Ухвала
від 29.05.2018 по справі 646/2917/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/2917/17

№ провадження 1-кс/646/2108/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.05.18року м. Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засіданя ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі судових засідань клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000101 від 03.12.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205, ч. 2 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з вищезазначеним клопотанням, яке погоджене з прокурором прокуратури Харківської області ОСОБА_3 .

В клопотанні слідчий просив надати доступ до документів, а саме: до свідоцтв про реєстрацію та положень про створення установи; наказів про призначення і посадових інструкцій директорів та бухгалтерів, головного інженера; документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 21.01.2015 по 31.12.2017 включно, у тому числі проектну документацію, кошторис, тендерну документацію, акти виконаних робіт та акти прийому-передачі, а також відповідні платіжні документи, які підтверджують оплату наданих послуг; документації конкурсних торгів, документації тендерних процедур оголошення про проведення процедури закупівлі, реєстрів отриманих пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій; протоколів розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій; протоколів розкриття пропозицій конкурсних торгів; протоколів оцінки пропозицій конкурсних торгів, повідомлень про акцепт пропозиції конкурсних торгів або цінових пропозицій, рішень замовника про укладення договору про закупівлю або відмову від укладення договору про закупівлю; повідомлень учасникам про результати процедури закупівлі; оголошень про результати процедури закупівлі, звітів про результати проведення процедури закупівлі щодо укладених договорів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) із третіми особами (підрядниками/субпідрядниками), які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю вилучення належних чином завірених копій зазначених документів.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1ст. 132 КПК України, визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 159 КПК України,тимчасовий доступдо речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи,можливості ознайомитися з ними, зробити їх копіїта у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно витягу з кримінального провадження № 42017220000000101 від 03.12.2017 року до ЄРДР внесені відомості за ч. 2 ст. 364 КК України, зокрема, за фактом використання працівниками ІНФОРМАЦІЯ_3 свого службового становища усупереч інтересам служби, що сприяє ухиленню КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » від сплати податків. Наразі триває досудове розслідування.

Окрім витягу з кримінального провадження клопотання слідчого обґрунтовується у сукупності наступними доказами: копіями рапортів, протоколу допиту свідка ОСОБА_5 від 20.03.2018, протоколу допиту свідка ОСОБА_6 від 24.04.2018, витягу з ЄДРЮОФОПта ГФ, інформації про господарські операції між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з яких вбачається, що КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснювало з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » господарськи операції, хоча особа, яку визначено директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » згідно витягу з ЄДРЮОФОПта ГФ відношення до діяльності даного підприємства не мала.

Слідчий суддя вважає, що слідчим, відповідно до п. 1, 2 ч.5 ст.163 КПК Українидоведено,що вказанідокументиможуть перебувати у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також, слідчий суддя вважає, що слідчим, відповідно до ч.6 ст.163 КПК Українидоведено, що документи, а саме: свідоцтва прореєстрацію таположень простворення установи;накази пропризначення іпосадових інструкційдиректорів табухгалтерів,головного інженера;документи щодофінансово-господарськихвзаємовідносин міжКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )за період з21.01.2015по 31.12.2017включно,у томучислі проектнудокументацію,кошторис,тендерну документацію,акти виконанихробіт таакти прийому-передачі,а також відповідніплатіжні документи,які підтверджуютьоплату наданихпослуг;документація конкурснихторгів,документація тендернихпроцедур оголошенняпро проведення процедуризакупівлі,реєстри отриманихпропозицій конкурснихторгів,цінових пропозицій;протоколи розкриттяпропозицій конкурснихторгів,цінових пропозицій;протоколи розкриттяпропозицій конкурснихторгів;протоколи оцінкипропозицій конкурснихторгів,повідомлень проакцепт пропозиціїконкурсних торгівабо ціновихпропозицій,рішень замовникапро укладеннядоговору прозакупівлю або відмовувід укладеннядоговору прозакупівлю;повідомлення учасникампро результатипроцедури закупівлі;оголошень прорезультати процедуризакупівлі,звітів прорезультати проведенняпроцедури закупівліщодо укладенихдоговорів КП« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )із третімиособами (підрядниками/субпідрядниками), мають суттєве значення для даного кримінального провадження, зокрема вказана інформація може бути використана як докази у кримінальному провадженні, для встановлення винних осіб, а іншим шляхом ці документи ортримати не можливо, позаяк в їх наданні було відмовлено слідчому. Тобто потреби досудового розслідування виправдовують такий спосіб втручання у права осіб.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню шляхом надання тимчасового доступу до вказаних в клопотанні документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів.

При розгляді даного клопотання слідчий суддя враховує, що посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за участі яких було здійснено вищевказані господарські операції можуть бути не заінтеросовані у встановленні фактичних обставин у даному кримінальному провадженні, зокрема, слідчому вже було відмовлено в наданні документів, до яких він просить надати доступ, що зумовлює наявність реальної загрози зміни чи знищення даних документів.

Керуючись ст. ст.131-132,159-164,166,392-395 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000101 від 03.12.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205, ч. 2 ст. 364 КК України задовільнити.

Надати слідчим в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , старшому слідчому першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_8 , процесуальному керівінику у кримінальному провадженні прокурору відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури прокуратури Харківської області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, а саме: до свідоцтв про реєстрацію та положень про створення установи; наказів про призначення і посадових інструкцій директорів та бухгалтерів, головного інженера; документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 21.01.2015 по 31.12.2017 включно, у тому числі проектної документації, кошторисів, тендерної документації, актів виконаних робіт та актів прийому-передачі, а також відповідних платіжних документів, які підтверджують оплату наданих послуг; документації конкурсних торгів, документації тендерних процедур оголошення про проведення процедури закупівлі, реєстрів отриманих пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій; протоколів розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій; протоколів розкриття пропозицій конкурсних торгів; протоколів оцінки пропозицій конкурсних торгів, повідомлень про акцепт пропозиції конкурсних торгів або цінових пропозицій, рішень замовника про укладення договору про закупівлю або відмову від укладення договору про закупівлю; повідомлень учасникам про результати процедури закупівлі; оголошень про результати процедури закупівлі, звітів про результати проведення процедури закупівлі щодо укладених договорів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) із третіми особами (підрядниками/субпідрядниками), які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю вилучення належних чином завірених копій зазначених документів.

Встановити строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу74339347
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/2917/17

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мальцев С. О.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Гребенюк В. В.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сорока О. П.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Гребенюк В. В.

Ухвала від 17.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 13.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 13.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 21.04.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 21.04.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні