Ухвала
від 08.06.2018 по справі п/811/294/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

08 червня 2018 року м. Кропивницький Справа № П/811/294/17

ОСОБА_1 окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А.,

за участю секретаря судового засідання Бондар Я.Г.,

розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження

заявник: Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (25009, м. Кропивницький, вул. Соборна, 7а, код ЄДРПОУ 20632802)

позивач: Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (25006, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Соборна, 4, код ЄДРПОУ 40385148)

відповідач: комунальне підприємство "Регіональний центр розвитку послуг" (25006, м. Кропивницький, вул. Преображенська, 2, код ЄДРПОУ 23693537)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 обласна рада (25006, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1)

про стягнення заборгованості -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебувала адміністративна справа №П/811/294/17 за позовом Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до комунального підприємства "ОСОБА_1 науковий технічно-лабораторний центр спеціальний видів робіт у будівництві", за участю третьої особи на стороні відповідача - ОСОБА_1 обласної ради, про стягнення заборгованості.

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 04.05.2017 року у цій справі (суддя Хилько Л.І.) позов Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області задоволено, стягнуто на його користь з комунального підприємства "ОСОБА_1 науковий технічно-лабораторний центр спеціальний видів робіт у будівництві" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій у сумі 51322,28 грн.

Судом 23.11.2017 року позивачу видано виконавчий лист про примусове виконання цього рішення суду.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 26.03.2018 року у цій справі здійснено заміну відповідача (боржника) - комунального підприємства "ОСОБА_1 науковий технічно-лабораторний центр спеціальних видів робіт у будівництві" (код ЄДРПОУ 13766235) - на його правонаступника - комунальне підприємство "Регіональний центр розвитку послуг" (код ЄДРПОУ 23693537).

До суду 31.05.2018 року надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження - стягувача - Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 40385148) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 20632802).

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31.05.2018 року справу передано на розгляд судді Черниш О.А.

Згідно з частиною 2 статті 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У судове засідання учасники справи не прибули, їх неприбуття не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов до таких висновків.

Частиною 1 статті 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Процесуальне правонаступництво унормовано статтею 52 КАС України, згідно з якою у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до частин 1, 2 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Частиною 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом установлено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України №821 від 08.11.2017 року "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області.

Згідно з частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини 7 статті 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державна реєстрація припинення юридичної особи Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 40385148) проведена 26.03.2018 року. Державна реєстрація змін до відомостей щодо правонаступництва Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 20632802) проведена 27.03.2018 року.

З огляду на те, що позивач - Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області - припинене як юридична особа шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, тому він вибув зі спірних правовідносин та на стадії виконання судового рішення має бути замінений правонаступником.

Керуючись статтями 248, 256, 294, 379 КАС України, суд. -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

2. Замінити стягувача - Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області - його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

3. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, через ОСОБА_1 окружний адміністративний суд, у 15 - денний строк, установлений статтею 295 КАС України.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення08.06.2018
Оприлюднено10.06.2018
Номер документу74543060
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —п/811/294/17

Ухвала від 08.06.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 12.12.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 15.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 31.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 31.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Постанова від 04.05.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні