Ухвала
від 18.06.2018 по справі 525/701/18
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/701/18

Провадження № 2/525/265/2018

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18.06.2018 року сел. ОСОБА_1

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Хоролець В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 (адреса: 37823 с. Староаврамівка Хорольського району Полтавської області), подану представником за довіреністю ОСОБА_3 (адреса: 38300 вул. Затишна, 56 сел. Велика Багачка Полтавська область) до Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області (адреса: 38300 вул. Шевченка, 73 сел. Велика Багачка Полтавська область), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області (юридична адреса: 36038, м. Полтава, вулиця Уютна, 23) та ОСОБА_4 (адреса: с. Семенівка Великобагачанського району Полтавської області) про визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_2 звернулася до Великобагачанського районного суду Полтавської області з позовом, поданим представником за довіреністю ОСОБА_3 до Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області та ОСОБА_4 про визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку.

Позовна заява відповідає вимогам статтей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України в даний час відсутні, тому дану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги ч.4 ст.274 ЦПК України, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

З урахуванням вищевикладеного, провадження по цивільній справі за вищевказаним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні, яке для даної категорії справ є обов'язковим.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.175,184,187 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2, поданою представником за довіреністю ОСОБА_3 до Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області та ОСОБА_4 про визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Великобагачанського районного суду Полтавської області на 11 год. 16 липня 2018 року.

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1602/.

Ухвала може бути оскаржена у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Полтавської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.В.Хоролець

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.06.2018
Оприлюднено19.06.2018
Номер документу74739374
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/701/18

Рішення від 06.11.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Рішення від 06.11.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 20.08.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні