Ухвала
від 05.06.2018 по справі 911/8/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"05" червня 2018 р. м.Київ

Справа № 911/8/18

За позовом Керівника Бориспільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації

до Бориспільської районної державної адміністрації Київської області,

Товариства з обмеженої відповідальності "Лайт Трейдінг Груп",

Публічного акціонерного товариства

"Державний експортно - імпортний банк України"

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні

відповідача ОСОБА_2,

ОСОБА_3,

Товариства з обмеженою відповідальністю "Алта Проперті"

про визнання недійсним розпорядження, державного акту про право власності на земельну ділянку, договору іпотеки (в частині) та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа за позовом Керівника Бориспільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Лайт Трейдінг Груп", Публічного акціонерного товариства "Державний експортно - імпортний банк України", за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_2, ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю "Алта Проперті" про визнання недійсним розпоряджень, визнання недійсним державних актів, визнання недійсним іпотечного договору в частині та витребування земельної ділянки.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 27.04.2018 у даній справі судом призначено судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, та зупинено провадження у справі.

04.06.2018 від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України надійшло клопотання про погодження строку проведення експертизи, забезпечення здійснення попередньої оплати, надання додаткових документів, необхідних для проведення експертизи. а також погодження залучення інженерів-геодезистів для проведення камеральних топографо-геодезичних робіт.

Копія вказаного листа з клопотанням експерта про надання додаткових документів надіслана також на адресу Бориспільської місцевої прокуратури Київської обасті.

Відповідно до пункту 2 частини 6 статті 69 ГПК України експерт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

За приписами ч.ч. 3, 4 ст.102 ГПК України при визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів; у разі ухилення учасника справи від подання суду на його вимогу необхідних для проведення експертизи матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, що перешкоджає її проведенню, суд залежно від того, яка особа ухиляється, а також яке ця експертиза має значення, може визнати встановленою обставину, для з'ясування якої експертиза була призначена, або відмовити у її визнанні.

Отже, суд вважає за необхідне поновити провадження у даній справі для розгляду поданого клопотання та витребування необхідних для проведення експертизи додаткових документів (п. 11 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 23.03.2012 № 4 "Про деякі питання практики призначення судової експертизи"), а також розглду клопотань експерта про погодження строку виконання експертизи та залучнення спеціалістів. Копія відповідного клопотання, зважючи, що вона направлена лише прокурору, підлягає направленню сторонам та третім осбам.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 69, 81, 102, 120-121, 230, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

1. Провадження у справі № 911/8/18 поновити.

2. Розгляд клопотання судового експерта призначити в судовому засіданні на 04.07.2018 на 16:30.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С.Петлюри, 16).

Викликати покурора, представників сторін та третіх осіб в судове засідання. У разі неможливості явки в судове засідання, відповідні особи мають повідомити про причини неявки в судове засідання.

3. Зобов'язати прокурора, сторони та третіх осіб надати суду витребувані експертом докази відповідно до клопотання експерта, яке направляється разом з копією ухвали, або письмово повідомити про причини неможливості подання таких документів; висловити свою думку щодо погодження строку виконання експертизи та залучення спеціалістів.

4. Ухвалу направити сторонам, третім особам та Київському науково-дослідному інституту судових експертиз (№10018/18-41).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню окремо не підлягає.

Інформацію по справі сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет ( http://court.gov.ua/fair/ ).

Суддя А.Р. Ейвазова

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено05.06.2018
Номер документу74442251
СудочинствоГосподарське
Сутьправо власності на земельну ділянку, договору іпотеки (в частині) та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —911/8/18

Рішення від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 13.07.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 04.07.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 27.04.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 27.04.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 12.04.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 23.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні