Ухвала
від 15.05.2018 по справі 753/6779/14-ц
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/6779/14-ц

провадження № 2/753/1107/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відновлення провадження у справі

"15" травня 2018 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Леонтюк Л.К. розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Боріс про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду з 11 квітня 2014 року перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Боріс про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою суду від 23 січня 2018 року по вищевказаній цивільній справі було зупинено провадження до проведення повторної судово - медичної експертизи.

14 травня 2018 року за вх. № 24224 до загальної канцелярії суду з Дніпропетровського Обласного Бюро Судово - Медичної Експертизи Дніпропетровської обласної ради повернулась цивільна справа № 753 / 6779 / 14 - ц разом з повідомленням про залишення без виконання повторної судово - медичної експертизи.

Крім того, 15 грудня 2017 року набрав чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147 - VIII від 03 жовтня 2017 року, яким ЦПК України викладено в новій редакції.

Згідно з пп. 9 п. 1 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч. ч. 3, 4 ст. 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обов'язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обов'язків, не скасовують чи не звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження ( п. п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України ).

Враховуючи положення ст. ст. 19, 274 ЦПК України дана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому справа підлягає подальшому розгляду згідно з ЦПК України в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене ст. 254 ЦПК України , суддя

УХВАЛИВ :

Відновити провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Боріс про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Призначити справу в загальному порядку в підготовче судове засідання в приміщенні суду за адресою:

02099 , місто Київ, вулиця Севастопольська, 7 / 13 зал судових засідань № 6

на 05 липня 2018 року на 10 год 00 хв.

В судове засідання викликати учасників судового процесу та їх представників .

Копію ухвали надіслати учасникам судового процесу , до відома.

Визначити відповідачу пятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. Відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та до нього додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п'ятоїст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п'ятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право подати суду пояснення щодо позову в п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, з підтвердженням направлення їх копій з додатками учасникам справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб - адреса сторінки Дарницького районного суду м. Києва: https://court.gov.ua/sud2602/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Л.К.ЛЕОНТЮК

Дата ухвалення рішення15.05.2018
Оприлюднено04.06.2018
Номер документу74340944
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —753/6779/14-ц

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 21.06.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 15.05.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 23.01.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 10.01.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 15.08.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 11.02.2015

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сухомлінов С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні