрунтованого затягування судового процесу, а тому суд вважає за можливе продовжити розгляд справи №824/249/18-а без зупинення провадження у справі.

На підставі наведеного та керуючись статтями 236, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі № 824/249/18-а, - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення/підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної чи касаційної скарги на постанову чи ухвалу суду, прийняту за наслідками розгляду справи.

Суддя В.О. Григораш

Ухвалу в повному обсязі складено 29 травня 2018 р.

Дата ухвалення рішення24.05.2018
Оприлюднено30.05.2018
Номер документу74287712
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов'язання прийняти рішення

Судовий реєстр по справі —824/249/18-а

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 21.03.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 13.03.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні