Ухвала
від 06.06.2018 по справі 823/2198/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у адміністративній справі

06 червня 2018 року справа № 823/2198/18 м. Черкаси

Суддею Черкаського окружного адміністративного суду Трофімовою Л.В. перевірено матеріали адміністративного позову у справі № 823/2198/18

за позовом Уманської місцевої прокуратури в інтересах держави (вул. Гайдамацька, 16, м. Умань, Черкаська область, 20301)

до відділу освіти Маньківської районної державної адміністрації (вул. Шевченка, 19, смт. Маньківка, Маньківський район, Черкаська область, 20100, ЄДРПОУ 02147150), Маньківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області (вул. Соборна, 36, смт. Маньківка, Маньківський район, Черкаська область, 20100, ЄДРПОУ 26491001)

про визнання незаконної бездіяльності та зобов'язання вчинити дії, прийнято ухвалу.

04.06.2018 керівник Уманської місцевої прокуратури в інтересах держави, звернувшись до Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відділу освіти Маньківської районної державної адміністрації, Маньківський навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області, просить:

- визнати незаконною бездіяльність Маньківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області та відділу освіти Маньківської районної державної адміністрації Черкаської області щодо невжиття дій з приводу оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку під будівлями та спорудами Маньківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області, площею 2,22 га, що розташована у межах населеного пункту смт. Маньківка Маньківського району Черкаської області;

- зобов'язати Маньківський навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області та відділ освіти Маньківської районної державної адміністрації Черкаської області вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку під будівлями та спорудами Маньківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області, площею 2,22 га, що розташована в межах населеного пункту смт.Маньківка Маньківського району Черкаської області.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Відповідно до частин 1, 2 ст.173 КАС України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які належать встановленню та зібранню відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; наявність з'ясування підстав для об'єднання або роз'єднання позовних вимог, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження у кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 168, 171, 173, 179, 243, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Уманської місцевої прокуратури в інтересах держави до відділу освіти Маньківської районної державної адміністрації, Маньківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія Маньківської районної ради Черкаської області про визнання незаконної бездіяльності та зобов'язання вчинити дії, що буде здійснюватись за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 19 червня 2018 року о 08 годині 35 хвилин , що буде проводитись одноособово суддею Трофімовою Л.В. у приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Запропонувати відповідачам у строк до 18.06.2018 у разі не визнання адміністративного позову, надіслати:

до суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини;

позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Роз'яснити позивачу про необхідність подати відповідь на відзив - у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов, у разі його подання відповідачем, дотримуючись, вимог ст.163 КАС України.

Роз'яснити відповідачу, що згідно зі ст.79 КАС України про надання суду доказів разом із поданням відзиву на позов, а у разі, якщо доказ не може бути поданий у встановлений строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, що не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк.

Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов'язки, визначені статтями 44, 45, 47, 131 КАС України. Копію ухвали надіслати сторонам, відповідачу - копію позовної заяви та додані до неї документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 294 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності. У іншій частині ухвала не оскаржується та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд (ч.2 ст.131 КАС України).

СуддяЛ.В. Трофімова

Дата ухвалення рішення06.06.2018
Оприлюднено11.06.2018
Номер документу74483131
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/2198/18

Ухвала від 01.10.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Ухвала від 19.09.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Ухвала від 19.06.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Ухвала від 06.06.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні