Ухвала
від 06.08.2018 по справі 192/1077/18
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1077/18

Провадження № 2/192/565/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення позовної заяви

06.08.2018 року суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Щербина Н.О., ознайомившись в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області з позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Аграрій Приднепров'я до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю Агроніка+ , третя особа - приватний нотаріус Солонянського районного нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання угоди та договору оренди недійсними, скасування рішення, запису про державну реєстрацію,

В С Т А Н О В И В:

Позивач 13 червня 2018 року звернувся до суду з вказаним позовом до відповідачів про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки від 12 вересня 2016 року, укладену між ОСОБА_1 та ТОВ Аграрій Приднепров'я , визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора - приватного нотаріуса ОСОБА_2 про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 17 листопада 2016 року, яким припинено право оренди позивача, про визнання за ТОВ Аграрій Приднепров'я права користування земельною ділянкою до 10 квітня 2020 року з правом пролонгації та про визнання недійсним договору оренди землі від 16 вересня 2016 року, укладеного між ОСОБА_1 та ТОВ Агроніка+ .

Ознайомившись з позовом було встановлено, що він не відповідає вимогам п.п.3,8,9 ч.3 ст.175 ЦПК України.

19 червня 2018 року було постановлено ухвалу суду про залишення позову без руху, надано позивачу строк для усунення недоліків не більше десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Вказана ухвала суду отримана представником позивача під розписку у суді 20 липня 2018 року, проте позивач не усунув недоліки у встановлений судом строк, які були зазначені в ухвалі від 19 червня 2018 року.

Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки позивачем не було виконано вимоги ухвали суду від 19 червня 2018 року у визначений судом строк, тому є підстави вважати позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Аграрій Приднепров'я до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю Агроніка+ , третя особа - приватний нотаріус Солонянського районного нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання угоди та договору оренди недійсними, скасування рішення, запису про державну реєстрацію не поданою та повернути її позивачу.

На підставі викладеного, ст.ст. 185, 260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Аграрій Приднепров'я до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю Агроніка+ , третя особа - приватний нотаріус Солонянського районного нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання угоди та договору оренди недійсними, скасування рішення, запису про державну реєстрацію вважати не поданою і повернути позивачуу зв'язку з не усуненням недоліків в установлений строк.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвали, що постановлені судом в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення безпосередньо до апеляційного суду Дніпропетровської області.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали складений 06 серпня 2018 року.

Суддя Н.О.Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.08.2018
Оприлюднено09.08.2018
Номер документу75699849
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/1077/18

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 19.06.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні