Ухвала
від 13.06.2018 по справі 814/1413/18
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

13 червня 2018 р.                                                                      № 814/1413/18

          Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Мельник О.М., ознайомившись з матеріалами за

адміністративним позовом Михайлівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, вул. А. Шептицького, 9, Михайлівка, Миколаївський район, Миколаївська область, 57116

до Миколаївської районної державної адміністрації, вул. Одеське шосе, 18-А, м. Миколаїв, 54036

провизнання протиправним та скасування розпорядження від 06.12.2017 № 296-р,

В С Т А Н О В И В:

Михайлівська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області (надалі – позивач) звернулась з позовом до Миколаївської районної державної адміністрації (надалі – відповідач) про визнання протиправним та скасування розпорядження від 06.12.2017 № 296-р.

Суд перевіривши відповідність позовної заяви вимогам, встановлених статтею 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України дійшов висновку що зазначений адміністративний позов поданий з порушенням вимог, передбачених КАС України.

Суд роз'яснює позивачу, що відповідно до ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти; зазначення ціни позову; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини, власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Частиною 1 ст. 122 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

У своєму позові, позивач просить суд поновити строк на право звернення до адміністративного суду, але заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду , як того вимагає стаття 123 Кодексу адміністративного судочинства не надав.

Відповідно до ч. 1 ст. 123 КАС України, у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху.

На виконання вищезазначеного позивачу слід зазначити ідентифікаційний код відповідача, а також заяву про поновлення строку, з зазначенням підстав для поновлення строку.

Наслідками подання позовної заяви без додержання вимог, встановлених статтею 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з частиною 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, є залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Позивачу в 10 денний строк з моменту отримання ухвали усунути недоліки позову шляхом надання суду:

- ідентифікаційний код відповідача;

- заяву про поновлення строку, з зазначенням підстав для поновлення строку.

3. Роз'яснити позивачу, що наслідками невиконання ухвали суду у встановлений судом строк відповідно до частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, є повернення позовної заяви.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                 О.М. Мельник

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено18.06.2018
Номер документу74663633
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/1413/18

Рішення від 17.09.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 18.09.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 07.08.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 07.08.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 02.08.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні