Ухвала
від 11.06.2018 по справі 686/9148/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/9148/18

УХВАЛА

22 травня 2018 року суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Чевилюк З.А., вивчивши клопотання представника ОСОБА_1 акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_3 ПАТ НСТУ Хмельницька регіональна дирекція Поділля-Центр про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу ,-

в с т а н о в и в :

В провадженні суду перебуває цивільна справа про поновлення на роботі ОСОБА_2

27 квітня 2018 року відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду 21 травня 2018 року.

Відповідач на дату підготовчого засідання не направив уповноваженого представника. Направив поштою клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з необхідністю надання позивачем відповіді на відзив, хоча сам відзив на адресу суду не надходив.

22.05.2018 року на адресу суду надійшло клопотання від відповідача про призначення розгляду справи в режимі відео конференції через значну віддаленість Хмельницького міськрайонного суду від місцезнаходження відповідача м.Київ.

Відповідно до ч. 1, 2, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обовязковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за пять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Разом з тим, сам факт перебування відповідача в іншому населеному пункті не є безумовною підставою для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

При цьому, представником відповідача не наведено інших підстав, достатніх для застосування вимог статті 212 ЦПК України , не надано суду доказів участі останнього у інших судових засіданнях чи інших поважних причин, тобто не зазначено обґрунтованих доводів, які позбавляють його можливості брати участь у розгляді даної справи.

Таким чином, на підставі викладеного, в задоволенні клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_3 ПАТ НСТУ Хмельницька регіональна дирекція Поділля-Центр про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, слід відмовити.

Крім того, враховуючи особливий характер спору, строки та порядок подачі клопотань, з метою захисту процесуальних прав сторін, суд вважає за необхідне застерегти учасників процесу від зловживання процесуальними правами.

Керуючись ст. 212 ЦПК України , суд, -

у х в а л и в :

В задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_1 акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_3 ПАТ НСТУ Хмельницька регіональна дирекція Поділля-Центр про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, відмовити.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя З.А.Чевилюк

Дата ухвалення рішення11.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74590615
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —686/9148/18

Рішення від 24.07.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Чевилюк З. А.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Чевилюк З. А.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Чевилюк З. А.

Ухвала від 27.04.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Чевилюк З. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні