Ухвала
від 14.06.2018 по справі 802/1595/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

14 червня 2018 р. Справа № 802/1595/18-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Мультян М.Б.,

позивача: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: ОСОБА_1

до: відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України

про: визнання протиправними дій та скасування постанови

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про визнання протиправними дій та скасування постанови.

У судовому засіданні судом з власної ініціативи поставлено на розгляд питання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент охорони здоров'я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації.

Позивач у судовому засіданні не заперечував проти залучення до участі у справі третьої особи.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про час, дату та місце судового засідання належним чином повідомлений.

Заслухавши думку позивача, дослідивши матеріали справи, суд враховує наступне.

Так, положеннями статті 49 КАС України визначено наступні статуси третіх осіб, а саме: треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору та треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні позивача або відповідача.

Разом з цим, згідно частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Частиною четвертою даної норми визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Як випливає із матеріалів справи позивач звернувся до суду у якому просить, зокрема, визнати протиправною та скасувати постанову головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Назаровця А.Т. про закінчення виконавчого провадження від 11 травня 2108 року у виконавчому провадженні № 51824911 з виконання виконавчого листа № 892/2899/15-а виданого 22 червня 2016 року Вінницьким окружним адміністративним судом; зобов'язати головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Назаровця А.Т. поновити виконавче провадження № 51824911 та провести виконавчі дії щодо заміни сторони виконавчого провадження в порядку встановленому Кодексом адміністративного судочинства України та Законом України "Про виконавче провадження".

Як випливає із виконавчого листа від 22 червня 2016 року боржником визначено директора Департаменту охорони здоров'я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації.

Відтак, для прийняття законного та обґрунтованого рішення, суд вважає наявні підстави для залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача Департамент охорони здоров'я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 169, 186, 254 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент охорони здоров'я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації (м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7).

Призначити наступне судове засідання на 18 червня 2018 року о 13:00 год. в залі судового засідання № 2 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Мультян Марина Бондівна

Дата ухвалення рішення14.06.2018
Оприлюднено18.06.2018
Номер документу74715382
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/1595/18-а

Постанова від 07.11.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Смілянець Е. С.

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Смілянець Е. С.

Ухвала від 28.08.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Рішення від 21.06.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні