Ухвала
від 20.06.2018 по справі 200/21712/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/21712/17

Провадження №2/200/1539/18

У Х В А Л А

20 червня 2018 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді: Женеску Е.В.,

за участю секретаря: Санжаровської Я.В.

представників позивача: Чернецької О.А.

Скворцової В.О.

представника третьої особи: Старенка І.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпро цивільну справі за позовом Публічного акціонерного товариства ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК до ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю КОМПАНІЯ ХЛІБІНВЕСТ , Товариство з обмеженою відповідальністю ХОЛДИНГ ДОНБАСХЛІБ , Товариство з обмеженою відповідальністю ХЛІБОЗАВОД САЛТІВСЬКИЙ , Товариство з обмеженою відповідальністю КИЇВ РЕСУРС ГРУП про стягнення заборгованості по процентам за користування кредитом, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває вищезазначена цивільна справа.

20 червня 2018 року через канцелярію суду представником третьої особи ТОВ Холдинг Донбасхліб подано заяву про відвід судді Женеску Е.В. в обґрунтування зазначив, що обставини, які викликають сумнів в неупередженості або об'єктивності судді Женеску Е.В. полягають в навмисному не зверненні уваги судді на порушення вимог ст..ст. 175,177, 185 ЦПК України приймання позовної заяви з не сплаченим в повній мірі судовим збором. Крім того вважає, що у судді склалося упереджене та необ'єктивне ставлення до ОСОБА_5 оскільки строк договору поруки вже скінчився, однак суддя все одно розглядає позовні вимоги позивача.

У зв'язку з зазначеним ґрунтуючись на основі п.п. 3,5 ч.1 ст. 36 ЦПК України просить задовольнити заяву про відвід судді Женеску Е.В.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, оглянувши заяву про відвід та матеріали цивільної справи, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.. 39 ЦПК України за наявності підстав, зазначених у статтях 36-38 цього Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов'язані заявити самовідвід. За цими самими підставами їм може бути заявлено відвід учасниками справи.

Так, підстави для відводу (самовідводу) судді визначені ст.. 36 ЦПК України зокрема суддя не може брати участі в розгляді цивільної справи і підлягає відводу (самовідводу):

1) він є членом сім'ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім'ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу;

2) він брав участь у справі як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, представник, адвокат, секретар судового засідання або надавав стороні чи іншим учасникам справи правничу допомогу в цій чи іншій справі;

3) він прямо чи побічно заінтересований у результаті розгляду справи;

4) було порушено порядок визначення судді для розгляду справи;

5) є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об'єктивності судді.

Суддя підлягає відводу (самовідводу) також за наявності обставин, встановлених статтею 37 цього Кодексу.

До складу суду не можуть входити особи, які є членами сім'ї, родичами між собою чи родичами подружжя.

Незгода сторони з процесуальними рішеннями судді, рішення або окрема думка судді в інших справах, висловлена публічно думка судді щодо того чи іншого юридичного питання не може бути підставою для відводу.

Частиною 3 ст. 39 ЦПК України визначено, що відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Самовідвід може бути заявлений не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.3 статті 40 ЦПК України визначено, що якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу, він вирішує питання про зупинення провадження у справі. У такому випадку вирішення питання про відвід судді здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 33 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

Пунктом 7 ч. 1 ст. 252 ЦПК України визначено, що суд має право зупинити провадження у справі в разі надходження заяви про відвід.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необґрунтованість заявленого відводу та врахувавши вимоги ч. 3 статті 40 ЦПК України вважає наявними підстави для зупинення провадження у справі до вирішення питання про відвід судді іншим складом суду визначеним у відповідності до вимог ст. 33 ч.1 ЦПК України.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 33,36,40,252,258,260,261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у справі №200/21712/17 за позовом Публічного акціонерного товариства ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК до ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю КОМПАНІЯ ХЛІБІНВЕСТ , Товариство з обмеженою відповідальністю ХОЛДИНГ ДОНБАСХЛІБ , Товариство з обмеженою відповідальністю ХЛІБОЗАВОД САЛТІВСЬКИЙ , Товариство з обмеженою відповідальністю КИЇВ РЕСУРС ГРУП про стягнення заборгованості по процентам за користування кредитом - до вирішення питання про відвід судді.

Відповідно до ст.. 40 ЦПК України передати заяву про відвід для вирішення іншим складом суду у порядку, встановленому частиною першою статті 33 ЦПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена в частині зупинення провадження у справі в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 353 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 353 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до п.15.5 ч.1 Перехідних положень ЦПК України апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляд.

Суддя Е.В. Женеску

Дата ухвалення рішення20.06.2018
Оприлюднено21.06.2018
Номер документу74785727
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по процентам за користування кредитом

Судовий реєстр по справі —200/21712/17

Постанова від 16.01.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 25.10.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 03.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Максюта Ж. І.

Ухвала від 27.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пономарь З. М.

Рішення від 11.07.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Рішення від 11.07.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Марущак С. Л.

Ухвала від 20.06.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 24.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Красвітна Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні