Ухвала
від 05.06.2018 по справі 824/481/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

05 червня 2018 р. м. Чернівці справа № 824/481/18-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянув адміністративну справу за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області до відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Птахофабрика Зоря" про стягнення заборгованості.

В С Т А Н О В И В:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області звернулося до суду з вказаним позовом, в якому просить стягнути з відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Птахофабрика Зоря" капіталізовані платежі в розмірі 297964,26 грн на розрахунковий рахунок Глибоцького відділення управління (р/р 37174141450013 у ГУДКС у Чернівецькій області, МФО 856135, код ЄДРПОУ 41450013).

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду від 25.05.2018 р. позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків. У строки визначені судом позивач подав до суду заяву про усунення недоліків вказаних в ухвалі про залишення без руху адміністративного позову.

Разом із заявою про усунення недоліків позовної заяви позивачем подано до суду клопотання про витребування доказів, в якому позивач просив витребувати у державного реєстратора Глибоцької РДА реєстраційну справу відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Птахофабрика "Зоря".

В обґрунтування клопотання позивач вказував, що з метою виконання вимог ухвали Чернівецького окружного адміністративного суду про залишення позовної заяви без руху від 25.05.2018 р. у справі №824/481/18-а Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області звернулося до державного реєстратора Глибоцької РДА для отримання інформації про те, що правонаступником Глибоцького міжгосподарського комбінату по виробництву кормів є відкрите акціонерне сільськогосподарське товариство "Птахофабрика "Зоря". Однак, у наданому державним реєстратором витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань інформація про правонаступництво відсутня.

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду від 05.06.2018 р. відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження, з викликом сторін.

Пунктом 7 ч. 9 ст. 171 КАС України встановлено, що про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику (повідомлення) сторін.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, суд зазначає наступне.

В силу вимог ч. 1 та ч. 4 ст. 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно ч. 3 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу (ст. 79 КАС України).

Відповідно до ч. 1-3 ст. 80 КАС України Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в ч.2-3 ст. 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З огляду на те, що позивач самостійно немає неможливості надати додаткові докази до суду та з метою з`ясування всіх обставин у справі, суд вважає, за необхідне задовольнити подане позивачем клопотання про витребування доказів та витребувати з Глибоцької районної адміністрації реєстраційну справу відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Птахофабрика Зоря".

Згідно ч. 5 ст. 44 КАС України учасники справи зобов'язані, в т.ч.: подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов'язки, визначені законом або судом.

Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника). Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ч. 10 ст. 44, ч. 4, 5 ст. 94 КАС України).

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. У разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду (ч. 6-9 ст. 80 КАС України).

Беручи до уваги наведене, суд зобов'язує Глибоцьку районну адміністрацію надати витребувані докази (документи, що надаються в копіях мають бути належним чином посвідчені та придатні для читання) у п'ятиденний строк з дати отримання копії ухвали.

Крім цього, суд вважає за необхідне зазначити, що за приписами ст. 129-1 Конституції України судові рішення є обов'язковими до виконання. Принцип обов`язковості судових рішень закріплений і у ст. 14 КАС України, відповідно до змісту якої судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 44, 72, 77, 79, 80, 194, 241, 248 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання задовольнити.

2. Витребувати з Глибоцької районної адміністрації (вул. М. Грушевського, 2А, смт.Глибока, Глибоцький район, Чернівецька обл, код ЄДРПОУ 04062104) реєстраційну справу відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Птахофабрика Зоря" (с.Коровія, Глибоцький р-н, Чернівецька обл., код ЄДРПОУ 00852772).

3. Для подання до суду витребуваних доказів встановити п'ятиденний строк з дати отримання копії ухвали.

          

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя           В.К. Левицький

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено08.06.2018
Номер документу74450757
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —824/481/18-а

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Рішення від 07.09.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 05.06.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 05.06.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 25.05.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні