Ухвала
від 07.06.2018 по справі 563/695/18
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 563/695/18

УХВАЛА

07 червня 2018 року м. Корець

Суддя Корецького районного суду Рівненської області Опришко П.З. розглянувши заяву ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ до ТзОВ СЕЛЯНСЬКЕ АГРО , ОСОБА_1 про визнання недійсним договору оренди землі, -

в с т а н о в и в :

ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ звернувся з позовом до суду, в якому просить визнати недійсним договір оренди землі від 20.12.2016року укладений між ТзОВ СЕЛЯНСЬКЕ АГРО та ОСОБА_1. Позивачем також подано заяву про забезпечення позову, в якій просить заборонити Міністерству юстиції України, Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України, іншим суб'єктам державної реєстрації прав, у тому числі, але не виключно державним реєстраторам, нотаріусам, як державним реєстраторам, здійснювати проведення державної реєстрації будв-яких прав та/або обтяжень, заборони вносити будь-які записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зміни до таких записів та/або скасування таких записів щодо земельної ділянки (об'єкта нерухомого майна) з кадастровим номером 5623082200:03:012:0087.

Дослідивши заяву, подану ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ та матеріали додані до неї, суд виходить з наступного.

Відповідно до вимог ч. ч. 1 2 ст. 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

За змістом ст. 151 ЦПК України, заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити:

1) найменування суду, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адресу електронної пошти, за наявності;

3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову;

4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності;

5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник;

6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення;

7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

При вирішенні питання про забезпечення позову суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням такого: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів.

Судом встановлено, що подана заява не відповідає змісту та формі заяви про забезпечення позову, що визначені ст. 151 ЦПК України, а саме: заявником не зазначені пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення щодо відшкодування збитків відповідачів , які можуть бути спричинені забезпеченням позову .

Суд також наголошує на тому, що пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення позову мають бути зазначені з урахуванням вимог ст. 154 ЦПК України.

Згідно з імперативними приписами ч. 7 ст. 153 ЦПК України, в ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення.

Частиною 1 ст. 151 ЦПК України передбачено чіткий перелік відомостей, які повинна містити заява про забезпечення позову, в тому числі пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

Відповідно до ч. 9 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи наявність у заяві про забезпечення позову зазначених вище недоліків, з метою недопущення порушення прав всіх осіб, інтереси яких можуть бути порушені забезпеченням позову та те, що суд не має можливості прийти до однозначного висновку про підставність заяви та необхідність застосування такого заходу, що запропонований ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ , суд дійшов висновку про те, що заяву слід повернуту заявнику.

При цьому, заявник не позбавлений можливості, усунувши вказані недоліки заяви про забезпечення позову, звернутися до суду з заявою про забезпечення позову повторно.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 151, 153, 260, 261 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Заяву ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ до ТзОВ СЕЛЯНСЬКЕ АГРО , ОСОБА_1 про визнання недійсним договору оренди землі - повернути заявнику - ТзОВ ЛЕНДКОМ СИМОНІВ .

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Рівненської області шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятнадцятиденний строк з дня винесення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: Опришко П.З.

СудКорецький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74530454
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —563/695/18

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 19.02.2019

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 07.08.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 25.06.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 14.06.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 13.06.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Опришко П. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні