Ухвала
від 20.06.2018 по справі 825/2321/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження

без повідомлення (виклику) учасників справи

20 червня 2018 року м. Чернігів Справа № 825/2321/18

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Д'яков В.І., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області (вул.Захисників України,4,м.Чернігів,14030), треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Профспілковий комітет первинної профспілкової організації Чернігівського міського відділу управління ДСНС України у Чернігівській області Професійної спілки працівників державних установ України (код 39937961 вул. Шевченка, 3, м. Чернігів, 14000), професійна спілка працівників державних установ України (вул. Шота Руставелі, 39/41, м. Київ, 01033) про скасування наказу,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, в якому просить про скасування наказу від 14.05.2018 № 113 тм про притягнення ОСОБА_1 до дисциплінарного відповідальності у вигляді оголошення догани.

При ознайомленні з позовною заявою суддею встановлено, що позивачем пред'явлено вимоги, які згідно з частиною 6 статті 12 КАС України належать до справ незначної складності (пункт 20 частини 1 статті 4; частина 2 статті 12 КАС України) та у відповідності до частини 1 статті 257, частини 5 статті 262 КАС України підлягають розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини 1 статті 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 9 статті 171 КАС України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, відповідно до пункту 6 частини 9 статті 171 КАС України зазначаються, крім іншого, дата, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті, якщо справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

У той же час, враховуючи предмет і підстави позову, а також положення статті 262 КАС України, суддя прийшов до висновку про можливість розгляду даної адміністративної справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

У відповідності до частини 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (частина 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

До матеріалів адміністративного позову позивачем додане клопотання про витребування у відповідача: копію матеріалів службового розслідування щодо старшого лейтенанта служби цивільного захисту ОСОБА_1 проведеного на підставі Наказу від 10.04.2018 № 54; копію довідки про тимчасову непрацездатність особи рядового і начальницького складу, згідно якої ОСОБА_1 перебував на амбулаторному лікуванні у період з 27.03.2018 по 30.03.2018; копію табелю обліку робочого часу за березень, квітень 2018 року щодо ОСОБА_1 та витяг з книги служби Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області за 01.04.2018; копію Наказу про позбавлення старшого лейтенанта служби цивільного захисту ОСОБА_1 премії у зв'язку з застосуванням дисциплінарного стягнення у вигляді оголошення догани на підставі оскаржуваного Наказу; копію Наказу про затвердження Положення про преміювання в Аварійно- рятувальному загоні спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області та колективну угоду.

У зв'язку із вищевикладеним та з метою підготовки справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомленням (виклику) учасників справи, суд дійшов висновку витребувати у відповідача визначені у клопотанні позивача документи.

Керуючись вимогами пункту 20 частини 1 статті 4, статтями 12, 160-162, 171, 257, 258, 260-262, частиною 4 статті 9, частинами 1 - 4 статті 77, частинами 3, 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Витребувати у Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області належним чином засвідчені копії:

- матеріалів службового розслідування щодо старшого лейтенанта служби цивільного захисту ОСОБА_1 проведеного на підставі Наказу від 10.04.2018 № 54;

- довідки про тимчасову непрацездатність особи рядового і начальницького складу, згідно якої ОСОБА_1 перебував на амбулаторному лікуванні у період з 27.03.2018 по 30.03.2018;

- табелю обліку робочого часу за березень, квітень 2018 року щодо ОСОБА_1 та витяг з книги служби Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області за 01.04.2018;

- Наказу про позбавлення старшого лейтенанта служби цивільного захисту ОСОБА_1 премії у зв'язку з застосуванням дисциплінарного стягнення у вигляді оголошення догани на підставі оскаржуваного Наказу;

- Наказу про затвердження Положення про преміювання в Аварійно- рятувальному загоні спеціального призначення Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області та колективну угоду.

Справа буде розглядатись одноособово суддею Д'яковим В.І. в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання, за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до статті 162, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, встановити:

- відповідачу для подання відзиву на позов або заяви про визнання позову - 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

- позивачу для подання відповіді на відзив - 5-денний строк з дня отримання відзиву на позов;

- в разі подання позивачем відповіді на відзив, відповідачу для надання своїх заперечень - 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив;

- третій особі для подання пояснень щодо позову - 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз'яснити учасникам справи, що заяви по суті справи - відзив або заява про визнання позову, відповідь на відзив, заперечення на відповідь, пояснення третьої особи повинні бути складені та подані за правилами, встановленими статтею 162 КАС України.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Роз'яснити відповідачу, що у разі неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється у відповідності до статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до частини п'ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше 5 (п'яти) днів з дня отримання відзиву (частина сьома статті 262, частина перша статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, разом із витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Третім особам направити адміністративний позов з доданим до нього документами.

Повідомити відповідача - суб'єкта владних повноважень, що копію позовної заяви та додані до неї документи можуть бути отримані ним лише безпосередньо в суді (пункт 12 частини дев'ятої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України).

Ухвала суду набирає законної сили в строк і порядку, визначеному статтею 256 КАС України. Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 294 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності.

Суддя В.І. Д'яков

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.06.2018
Оприлюднено22.06.2018
Номер документу74815786
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/2321/18

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Постанова від 06.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Постанова від 06.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 02.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 02.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Рішення від 14.09.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Рішення від 14.09.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Ухвала від 01.08.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні