Ухвала
від 04.06.2018 по справі 394/434/18
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

2 6100 смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави 26

04.06.2018

394/434/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 червня 2018 року суддя Новоархангельського районного суду Кіровоградської області Партоліна І. П. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Покровської сільської ради Новоархангельського району Кіровоградської області про встановлення факту та визнання права на спадщину ,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про встановлення факту та визнання права на спадщину .

При дослідження матеріалів позовної заяви було встановлено, що остання не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, відповідно до якої встановлено вимоги до позовної заяви.

Так, у позовній заяві відсутнє зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви .

Крім того, в позовній заяві зазначено, що ОСОБА_1 є рідною сестрою ОСОБА_2, проте в порушення вимог частини 5 статті 175 ЦПК України не зазначено доказів, що підтверджують вказані обставини, а саме додано лише копію свідоцтва про народження ОСОБА_3 та копію витягу про шлюб, згідно якого прізвище позивача після реєстрації шлюбу - Писарєва , проте відсутні докази зміни прізвища позивача на - Даниленко .

За умовами статті 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Всупереч зазначеним вимогам законодавства всі оригінали письмових доказів позивачем до позовної заяви не додані, копії письмових доказів надані без належного їх засвідчення, позивачем не зазначено про наявнясть у нього або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких долучені до позовної заяви.

Відповідно до частини 1 статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Тобто, за таких обставин позовна заява повинна бути залишена без руху, позивачу роз'яснено наслідки невиконання вимог, зазначених у статтях 175 і 177 ЦПК у встановлений строк.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175, 185 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Покровської сільської ради Новоархангельського району Кіровоградської області про встановлення факту та визнання права на спадщину залишити без руху.

Надати позивачеві термін для усунення недоліків не більше десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Копію ухвали невідкладно направити позивачеві.

Роз'яснити позивачеві, що у разі невиконання вказаних вимог у встановлений строк, позовна заява вважатиметься неподаною та підлягатиме поверненню позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудНовоархангельський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено05.06.2018
Номер документу74431590
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —394/434/18

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 13.09.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 13.09.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні