Ухвала
від 24.05.2018 по справі 824/249/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третіх осіб

24 травня 2018 р. м. Чернівці Справа № 824/249/18-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Григораша В.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Козак В.Ю.,

представника позивача ОСОБА_1.,

представника відповідача ОСОБА_2,

третіх осіб ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5,

представника третіх осіб ОСОБА_6,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" (позивач) до Чернівецької міської ради (відповідач) про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання прийняти рішення, -

ВСТАНОВИВ:

В поданому до суду адміністративному позові Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" просить визнати протиправною бездіяльність Чернівецької міської ради (відповідач) відносно неприйняття у двотижневий строк рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою АДРЕСА_2 площею 0,0390 га та зобов'язати Чернівецьку міську раду на черговому пленарному засіданні прийняти рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою АДРЕСА_2 площею 0,0390 га та затвердження відповідного проекту землеустрою.

13.04.2018 року від громадян ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 надійшло клопотання про залучення їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача.

В обґрунтування заявленого клопотання зазначили, що вони проживають по АДРЕСА_1 а земельна ділянка за адресою АДРЕСА_2 площею 0,0390 га, на якій планується будівництво багатоквартирного житлового будинку, межує з їх помешканням, туму рішення у даній справі може вплинути на їх права, свободи та інтереси. Крім того вказували на те, що проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки був розроблений позивачем з порушенням та з фальсифікацією документів, що може призвести до фактичного узаконення самочинного будівництва. Про даний проект відведення земельної ділянки вони дізналися після надання відповідачем позивачу дозволу на його розроблення.

Представник позивача в судовому засіданні заперечував проти залучення вказаних осіб до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечував проти залучення вказаних осіб до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача.

Розглянувши клопотання громадян ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про залучення їх до часті у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача, дослідивши матеріали справи, заслухавши думку представників сторін суд приходить до висновку про наявність підстав для його задоволення.

Судовим розглядом встановлено, що в позовних вимогах позивач просить визнати протиправною бездіяльність Чернівецької міської ради відносно неприйняття у двотижневий строк рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою АДРЕСА_2 площею 0,0390 га та зобов'язати Чернівецьку міську раду на черговому пленарному засіданні прийняти рішення про надання Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провулок Турецький, 7" земельної ділянки у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою АДРЕСА_2 площею 0,0390 га та затвердження відповідного проекту землеустрою.

Громадяни ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 є власниками суміжних земельних ділянок до земельної ділянки, яку позивач просить надати у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою АДРЕСА_2 площею 0,0390 га, у зв'язку з чим суд приходить до висновку, що вирішення даної адміністративної справи може вплинути на їх права, свободи, інтереси або обов'язки.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З метою об'єктивного, повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача - громадян ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5.

На підставі наведеного та керуючись статтями 49, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 (58001, АДРЕСА_3).

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_4 (58001, АДРЕСА_4).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 (58001, АДРЕСА_5).

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення/підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної чи касаційної скарги на постанову чи ухвалу суду, прийняту за наслідками розгляду справи.

Суддя В.О. Григораш

Повний текст ухвали складено 29 травня 2018 року.

Дата ухвалення рішення24.05.2018
Оприлюднено14.08.2018
Номер документу75848533
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов'язання прийняти рішення

Судовий реєстр по справі —824/249/18-а

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 21.03.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 13.03.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні