Ухвала
від 12.06.2018 по справі 766/4357/16-к
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/4357/16-к

н/п 1-кс/766/7241/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

12.06.2018 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: розглянути та задовольнити вказане клопотання, надати дозвіл слідчим слідчого відділення Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , дозвіл у розкритті банківської таємниці та отриманні тимчасового доступу до документів, та вилучення їх оригіналів, щодо розрахункових рахунків ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », МФО НОМЕР_4 за період з 10.03.2005 року по 30.03.2005 року та з 20.12.2006 по 30.12.2006 року, а саме: руху грошових коштів із зазначенням платників, отримувачів, призначення платежів та залишку на рахунку за кожен операційний день; банківської справи, сформованої працівниками банку при відкритті вказаного рахунку в повному обсязі (з обов`язковим наданням оригіналу договору відкриття рахунку та документів, що посвідчують особу власника зазначеного рахунку, та осіб які мають право підпису при здійсненні операцій по рахунку), і наданням наявних фото-, відеоматеріалів із зображенням власника рахунку в т.ч. при здійсненні операцій з грошовими коштами, які були наявні на вказаному рахунку, виписки (в т.ч. на зовнішньому носії)руху грошових коштів.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що у провадженні слідчого відділу Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області перебувають матеріали кримінального провадження №12015230040006135 від 24.10.2015 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України за фактом шахрайства.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що до чергової частини Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області надійшло звернення від акціонерів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та інших, про можливі протиправні дії з боку голови правління ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Проведеними заходами було допитано у якості свідка голову правління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_9 , який вказав, що жодних дії з його сторони, щодо підробки офіційних документів, які стосуються ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вчинено не було, емісія була зроблена лише один раз з дозволу акціонерів від 28.08.2001 року в сумі 101367 гривень, шляхом закритого розміщення в грошовій формі шести акціонерів, які виявили бажання на зібранні. Від акціонерів ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , відповідних заяв не надходило та те, що порушень касової дисципліни не було.

Однак в свою чергу, акціонери ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », вказують на те, що ОСОБА_9 , підроблює офіційні документи, що стосуються ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресу: АДРЕСА_1 та різними шляхами уникає акціонерам надати для ознайомлення справжні документи та заплатити грошові кошти за продаж підвального приміщення (2006 рік) та першого поверху вищевказаної будівлі (2005 рік). Всі кошти, які отримував ОСОБА_9 , від орендного заробітку, а також купівлі продажу, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення. Крім того, ОСОБА_9 , не повідомляє акціонерів ( ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 ,) про здійснення продажу першого поверху та підвалу, про що вони дізнались в рамках кримінального провадження.

Також, в акціонерів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » наявна інформація, що ОСОБА_9 , хочу вищевказану юридичну особу перевести з публічного акціонерного товариства в приватне акціонерне товариство, що в свою чергу є наслідком порушення (зменшення) прав акціонерів.

На підставі викладеного, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, виникла необхідність у розкритті банківської таємниці та отриманні тимчасового доступу до документів, та вилучення їх оригіналів, щодо розрахункових рахунків ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », МФО НОМЕР_4 за період з 10.03.2005 року по 30.03.2005 року та з 20.12.2006 по 30.12.2006 року, а саме: руху грошових коштів із зазначенням платників, отримувачів, призначення платежів та залишку на рахунку за кожен операційний день; банківської справи, сформованої працівниками банку при відкритті вказаного рахунку в повному обсязі (з обов`язковим наданням оригіналу договору відкриття рахунку та документів, що посвідчують особу власника зазначеного рахунку, та осіб які мають право підпису при здійсненні операцій по рахунку), і наданням наявних фото-, відеоматеріалів із зображенням власника рахунку в т.ч. при здійсненні операцій з грошовими коштами, які були наявні на вказаному рахунку, виписки (в т.ч. на зовнішньому носії)руху грошових коштів.

Слідчий на судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутності.

Представник банківської установи в судове засідання не з`явився, причини не явки суду не пояснив, про час і місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно з п. 2,3 ч. 3 та ч. 4 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

4. Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 5-7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні слідчого відділу Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області перебувають матеріали кримінального провадження №12015230040006135 від 24.10.2015 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України за фактом шахрайства.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що до чергової частини Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області надійшло звернення від акціонерів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та інших, про можливі протиправні дії з боку голови правління ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Проведеними заходами було допитано у якості свідка голову правління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_9 , який вказав, що жодних дії з його сторони, щодо підробки офіційних документів, які стосуються ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вчинено не було, емісія була зроблена лише один раз з дозволу акціонерів від 28.08.2001 року в сумі 101367 гривень, шляхом закритого розміщення в грошовій формі шести акціонерів, які виявили бажання на зібранні. Від акціонерів ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , відповідних заяв не надходило та те, що порушень касової дисципліни не було.

Однак в свою чергу, акціонери ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », вказують на те, що ОСОБА_9 , підроблює офіційні документи, що стосуються ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресу: АДРЕСА_1 та різними шляхами уникає акціонерам надати для ознайомлення справжні документи та заплатити грошові кошти за продаж підвального приміщення (2006 рік) та першого поверху вищевказаної будівлі (2005 рік). Всі кошти, які отримував ОСОБА_9 , від орендного заробітку, а також купівлі продажу, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення. Крім того, ОСОБА_9 , не повідомляє акціонерів ( ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 ,) про здійснення продажу першого поверху та підвалу, про що вони дізнались в рамках кримінального провадження.

Також, в акціонерів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » наявна інформація, що ОСОБА_9 , хочу вищевказану юридичну особу перевести з публічного акціонерного товариства в приватне акціонерне товариство, що в свою чергу є наслідком порушення (зменшення) прав акціонерів.

На підставі викладеного, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, виникла необхідність у розкритті банківської таємниці та отриманні тимчасового доступу до документів, та вилучення їх оригіналів, щодо розрахункових рахунків ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », МФО НОМЕР_4 за період з 10.03.2005 року по 30.03.2005 року та з 20.12.2006 по 30.12.2006 року, а саме: руху грошових коштів із зазначенням платників, отримувачів, призначення платежів та залишку на рахунку за кожен операційний день; банківської справи, сформованої працівниками банку при відкритті вказаного рахунку в повному обсязі (з обов`язковим наданням оригіналу договору відкриття рахунку та документів, що посвідчують особу власника зазначеного рахунку, та осіб які мають право підпису при здійсненні операцій по рахунку), і наданням наявних фото-, відеоматеріалів із зображенням власника рахунку в т.ч. при здійсненні операцій з грошовими коштами, які були наявні на вказаному рахунку, виписки (в т.ч. на зовнішньому носії) руху грошових коштів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.7 ч.1 ст. 162, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого відділення Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , на розкриття банківської таємниці та отримання тимчасового доступу до документів, вилучення їх оригіналів щодо розрахункових рахунків ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 , відкритих в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », МФО НОМЕР_4 за період з 10.03.2005 року по 30.03.2005 року та з 20.12.2006 по 30.12.2006 року, а саме: руху грошових коштів із зазначенням платників, отримувачів, призначення платежів та залишку на рахунку за кожен операційний день; банківської справи, сформованої працівниками банку при відкритті вказаного рахунку в повному обсязі (з обов`язковим наданням оригіналу договору відкриття рахунку та документів, що посвідчують особу власника зазначеного рахунку, та осіб які мають право підпису при здійсненні операцій по рахунку), і наданням наявних фото-, відеоматеріалів із зображенням власника рахунку в т.ч. при здійсненні операцій з грошовими коштами, які були наявні на вказаному рахунку, виписки (в т.ч. на зовнішньому носії)руху грошових коштів.

Встановити строк дії ухвали до 12.07.2018 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу74658246
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/4357/16-к

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 12.09.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні