Ухвала
від 18.06.2018 по справі 910/15048/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

18.06.2018Справа № 910/15048/17

За позовом Департаменту комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської

міської ради (Київської міської державної адміністрації)

до Товариства з обмеженою відповідальністю Аладін-2013

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача

Комунальне підприємство Печерськсервіс

про розірвання договору від 20.10.2015 № 2049 про передачу майна територіальної

громади м. Києва в оренду та виселення з орендованого приміщення

Суддя Усатенко І.В.

Представники учасників сторін:

від позивача - Ваховська І.Б.

від відповідача - Діденко І.В.

від третьої особи - Рижкова Л.Є.

ВСТАНОВИВ:

Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) звернувся до господарського суду із позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Аладін-2013" про розірвання договору про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду № 2049 від 20.10.2015 та виселення відповідача з орендованого майна.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 03.10.2017 у справі № 910/15048/17, залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 12.12.2017, позов задоволено, договір про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду № 2049 від 20.10.2015 розірвано та виселено ТОВ "Аладін-2013" з орендованого приміщення.

Постановою Верховного Суду від 28.03.2018 № 910/15048/17 касаційну скаргу ТОВ "Аладін-2013" задоволено частково; рішення Господарського суду міста Києва від 03.10.2017 та постанову Київського апеляційного господарського суду від 12.12.2017 у справі №910/15048/17 скасовано. Справу № 910/15048/17 передано на новий розгляд до Господарського суду міста Києва.

На підставі розпорядження від 08.05.2018 № 05-23/568 протоколом автоматизованого розподілу судових справи між суддями зустрічну позовну заяву у справі № 910/15048/17 передано для розгляду справу судді Усатенко І.В.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.05.2018 прийнято справу до розгляду, вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання на 18.06.2018.

В підготовчому засіданні представником відповідача заявлялось усне клопотання про оголошення перерви для надання часу для подання відзиву, для подання клопотання про поновлення строку на його подання та подання додаткових доказів.

Представники позивача та третьої особи заперечували проти заявленого клопотання про оголошення перерви, посилаючись на достатність часу для подання відзиву.

Відповідно до рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, виплату поштового переказу, відповідач отримав копію ухвали 21.05.2018, а тому у відповідача було достатньо часу для подання доказів, відзиву в встановлені строки.

Відповідно до ст. 119 ГПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подані заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк. Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов'язку вчинити відповідну процесуальну дію. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу. Про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою. Ухвалу про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку може бути оскаржено у порядку, встановленому цим Кодексом.

В порушення ч. 4 ст. 119 ГПК України відповідачем не подано заяви про поновлення процесуального строку разом з запереченнями на відповідь на відзив.

Відповідач просить оголосити перерву для подання відповідного клопотання про поновлення процесуального строку.

Відповідно до п. 2 ст. 169 ГПК України заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки у письмовій формі.

Оскільки ч. 4 ст. 119 ГПК України встановлено, що одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подання заяви, скарги, документи тощо), стосовно якої пропущено строк, суд дійшов висновку, що заява про поновлення пропущеного строку повинна подаватись суду виключно у письмовій формі з урахуванням вимог ст. 170 ГПК України одночасно з поданням відповідної заяви по суті спору (заперечення на відповідь на відзив).

Відповідачем не наведено будь-яких поважних причин пропуску процесуального строку в судовому засіданні, як і необгрунтоване клопотання про оголошення перерви в підготовчому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 5, п. 2 ч.6 ст. 165 ГПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Судом було встановлено строк для подання заперечень на подання відзиву 15 днів з дня вручення Ухвали суду від 14.05.2018 . Ухвала суду отримана відповідачем 21.05.2018. Таким чином строк подання відзиву станом на 18.06.2018 року сплинув.

Відповідно до ст. 118 ГПК України право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку. Заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ст. 161 ГПК України при розгляді справи судом в порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Відзив є заявою по суті справи, і він до або після спливу встановленого судом строку не поданий, клопотання про продовження відповідного строку позивачем не подано.

Враховуючи викладене у суду, відповідно до вимог ГПК України відсутні підстави для оголошення перерви в судовому засіданні, як і для його відкладення.

У зв'язку з чим протокольною ухвалою суду відмовлено в задоволенні клопотання відповідача про оголошення перерви в підготовчому засідання та надання часу для подання відзиву.

Відповідно до п. 18 ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно положень ч.ч. 1, 2 ст. 185 ГПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті (п.3 ч.2 ст. 185 ГПК України).

В судовому засіданні 18.06.2018 судом встановлено, що під час підготовчого судового засідання вирішені питання, зазначені у частині другій статті 182 ГПК України.

Положеннями ч. 2 ст. 195 ГПК України визначено, що суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Частинами 1-3 ст. 196 ГПК України встановлено, що розгляд справи відбувається в судовому засіданні. Про місце, дату і час судового засідання суд повідомляє учасників справи. Учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

На підставі ст. 182 ГПК України з огляду на відсутність підстав для відкладення підготовчого засідання та оголошення в ньому перерви, заслухавши думку представників сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

За результатами підготовчого засідання, проведеного 18.06.2018, в якому судом встановлено порядок з'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті в порядку передбаченому ст. 208-210 ГПК України, суд вважає за необхідне закрити підготовче засідання у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 182, п. 18 ч. 2 ст. 183, ст. 194-196, 208-210, 232-234 ГПК України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження.

2. Призначити справу до судового розгляду по суті на 16.07.18 об 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 11.

3. Викликати учасників справи в судове засідання.

4. Попередити учасників судового процесу про наслідки неявки в судове засідання відповідно до ст.ст. 202-203 Господарського процесуального кодексу України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Дана ухвала набирає чинності з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Усатенко

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/gromadyanam/csz/

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.06.2018
Оприлюднено19.06.2018
Номер документу74749881
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/15048/17

Постанова від 24.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 06.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 26.10.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 27.08.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Рішення від 06.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Рішення від 06.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 23.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 16.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 18.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 18.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні