Ухвала
від 06.06.2018 по справі 183/2363/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/2363/18

№ 2/183/2093/18

У Х В А Л А

06 червня 2018 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Городецького Д.І.

за участю секретаря судового засідання Макаренко А.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засідання клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2, третя особа - Новомосковська районна державна нотаріальна контора про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

06 червня 2018 року представник позивача ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів по справі, шляхом витребування у державного нотаріуса Новомосковської районної державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4, померлої 01 травня 2008 року.

Сторони в підготовче судове засідання не з'явились, проте їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.

Відповідно до ч.3 ст.118 ЦПК України, заявник, інші особи, які можуть отримати статус учасників справи, повідомляються про дату, час та місце розгляду судового засідання, проте їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.

Згідно з ч. 1 ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Відповідно ст. 84 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Враховуючи наявність у позивача та його представника складнощів у поданні доказів, для всебічного і повного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне витребувати у державного нотаріуса Новомосковської районної державної нотаріальної контори Дніпропетровської області (51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, пл. Героїв, буд. 1), належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4, померлої 01 травня 2008 року, оскільки дані докази є необхідними для вирішення справи по суті.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 84, 116-118, 258-261, 352-354 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивачапро витребування доказів, - задовольнити.

Зобов'язати державного нотаріуса Новомосковської районної державної нотаріальної контори Дніпропетровської області (місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, пл. Героїв, буд. 1), надіслати на адресу суду належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4, померлої 01 травня 2008 року.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Судом роз'яснюється, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України, за невиконання ухвали про забезпечення доказів у встановлений судом строк суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути поданою до Апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Д.І. Городецький

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74539717
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/2363/18

Ухвала від 27.02.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Рішення від 21.01.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 19.11.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні