Ухвала
від 20.06.2018 по справі 607/5701/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

20.06.2018 Справа №607/5701/17

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинуваченого ОСОБА_5 в режимі відеоконференції у м.Тернополі в залі суду у відкритому судовому засіданні під час розгляду кримінального провадження стосовно ОСОБА_5 про обвинувачення за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України, -

встановив:

Прокурор ОСОБА_3 заявив письмове клопотання про продовження застосування до ОСОБА_5 запобіжного заходу у виді тримання під вартою, посилаючись на те, що раніше враховані ризики продовжують існувати. Зокрема, ОСОБА_5 може переховуватися від суду, вчинити новий злочин та перешкодити кримінальному провадженню в інший спосіб. Крім цього, ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину під час перебування під домашнім арештом.

Обвинувачений ОСОБА_5 заперечень не заявив.

Захисник ОСОБА_6 заперечив клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою обвинуваченого, посилаючись на те, що ризики перестали існувати.

З обвинувального акта вбачається, що ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні декількох злочинів, в тому числі тяжкого кримінального правопорушення. ОСОБА_5 раніше суджений за вчинення умисного злочину; кваліфікуючою ознакою кримінальних правопорушень є повторність; йому інкримінується вчинення злочину під час перебування під домашнім арештом. Тобто, є підстави вважати, що перебуваючи на волі він може продовжити вчиняти нові злочини. Крім цього, усвідомлюючи тяжкість покарання, яке суд вправі призначити йому, якщо прокурор доведе його винуватість, ОСОБА_5 може ухилитися від суду. Отже, станом на даний час вказані прокурором ризики продовжують існувати.

У реєстрі матеріалів досудового розслідування вказано вагомі докази його винуватості.

Враховуючи наявність декількох ризиків застосування менш суворого запобіжного заходу не забезпечить виконання ОСОБА_5 своїх обов`язків.

За наведених обставин клопотання прокурора необхідно задовольнити і продовжити обвинуваченому ОСОБА_5 запобіжний захід у виді тримання під вартою, право внесення застави і покладених на нього обов`язків на два місяці.

Отже, для ОСОБА_5 альтернативою перебуванню під вартою може бути застава. У випадку внесення застави його необхідно звільнити з-під варти. За таких обставин на нього покладаються відповідні обов`язки передбачені статтею 194 КПК України.

Керуючись ст.331 КПК України, суд,-

постановив:

Клопотання прокурора задовольнити.

ОСОБА_5 продовжити запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк до 18 серпня 2018 року включно.

ОСОБА_5 продовжити строк внесення застави в розмірі 35000 (тридцять п`ять тисяч) гривень до 18 серпня 2018 року включно.

Після внесення застави ОСОБА_5 звільнити з-під варти і на нього покладаються обов`язки: прибувати до Тернопільського міськрайонного суду за першою вимогою; не відлучатися із місця постійного проживання без дозволу суду; повідомляти суду про зміну місця проживання, на строк до 18 серпня 2018 року включно.

Роз`яснити ОСОБА_5 , що у разі невиконання ним покладених на нього обов`язків внесені кошти будуть звернені в дохід держави.

Ухвала суду щодо застосування запобіжного заходу підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала про застосування запобіжного заходу припиняє свою дію після закінчення строку дії ухвали про обрання запобіжного заходу.

Копію ухвали вручити прокурору та надіслати до Чортківської установи виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області(№26) для вручення ОСОБА_5 .

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Головуючий ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74799479
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/5701/17

Вирок від 05.04.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні