Ухвала
від 13.06.2018 по справі 151/406/17
ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 151/406/17

Провадження № 1-в/151/8/18

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.06.2018 року

Чечельницький районний суд Вінницької області

в складі : головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

представника Чечельницького районного сектору

з питань пробації ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Чечельник Вінницької області подання провідного інспектора Чечельницького районногосектору зпитань пробаціїЦентрально-Західногоміжрегіонального управлінняз питаньвиконання кримінальнихпокарань тапробації Міністерства юстиції України ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Кармалюківка, Балтського району Одеської області, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, із професійно-технічною освітою, не працюючого, не одруженого, судимого 02.06.2017 року Чечельницьким районним судом Вінницької області по ч.2 ст.185 КК України на два роки позбавлення волі з застосуванням ст.ст. 75,76 КК України з іспитовим строком один рік, -

ВСТАНОВИВ:

Провідний інспектор Чечельницького районногосектору зпитань пробаціїЦентрально-Західногоміжрегіонального управлінняз питаньвиконання кримінальнихпокарань тапробації Міністерства юстиції України ОСОБА_4 звернувся до суду з поданням про звільнення від відбування покарання ОСОБА_5 , якого було засуджено 02.06.2017 року Чечельницьким районним судом Вінницької області по ч.2 ст.185 КК України на два роки позбавлення волі з застосуванням ст.ст. 75,76 КК України з іспитовим строком один рік. За час іспитового строку ОСОБА_5 зарекомендував себе позитивно, за період відбування покарання до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. Згідно характеристики Демівської сільської ради ОСОБА_5 проживає, але не зареєстрований в АДРЕСА_1 , проживає в цивільному шлюбі з гр. ОСОБА_6 у якої троє неповнолітніх дітей, має тимчасові підробітки, компрометуючі матеріали сільській раді не відомі. Покладені на нього обов`язки виконував сумлінно, що свідчить про те, що він став на шлях виправлення, тому просить подання задовольнити, звільнивши від призначеного покарання, так як іспитовий строк закінчився 02.06.2018 року.

У судовому засіданні представник Чечельницького районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації ОСОБА_4 подання підтримав.

Прокурор ОСОБА_3 підтримав подання, вважає, що воно підлягає задоволенню, оскільки засуджений ОСОБА_5 до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, що свідчить про те, що він став на шлях виправлення.

Засуджений ОСОБА_5 просить звільнити його від призначеного покарання і запевняє, що більше злочинів скоювати не буде

Відповідно до ч.2 ст.165 КВК України передбачено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі. Пунктом 9 частини 1 ст. 537 КПК України передбачено, що під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно ст. 539 КПК України "Порядок вирішення судом питань, пов`язаних із виконанням вироку" визначено, що питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 5, 8, 9 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Суд, вислухавши представника Чечельницького районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації ОСОБА_4 , прокурора ОСОБА_3 , засудженого ОСОБА_5 , вважає, що подання підлягає задоволенню, оскільки ОСОБА_5 протягом іспитового строку виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, що свідчить що він став на шлях виправлення.

Керуючись ст.165 КВК України, ст. 78 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Подання задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 від покарання призначеного 02.06.2017 року Чечельницьким районним судом Вінницької області по ч.2 ст.185 КК України на два роки позбавлення волі з застосуванням ст.ст. 75,76 КК України з іспитовим строком один рік.

На ухвалу може бути подана апеляція до апеляційного суду Вінницької області протягом семи діб з дня її проголошення.

Суддя :

Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74664412
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —151/406/17

Ухвала від 13.06.2018

Кримінальне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

Вирок від 02.06.2017

Кримінальне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Задорожний В. П.

Ухвала від 23.05.2017

Кримінальне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Задорожний В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні