Постанова
від 14.06.2018 по справі 910/6340/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

14.06.2018справа № 910/6340/18

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-Інвест"

(ідентифікаційний код 13668159)

про банкрутство

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника (боржника) Мартинюк А.В. - голова ліквідаційної комісії,

Пісна Д.В. - предст. за дов.

В судовому засіданні приймав участь: Посвистак С.М. - предст. за дов. ГУ ДФС України у м. Києві.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-Інвест" (ідентифікаційний код 13668159) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 24.05.18 заяву прийнято до розгляду та призначено її розгляд на 31.05.18.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 31.05.18 відкрито провадження у справі про банкрутство та призначено розгляд справи на 12.06.18.

У зв'язку з перебуванням 12.06.18 судді Паська М.В. на тестуванні засідання призначене на 12.06.18 у справі не відбудеться.

Ухвалою господарського суду міста Києва 06.06.18 призначено розгляд справи на 14.06.18.

У судовому засіданні, розглянувши клопотання акціонерного товариства "Балтік Інтернешнл Банк" про не розгляд справи, суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", органи судової влади здійснюють свої повноваження виключно на підставах, у межах та порядку, передбачених Конституцією України.

Відповідно до ст. 14 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", звернення до суду громадян, організацій чи посадових осіб, які відповідно до закону не є учасниками судового процесу, з приводу розгляду конкретних справ судом не розглядаються, якщо інше не передбачено процесуальним законом.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", учасниками провадження у справі про банкрутство є: сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю.

Учасники провадження у справі про банкрутство - сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника.

Враховуючи викладене вище, суд не вбачає підстав для задоволення поданого клопотання, оскільки, акціонерне товариство "Балтік Інтернешнл Банк" не є учасником провадження у справі № 910/6340/18 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-Інвест" (ідентифікаційний код 13668159).

У судовому засіданні, дослідивши матеріали справи та заслухавши представників сторін, суд встановив наступне.

Як вбачається з поданої заяви, 16.03.18 загальними зборами учасників заявника прийнято рішення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації та створено ліквідаційну комісію у складі голови ліквідаційної комісії Мартинюк А.В.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій боржників регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Частиною 5 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про відкриття справи про банкрутство у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Як вже було встановлено ухвалою господарського суду міста Києва від 31.05.18, заборгованість перед кредиторами складає 2.889.876, 70 грн., також наявна заборгованість 1.789.503, 31 дол. США, заборгованість товариства з податків та зборів становить 271.645, 89 грн., а балансова вартість основних засобів товариства становить 2.307.494, 00 грн.

Станом на 14.06.18 заборгованість перед кредиторами не погашена.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора у порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна.

Враховуючи наявні у матеріалах справи докази щодо недостатності майна боржника для задоволення вимог його кредиторів, господарський суд приходить до висновку щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття процедури ліквідації.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

При призначенні ліквідатора судом мають братися до уваги всі обставини в їх сукупності, фінансове становище боржника, наявність чи відсутність коштів, які можуть бути використані для оплати послуг арбітражного керуючого, наявність інших кандидатів, яким в судовому засіданні має бути надана відповідна оцінка (постанова Вищого господарського суду України у справі № 910/8836/13 від 24.12.13).

З огляду на викладене вище, дослідивши матеріали справи, враховуючи диспозитивний характер ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо призначення ліквідатора банкрута, приймаючи до уваги фінансове становище боржника, а також відсутність у нього достатніх грошових коштів для оплати послуг арбітражного керуючого, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання заявника (боржника) та призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Мартинюка А.В.

Керуючись ст. ст. 37, 38, 40, 41, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд міста Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Спец-Інвест" (ідентифікаційний код 13668159) банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру.

3.Призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Мартинюка Артема Володимировича (04053, АДРЕСА_1; ідентифікаційний код НОМЕР_1).

4.Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

5.Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав 14.06.18.

6.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 14.06.18.

7.Скасувати арешти, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-Інвест" (ідентифікаційний код 13668159), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

8.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 14.06.18.

9.Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-Інвест" (ідентифікаційний код 13668159) банкрутом, текст якого додається.

10.Зобов'язати ліквідатора банкрута у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд та надати докази їх розгляду (визнання або ж відхилення в установленому порядку).

11.Ліквідатору провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 14.06.19.

12.Клопотання акціонерного товариства "Балтік Інтернешнл Банк" про не розгляд справи - залишити без задоволення.

13.Призначити судове засідання для розгляду поданого ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу боржника на 13.06.19 о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань № 7 (корпус Б).

14.Постанова набрала чинності з моменту її прийняття та підлягає оскарженню в установленому Законом порядку.

Суддя М.В. Пасько

Повний текст постанови складено 19.06.18.

Дата ухвалення рішення14.06.2018
Оприлюднено19.06.2018
Номер документу74749871
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/6340/18

Постанова від 13.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Постанова від 13.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Постанова від 13.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні