Ухвала
від 23.05.2018 по справі 766/22183/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/22183/17

н/п 2/766/4554/18

УХВАЛА

23 травня 2018 року місто Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого-судді Прохоренко В.В.,

секретар Красновський В.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу за позовом Регіонального відділенні Фонду державного майна в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополя до Державного підприємства Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект , ОСОБА_1, третя особа: Корабельний районний відділ державної виконавчої служби міста Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про зняття арешту з державного майна ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Державного підприємства Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект , ОСОБА_1, третя особа: Корабельний районний відділ державної виконавчої служби міста Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, в якому просить зняти арешт з державного майна .

Відповідно до положень ч. 1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Сторони в підготовче судове засідання не з'явились, надали заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Окрім того, стороною позивача було заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача ПАТ ЕК Херсонобленерго .

ОСОБА_1 не заперечував проти залучення до участі у справі в якості співвідповідача ПАТ ЕК Херсонобленерго .

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи викладе не вище, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідача ПАТ ЕК Херсонобленерго , оскільки арешт було накладено в рамках виконавчого провадження, одним із стягувачів за яким є ПАТ ЕК Хепрсонобленерго .

Окрім того, відповідно до положень ч. 7 ст. 81 ЦПК України , суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Суд, враховуючи викладене вище, той факт, що для повного та всебічного з'ясування обставин справи необхідні відомості, які містяться в матеріалах виконавчого провадження в рамках якого було накладено арешт на майно позивача, який він просить зняти, вважає за необхідне витребувати з Корабельного районного відділу державної виконавчої служби м. Херсон Головного територіального управління юстиції у Херсонській області матеріали виконавчого провадження № 537491166, для огляду.

Відповідно до положень п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 51, 81, 198 ЦПК України,суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом Регіонального відділенні Фонду державного майна в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополя до Державного підприємства Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект , ОСОБА_1, третя особа: Корабельний районний відділ державної виконавчої служби міста Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про зняття арешту з державного майна в якості співвідповідача - Приватне акціонерне товариство Енергопостачальна компанія Херсонобленерго .

Витребувати з Корабельного районного відділу державної виконавчої служби м. Херсон Головного територіального управління юстиції у Херсонській області матеріали виконавчого провадження № 537491166, для огляду.

Виконання даної ухвали в частині витребування доказів доручити Корабельному районному відділу державної виконавчої служби м. Херсон Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, які повинні подати до Херсонського міського суду Херсонської області витребувані докази в строк до 23 жовтня 2018 року шляхом їх безпосереднього направлення на адресу суду поштою або іншим засобом зв'язку.

Роз'яснити, що відповідно до вимог ч.7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. При цьому ч. ч. 8,9 ст. 84 ЦПК України, передбачено, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

У зв'язку із залучення до участі у справі співвідповідача підготовче судове засідання відкласти.

Продовжити підготовче судове засідання 23 жовтня 2018 року об 14-30 год., яке провести в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області за адресою: м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29, каб. 302.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Прохоренко

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено10.06.2018
Номер документу74566043
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/22183/17

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 23.05.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 25.01.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 19.12.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні