Ухвала
від 19.06.2018 по справі 192/1077/18
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1077/18

Провадження № 2/192/565/18

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

19.06.2018 року суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Щербина Н.О., ознайомившись в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області з позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Аграрій Приднепров'я до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю Агроніка+ , третя особа - приватний нотаріус Солонянського районного нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання угоди та договору оренди недійсними, скасування рішення, запису про державну реєстрацію,

В С Т А Н О В И В:

Позивач 13 червня 2018 року звернувся до суду з вказаним позовом до відповідачів про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки від 12 вересня 2016 року, укладену між ОСОБА_1 та ТОВ Аграрій Приднепров'я , визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора - приватного нотаріуса ОСОБА_2 про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 17 листопада 2016 року, яким припинено право оренди позивача, про визнання за ТОВ Аграрій Приднепров'я права користування земельною ділянкою до 10 квітня 2020 року з правом пролонгації та про визнання недійсним договору оренди землі від 16 вересня 2016 року, укладеного між ОСОБА_1 та ТОВ Агроніка+ .

Ознайомившись з позовом, суддею було встановлено, що позов не відповідає вимогам п.8,9 ч.3 ст.175 ЦПК України, оскільки не містить:зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи.

Так, позивачем не зазначено щодо наявності у нього або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви, а саме: висновку експерта від 28 вересня 2017 року, копії виписки з Державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також, позивач в тексті позову зазначив, що попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат складається з судового збору та становить 1 720 гривень, в той час як сплачена сума судового збору становить 1 762 гривні 00 копійок, про що надано відповідні докази.

Пунктом 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК У;країни передбачено, що позов повинен містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються, а згідно ч. 4 ст. 177 цього Кодексу до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Суддею було встановлено, що позивач звернувся до суду з трьома вимогами немайнового та однією вимогою майнового характеру - про визнання за ТОВ Аграрій Приднепров'я права користування земельною ділянкою до 10 квітня 2020 року з правом пролонгації.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання юридичною особою до суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а за подання позову немайнового характеру - 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Законом України Про Державний бюджет на 2018 рік станом на 01 січня 2018 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1762 гривні 00 копійок.

З урахуванням надання доказів сплати судового збору в розмірі 1 762 гривні 00 копійок, позивачу необхідно здійснити доплату судового збору в розмірі 3 524 гривні 00 копійок за вимогами немайнового характеру на наступні реквізити: отримувач коштів - УДКСУ Солонянського району, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37916143, банк отримувача ГУДКСУ в Дніпропетровській області, код банку отримувача (МФО)805012, рахунок отримувача 31210206700305, код класифікації доходів бюджету 22030001, призначення платежу - судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Солонянський районний суд Дніпропетровської області (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 02890742 (суду, де розглядається справа).

Крім того, позивачу необхідно зазначити ціну позову за вимогами майнового характеру та надати суду докази сплати судового збору.

Частинами 1, 2 ст. 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

З урахуванням того, що позовна заява не відповідає вимогам п.п.3,8,9 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, тому є підстави для залишення її без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати 10 днів з дня отримання позивачем ухвали.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 185,260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Аграрій Приднепров'я до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю Агроніка+ , третя особа - приватний нотаріус Солонянського районного нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання угоди та договору оренди недійсними, скасування рішення, запису про державну реєстрацію - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків не більше десяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз'яснити позивачу, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви у встановлений строк, позовна заява буде визнана неподаною та повернена, а також те, що виконання ухвали вчинюється шляхом подання позовної заяви в новій редакції з копіями для всіх учасників справи, а також шляхом надання доказів сплати судового збору.

Ухвала може бути оскаржена в частині визначення розміру судових витрат.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення безпосередньо до Апеляційного суду Дніпропетровської області.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

В іншій частині ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складений 19 червня 2018 року.

Суддя Н. О. Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.06.2018
Оприлюднено21.06.2018
Номер документу74788751
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/1077/18

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 19.06.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні