Ухвала
від 22.06.2018 по справі 522/19561/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/19561/17

Провадження № 1-кс/522/10995/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 червня 2018 року місто Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Одеси, громадянина України, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України, та заяву депутата Одеської міської ради ОСОБА_6 про бажання взяти особу на поруки, -

В С Т А Н О В И В:

Досудовим розслідуванням ОСОБА_5 підозрюється в тому, що на початку 2017 року, точної дати та часу під час проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, у ОСОБА_7 , виник злочинний умисел спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами громадян шляхом обману.

Так, вигадавши назву будівельної компанії «GuestHouse», головний офіс якої, нібито, зареєстровано та знаходиться на території Великобританії, що впроваджує програму «Доступне житло» та займається будівництвом малоповерхових житлових будинків для населення, ОСОБА_7 , вирішив реалізовувати неіснуюче житло за доступні ціни.

З вказаного приводу ОСОБА_7 , усвідомлюючи, що самостійно він не зможе розробити та втілити в реальність злочинний план, у зв`язку з чим він вирішив залучити до вказаного злочинного плану у якості співорганізатора та виконавця свого знайомого ОСОБА_5 , який мав достатній досвід проведення рекламних компаній з продажу квартир на території міста Одеса в інших компаніях. На запропоновану пропозицію ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , усвідомлюючи протиправність майбутніх злочинних дій, спрямованих на заволодіння шахрайським шляхом грошовими коштами громадян, шляхом обману, погодився, після чого вони приступили до розробки злочинного плану з обумовленням злочинних ролей.

Так, згідно розробленого ОСОБА_7 та ОСОБА_5 злочинного плану, він складався з трьох етапів. Відповідно до першого етапу злочинного плану, ОСОБА_7 , відведено злочинну роль у вигляді підшукання довірених осіб з кола друзів та родичів, які зможуть виступити у якості співзасновників юридичної особи, через яких він буде здійснювати безпосередній контроль за діяльністю підприємства.

Згідно відведеної злочинної ролі по першому етапу ОСОБА_5 , повинен був додатково підшукати особу, яка може виступити у якості співзасновника юридичної особи та стати її директором.

Другим етапом злочинного плану, згідно відведеної злочинної ролі ОСОБА_7 , повинен був: організувати реєстрацію відповідної юридичної особи, співзасновниками якої повинні бути його друзі та родичі, а також стороння особа підшукана ОСОБА_5 ; підшукання Фізичних-осіб підприємців, через карткові рахунки яких він разом з ОСОБА_5 зможе здійснити перерахунок грошових коштів з рахунків утвореної юридичної особи, отриманих завдяки укладанню фіктивних договорів, з подальшим отриманням готівкових коштів.

Відповідно до другого етапу злочинного плану, згідно відведеної злочинної ролі невстановленої особи, яку повинен був підшукати ОСОБА_5 , повинна була: самостійно прийняти участь в реєстрації юридичної особи; прийняти на себе керівництво юридичної особи; отримати установчі та статутні документи юридичної особи; відкрити розрахунковий рахунок підприємства в фінансовій установі; замовити та отримати печатку юридичної особи; приймати участь в створенні рекламних відеороликів.

Щодо відведеної злочинної ролі ОСОБА_5 , у другому етапі злочинного плану, маючи достатній досвід з приводу проведення рекламних компаній з продажу квартир на території міста Одеса, мав: організувати створення в мережі Інтернет сайту утвореної юридичної особи; розповсюдити в мережі Інтернет на сайті «youtube.com» відповідні рекламні відеоролики; аудіо-рекламу через одеські радіокомпанії; взяти на себе зобов`язання, щодо підшукання місця фактичного знаходження утвореної юридичної особи, де будуть укладатися фіктивні договори; підшукати працівників для підприємства на посади менеджерів, яким при цьому не було роз`яснено реальних злочинних намірів з вказаного приводу; підшукання особи на яку можна зареєструвати Фізичну-особу підприємця, через карткові рахунки якої він з ОСОБА_7 зможе здійснити перерахунок грошових коштів з рахунків утвореної юридичної особи, отриманих завдяки укладанню фіктивних договорів, з подальшим отриманням готівкових коштів.

Третім етапом розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , невстановленій особі було відведено злочину роль, у відповідності до якої, вона мала: перебуваючи в орендованому офісному приміщенні, здійснювати прийом та консультацію громадян з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse»; укладати фіктивні договори асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі; мала бути особисто присутня у фінансовій установі під час внесення грошових коштів громадянами на рахунок юридичної особи, за укладеними фіктивними договорами асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі; переводити отримані грошові коштів від громадян за укладеними фіктивними договорами асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі на рахунки довірених ОСОБА_7 та ОСОБА_5 фізичних-осіб підприємців за усною вказівкою останніх.

Відповідно до третього етапу злочинного плану, згідно відведеної злочинної ролі ОСОБА_5 , повинен був: перебуваючи в орендованому офісному приміщенні, здійснювати прийом та консультацію громадян з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse»; здійснювати особистий контроль за всіма працівниками офісу; бути особисто присутнім разом зі невстановленою особою у фінансовій установі під час внесення грошових коштів громадянами на рахунок юридичної особи, за укладеними фіктивними договорами асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі; здійснення контролю запроваджених рекламних проектів, щодо продажу квартир; надання усних вказівок невстановленій особі, з приводу переведення нею грошових коштів з рахунку юридичної особи на рахунки довірених фізичних-осіб підприємців, з подальшим їх особистим зняттям та звернення на свою користь.

Відповідно до третього етапу злочинного плану, згідно відведеної злочинної ролі ОСОБА_7 , повинен був: перебуваючи в орендованому офісному приміщенні, здійснювати агітацію громадян з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що він є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», є основним інвестором, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії; безпосередній контроль за діяльністю юридичної особи; надання вказівок ОСОБА_5 , щодо керівництва юридичною особою; надання усних вказівок невстановленій особі, з приводу переведення нею грошових коштів з рахунку юридичної особи на рахунки довірених фізичних-осіб підприємців, з подальшим їх особистим зняттям та звернення на свою користь.

Приступивши до реалізації свого злочинного плану, переслідуючи корисливі мотиви з метою особистого збагачення, ОСОБА_7 на початку 2017 року, згідно відведеної йому злочинної ролі, при невстановлених під час проведення досудового розслідування обставинах звернувся до своїх знайомих та родичів, а саме: своєї співмешканки ОСОБА_9 , мати своєї співмешканки ОСОБА_10 , яка є громадянкою Республіки Молдова, яким запропонував виступити у якості співзасновників юридичної особи, яка буде займатися будівництвом малоповерхових житлових будинків для населення, за допомогою яких він буде здійснювати безпосередній контроль за діяльністю підприємства. На пропозицію ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , та ОСОБА_11 надали свою добровільну згоду, та погодилися передати всі необхідні для реєстрації документи.

Згідно відведеноїзлочинної роліпершого етапу ОСОБА_5 ,у невстановленічас таспосіб черезсвою мати ОСОБА_12 ,яка натой часпрацювала напосаді вахтерав студентськомугуртожитку Одеськогоколеджу комп`ютернихтехнологій Одеськогодержавного екологічногоуніверситету,що розташованийза адресою:місто Одеса,вулиця АкадемікаКорольова,26,познайомився ізгромадянкою ОСОБА_13 ,яка прибулана зустрічз нимдля співбесіди,з метоюобумовлення можливостіподальшого працевлаштування. При зустрічі ОСОБА_5 повідомив ОСОБА_13 , про намір створити в місті Одеса Обслуговуючий кооператив «ГестХаус Одеса», та запропонував їй посаду керівника, а саме очолити у якості Голови Обслуговуючий кооператив «ГестХаус Одеса». При цьому роз`яснивши, що основним її завданням буде робота з клієнтами з продажу квартир, та підписання відповідних договорів. На пропозицію ОСОБА_5 , ОСОБА_13 надала свою добровільну згоду, та погодилася передати всі необхідні для реєстрації документи, чим було завершено перший етап розробленого ОСОБА_7 та ОСОБА_5 злочинного плану.

Приступивши до реалізації другої частини розробленого злочинного плану, ОСОБА_7 спільно з ОСОБА_5 , виконуючи свою частину злочинної ролі у другому етапі плану, звернулися до невстановленої слідством особи, яка взяла на себе зобов`язання підготувати необхідний пакет документів для реєстрації юридичної особи - Обслуговуючий кооператив «ГестХаус Одеса». Виконуючи свою злочинну роль ОСОБА_13 , особисто за допомогою невстановленої особи 21 червня 2017 року разом з іншими співзасновниками Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» ОСОБА_14 , ОСОБА_9 , прибули до приміщення відділу державних реєстраторів Одеської міської ради, за адресою: місто Одеса, вулиця Велика Арнаутська, 15, де особисто надали документи та заповнили бланки, на підставі яких було зареєстровано юридичну особу - Обслуговуючий кооператив «ГестХаус Одеса», (код ЄДРПОУ 41411000). В цей же день, засновниками проведено загальні збори, за результатами яких складено протокол №1 установчих зборів засновників Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса», яким призначено на посаду голови вказаного кооперативу ОСОБА_13 . В подальшому, після призначення ОСОБА_13 , на посаду голови, остання отримала всі установчі та статутні документи юридичної особи, здійснила відкриття розрахункового рахунку підприємства в фінансових установах, замовила та отримала печатку юридичної особи та особисто приймала участь в створенні рекламних відеороликів. Також, ОСОБА_7 та ОСОБА_5 спільно визначили Фізичних-осіб підприємців, якими стали ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_12 та ОСОБА_17 , через карткові рахунки яких, на підставі фіктивних договорів він разом з ОСОБА_5 в подальшому могли здійснював зняття грошових коштів перерахованих ОСОБА_13 .

Одночасно з цим, згідно з відведеної злочинної ролі ОСОБА_5 , у другому етапі злочинного плану, маючи достатній досвід з приводу проведення рекламних компаній з продажу квартир на території міста Одеса, при невстановлених обставинах: організував створення в мережі Інтернет сайту Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» «https://guesthouse.in.ua/odessa»; розповсюдив в мережі Інтернет на сайті «youtube.com» відповідні рекламні відеоролики( ІНФОРМАЦІЯ_2 ; ІНФОРМАЦІЯ_3 ) та інші; розповсюдив аудіо-рекламу через одеські радіокомпанії «Просто радіо» FM-105.3, «Народне радіо» FM 103.2; підшукав працівників для підприємства на посади менеджерів, а саме: ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 ,яким при цьому не було роз`яснено реальних намірів з приводу незаконної діяльності підприємства, чим було завершено другу частину злочинного плану.

Приступивши до реалізації третьої частини раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку липня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_22 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_7 , ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_23 укладання договору асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаного договору необхідно буде здійснити внесення паю частинами у загальному розмірі 198476гривень, що еквівалентно 7670 доларів США та передати останньому 1 однокімнатну квартиру під будівельним АДРЕСА_3 . Переконавши таким чином ОСОБА_22 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_22 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти її грошовими коштами, погодилася на умови ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 06 липня 2017 року, ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману,було укладено договір між ОСОБА_22 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №01/06/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_4 на суму 297000 гривень, що на час укладання угоди складала 11 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_22 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 148350 гривень, що відбулося в приміщенні відділення № НОМЕР_1 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 26 липня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 12336 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27,07 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 12312 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 08 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 12720 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 02 жовтня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 12758 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_22 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичних-осіб підприємців, що ОСОБА_13 , і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_12 на підставі сплати за консультацiйнi послуги з питань нерухомого майна згідно рахунку №03/07-1 вiд 03.07.2017 р. та на ФОП ОСОБА_17 на підставі слати за розроблення структури бази даних згідно рахунку № НОМЕР_2 вiд 26.07.2017, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_22 матеріальну шкоду на суму 198476 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_24 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_24 укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 961764 гривні, що еквівалентно 37 380 доларів США та передати останньому 6 однокімнатних квартир під будівельними АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_7 , АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 та АДРЕСА_10 . Переконавши таким чином ОСОБА_24 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_24 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 04серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_24 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№01/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_11 на суму 299000 гривень, що на час укладання угоди складала 11 500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№02/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_12 на суму 299000 гривень, що на час укладання угоди складала 11500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№03/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_13 на суму 299000 гривень, що на час укладання угоди складала 11500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№04/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_14 на суму 299000 гривень, що на час укладання угоди складала 11500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№05/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_15 на суму 299000 гривень, що на час укладання угоди складала 11500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№06/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_16 на суму 299000 гривень, що на час укладання угоди складала 11500 доларів США.

За умовами договорів, ОСОБА_24 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 887460 гривень, що відбулося в приміщенні відділення № НОМЕР_1 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 04 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 74 304 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №2 у місті Чорноморськ Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Чорноморськ, вулиця Спортивна, б.8/53-Н.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_24 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за консультацiйнi послуги з питань оподаткування згідно рахунку №10 вiд 07.08.2017 р. та сплати за юридичні послуги згідно рахунку № НОМЕР_3 07.08.2017 р., розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_24 матеріальну шкоду на суму 961764 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_26 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_7 , ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_26 укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 128400 гривні, що еквівалентно 5000 доларів США та передати останньому 2 однокімнатні квартири під будівельними АДРЕСА_17 та АДРЕСА_18 . Переконавши таким чином ОСОБА_26 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_26 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 04 серпня 2017 року, ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_26 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №07/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_19 на суму 351000 гривень, що на час укладання угоди складала 13500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №08/04/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_20 на суму 351000 гривень, що на час укладання угоди складала 13500 доларів США.

За умовами договорів, ОСОБА_26 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 128400 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_26 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за юридичні послуги (абонентське обслуговування) згідно договору вiд 01.07.2017 р. та рахунку вiд 01.07.17 за розробку нормативно-регуляторних документів, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_26 матеріальну шкоду на суму 128400 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернувся ОСОБА_27 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_27 , укладання договору асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаного договору необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 269325 гривень, що еквівалентно 10500 доларів США та передати останньому 1 однокімнатну квартиру під будівельними АДРЕСА_21 . Переконавши таким чином ОСОБА_27 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_27 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 08 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договір між ОСОБА_27 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №01/08/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_22 на суму 269325 гривень, що на час укладання угоди складала 10 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_27 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 135000 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 05 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 134325 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення, надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_27 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за юридичні послуги (абонентське обслуговування) згідно договору вiд 01.07.2017 р. та рахунок вiд 01.07.17 за розробку нормативно-регуляторних документів, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_27 матеріальну шкоду на суму 269325 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_28 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_28 , укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 641 250 гривні, що еквівалентно 25000 доларів США та передати останньому 2 однокімнатні квартири під будівельними АДРЕСА_23 та АДРЕСА_24 . Переконавши таким чином ОСОБА_28 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_28 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 08 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_28 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса»№02/08/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_25 на суму 320625 гривень, що на час укладання угоди складала 12 500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №03/08/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_26 на суму 320625 гривень, що на час укладання угоди складала 12 500 доларів США.

За умовами договорів, ОСОБА_28 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 371926 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 01 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 15634 гривень 80 копійок, що відбулося в приміщенні відділення №92 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця Черняховського, б.1-А.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення, надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_28 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за юридичні послуги (абонентське обслуговування) згідно договору вiд 01.07.2017 р. та рахунок вiд 01.07.17 за розробку нормативно-регуляторних документів, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_28 матеріальну шкоду на суму 387560 гривень 80 копійок.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям посеред серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_29 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час, ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_29 , укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 721643 гривні50 копійок, що еквівалентно 28000 доларів США та передати останній 2 однокімнатні квартири під будівельними АДРЕСА_27 та АДРЕСА_28 . Переконавши таким чином ОСОБА_29 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_29 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 31 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_29 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №01/31/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_29 на суму 347935 гривень, що на час укладання угоди складала 13500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №02/31/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_30 на суму 373708 гривень 50 копійок, що на час укладання угоди складала 14500 доларів США.

За умовами договорів, ОСОБА_29 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 50900 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, грошові кошти у сумі 646 гривень, що було здійснено через термінал самообслуговування ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, площа Незалежності, б.1, 27 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 345800 гривень, що відбулося в приміщенні відділення «Київський ринок» Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Академіка Глушка, б.5.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_29 ,, за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунок Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_30 на підставі оплати за договором №0107-ОД вiд 01.07.2017 р. за проектування будівель, у тому числі складання робочих креслень, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_29 матеріальну шкоду на суму 397346 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку вересня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_31 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_7 , ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_32 укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 801913 гривень 50 копійок, що еквівалентно 30500 доларів США та передати останній 1 квартиру під будівельним АДРЕСА_31 та АДРЕСА_32 . Переконавши таким чином ОСОБА_33 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_31 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти її грошовими коштами, погодилася на умови ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 04 та 05 вересня 2017 року, ОСОБА_7 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_34 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №03/04/09/17 на придбання нежитлового приміщення розташованої на другому поверсі будинку будівельний №2, на суму 526320 гривень, що на час укладання угоди складала 20000 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №01/05/09/17 на придбання однокімнатної квартири будівельний АДРЕСА_33 на суму 275593 гривень 50 копійок, що на час укладання угоди складала 10500 доларів США.

За умовами договорів, ОСОБА_34 04 вересня 2017 року, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 355 266 гривень, що відбулося в приміщенні відділення № НОМЕР_1 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27, 05 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 438324 гривень 90 копійок, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27 та 06 вересня 2017 року на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 7920 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_35 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_30 на підставі оплати за договором №0107-ОД вiд01.07.2017 р. за проектування будівель, у тому числі складання робочих креслень, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_32 матеріальну шкоду на суму 801510 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку вересня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернувся ОСОБА_36 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_37 , укладання договору асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 276318 гривень, що еквівалентно 10 500 доларів США та передати останньому 1 однокімнатну квартиру під будівельним АДРЕСА_34 . Переконавши таким чином ОСОБА_38 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_36 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти її грошовими коштами, погодилася на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 04 вересня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_39 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №01/04/09/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_35 на суму 276318 гривень, що на час укладання угоди складала 10 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_39 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 26316 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення, надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_38 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_30 на підставі оплата за договором N0107-ОД вiд 01.07.2017 р. за проектування будівель, у т.ч. складання робочих креслень, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_37 матеріальну шкоду на суму 26316 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернувся ОСОБА_40 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_41 , укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 639 500 гривні, що еквівалентно 24 995 доларів США та передати останній 2 однокімнатні квартири під будівельними АДРЕСА_36 та АДРЕСА_37 . Переконавши таким чином ОСОБА_42 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_40 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 09 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_43 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №02/09/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_38 на суму 323750 гривень, що на час укладання угоди складала 12 500 доларів США; договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №03/09/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_39 на суму 323750 гривень, що на час укладання угоди складала 12 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_43 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 639500 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення, надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_42 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на картковий рахунок Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за юридичні послуги (абонентського обслуговування) за договором вiд 01.07.2017 р. та рах вiд 01.07.17 за розробку нормативно-регуляторних документів, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_41 матеріальну шкоду на суму 639500 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_44 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_44 , укладання договорів асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 153 600 гривні, що еквівалентно 6 000 доларів США та передати останній 1 однокімнатну квартиру під будівельним АДРЕСА_40 . Переконавши таким чином ОСОБА_44 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_44 , висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти її грошовими коштами, погодилася на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 08 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_44 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №04/08/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_41 на суму 269010 гривень, що на час укладання угоди складала 10 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_44 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 153600 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення, надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_44 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за юридичні послуги (абонентське обслуговування) згідно договору вiд 01.07.2017 р. та рахунок вiд 01.07.17 за розробку нормативно-регуляторних документів, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_44 матеріальну шкоду на суму 153600 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернулася ОСОБА_45 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час, ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_46 , укладання договору асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 271950 гривень, що еквівалентно 10 500 доларів США та передати останній 1 однокімнатну квартиру під будівельним АДРЕСА_42 . Переконавши таким чином ОСОБА_47 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_45 висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти її грошовими коштами, погодилась на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 09 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_48 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №01/09/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_43 на суму 271 950 гривень, що на час укладання угоди складала 10 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_45 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 268 800 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_49 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунок Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_25 на підставі сплати за юридичні послуги (абонентське обслуговування) згідно договору вiд 01.07.2017 р. та рахунок вiд 01.07.17 за розробку нормативно-регуляторних документів, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_46 матеріальну шкоду на суму 268 800 гривень.

Крім того, продовжуючи реалізовувати третю частину раніше розробленого злочинного плану ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , згідно відведених їм злочинним ролям на початку серпня 2017 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалось можливим, перебували на робочому місті Ступніцької К.П., у відділі продажів, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , звернувся ОСОБА_50 , з метою з`ясування умов придбання нерухомого майна у місті Одеса.

В цей час, ОСОБА_5 та ОСОБА_13 , переслідуючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, реалізовуючи злочинний план, виконуючи кожен свою злочинну роль, запропонували ОСОБА_51 , укладання договору асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі та вступити в асоційовані члени кооперативу «ГестХаус Одеса», здійснюючи при цьому агітацію з приводу діяльності будівельної компанії, строків будівництва, гарантій, винятковість технологій будівництва, наявність прямої співпраці з Великобританською будівельною компанією «GuestHouse», звертаючи увагу, на те, що ОСОБА_7 , є довіреною особою Великобританської будівельної компанії «GuestHouse», а також є основним інвестором проекту, який особисто зацікавлений у подальшому розвитку будівельної програми вказаної компанії. Роз`яснивши при цьому, що при укладанні вказаних договорів необхідно буде здійснити внесення паїв частинами у загальному розмірі 319 375 гривень, що еквівалентно 12 500 доларів США та передати останньому 1 однокімнатну квартиру під будівельним АДРЕСА_44 . Переконавши таким чином ОСОБА_52 у вигідності і обов`язковості переведення грошових коштів на поточний рахунок кооперативу, при цьому ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , реального наміру на виконання покладених на них обов`язків не мали. Обміркувавши умови ОСОБА_50 висловлюючи довіру, та не усвідомлюючи злочинний намір заволодіти його грошовими коштами, погодився на умови ОСОБА_13 та ОСОБА_5 .

В подальшому, 21 серпня 2017 року, ОСОБА_13 та ОСОБА_5 , бажаючи довести злочинний план до кінця, з метою особистого збагачення, шляхом обману, було укладено договори між ОСОБА_53 та ОСОБА_13 , а саме: договір асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса» №2/21/08/17 на придбання квартири будівельний АДРЕСА_45 на суму 319375 гривень, що на час укладання угоди складала 12 500 доларів США.

За умовами договору, ОСОБА_50 в цей же день, на поточний рахунок кооперативу було внесено грошові кошти у сумі 319375 гривень, що відбулося в приміщенні відділення №19 Южного ГРУ ПАТ «ПриватБанк», розташований за адресою: місто Одеса, вулиця проспект Шевченко, б.27.

В подальшому, згідно єдиної злочинної ролі ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , не маючи на меті виконання умов за договором асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», з метою особистого збагачення,надали усну вказівку ОСОБА_13 , щодо переведення нею отриманих грошових коштів від ОСОБА_52 , за допомогою електронного переводу скориставшись особистим ключем та паролем здійснила переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунок Фізичної-особи підприємця, що ОСОБА_13 і зробила згідно відведеної їй злочинної ролі на ФОП ОСОБА_30 на підставі оплати за договором №0107-ОД вiд 01.07.2017 р. за проектування будівель, у тому числі складання робочих креслень, розпорядилась таким чином ними на власний розсуд, чим заподіяли ОСОБА_51 матеріальну шкоду на суму 319 375 гривень.

Крім того, ОСОБА_5 не маючи на меті виконання умов за договорами асоційованого членства в обслуговуючому кооперативі «ГестХаус Одеса», вчинив дії, спрямовані на приховання та маскування незаконного походження коштів одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, надавав усну вказівку ОСОБА_13 та здійснювали переведення грошових коштів з рахунку Обслуговуючого кооперативу «ГестХаус Одеса» на карткові рахунки Фізичної-особи підприємця на ФОП ОСОБА_12 ( НОМЕР_4 ), на підставі оплати за фіктивними договорами № 0107-1ОД від 01.07.2017 р. за проектування будівель, у тому числі складання робочих креслень, а також за укладених фіктивних угод за консультаційні послуги з питань нерухомого майна згідно рахунку № 03/07-1 від 03.07.2017 року, після чого особисто здійснював зняття грошових коштів з банкоматів та відділень банку ПАТ КБ «ПриватБанк», тим самим вчинив фінансові операції з коштами, у загальному розмірі 171157 гривень, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, шляхом їх приховання та маскування незаконного походження коштів.

Прокурор в судовому засіданні просить задовольнити клопотання.

Підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання та просили відмовити у продовженні строку тримання під вартою.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, допитавши підозрюваного, його захисника, а також вислухавши думку прокурора, приходжу до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з наступних підстав.

18.06.2018 досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та матеріали кримінального провадження були відкриті для ознайомлення стороні захисту в порядку ст. 290 КПК України.

Постановою заступника прокурора Одеської області від 23.04.2018 продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12017160500005528 відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.09.2017 до 5 місяців, тобто до 30.06.2018.

Однак, з урахуванням положень ч. 3 ст. 219 КПК України (із змінами та доповненнями, внесеними Законом № 1950-VІІІ від 16.03.2017), строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування сторонами кримінального провадження в порядку, передбаченому статтею 290 КПК України, не включається у строки, передбачені для строків досудового розслідування.

Водночас, Законом № 1950-VІІІ від 16.03.2017 не внесено змін до ч. 3 ст. 197 КПК України, якою визначено, що строк тримання під вартою може бути продовжений слідчим суддею в межах строку досудового розслідування в порядку, передбаченому КПК України.

Метою і підставою продовження строків дії запобіжного заходу, в тому числі й тримання під вартою, є запобігання спробам підозрюваного переховування від органу досудового розслідування та /або/ суду, а також вчинення іншого кримінального правопорушення.

При вирішенні питання про продовження строку дії запобіжного заходу прошу врахувати, що кримінальне правопорушення, в якому підозрюється ОСОБА_5 відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких, збільшення обсягу пред`явленої підозри. Також слідчим суддею беруться до уваги дані про особу підозрюваного, а саме, що ОСОБА_5 є особою працездатного віку, який до затримання не був офіційно працевлаштованим, за станом здоров`я скарг не має, за сімейним станом не одружений, міцні соціальні зв`язки відсутні.

У відповідності з вимогами п. 1 ст. 184 КПК України, під час досудового розслідування встановлена наявність ризиків, передбачених в п.п. 1, 3, 4, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, і в обґрунтування необхідності продовження застосування запобіжного заходу покладається необхідність запобігання подальшим спробам: переховуватися від органів досудового розслідування та суду, що свідчить про відсутність міцних соціальних зв`язків; незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, оскільки спільників ще не встановлено, тобто перебуваючи на волі підозрюваний може допомогти їм уникнути кримінальної відповідальності; вчиняти інші кримінальні правопорушення тому, що протиправні дії з привласнення грошових коштів носять системний та спланований характер.

З урахуванням викладеного, приймаючи до уваги наявність ризиків, передбачених пп. 1, 3, 4, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, які були встановлені під час досудового розслідування, які не зменшилися й продовжують існувати, а також те, що по даному кримінальному провадженню необхідно виконати вимоги ст. 290 КПК України, про те в наявності є об`єктивні причини, що перешкоджають направити обвинувальний акт до суду до закінчення строку дії попередньої ухвали про продовження тримання під вартою до 24.06.2018, необхідно продовжити строк його дії до 60 днів, які обчислювати з 24.06.2018, але в межах строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12017160500005528 відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.09.2017, який складає до його спливу 12 днів, у строк якого не враховувати відповідно до ч. 3 ст. 219 КПК України строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, в порядку, передбаченому ст. 290 України.

Депутат Одеської міської ради ОСОБА_6 заявив бажання взяти особу на поруки підозрюваного, посилаючись на те, що ОСОБА_5 характеризується з позитивної сторони, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Підстав вважати, що ОСОБА_5 може переховуватися чи ухилятися від органів дізнання чи слідства не має.

У відповідності до ч. 1 ст. 180 КПК України особиста порука полягає у наданні особами, яких слідчий суддя чи суд вважає такими, що заслуговують довіри, письмового зобов`язання про те, що вони доручаються за виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього обов`язків і зобов`язуються при необхідності доставити його до органу досудового слідства або в суд на першу вимогу.

Згідно до ч. 2 ст. 180 КПК України, кількість поручителів визначає слідчий суддя, суд, який обирає запобіжний захід. Наявність одного поручителя може бути визнано достатньою лише в тому разі, коли ним є особа, яка заслуговує на особливу довіру.

Як депутат, він здійснює представництво інтересів громадян-виборців у владних структурах, захист їх прав, закріплених у конституції і законах. За такого, вважає, що заслуговує на особливу довіру і може одноособово взяти на поруки підозрюваного ОСОБА_5 , готовий забезпечити явку підозрюваного або обвинуваченого до органу досудового розслідування або суду для вирішення питання про заміну йому запобіжного заходу, участі у процесуальних діях.

Прокурор в судовому засіданні заперечував щодо задоволенння заяви про взяття підозрюваного на поруки.

Підозрюваний та його захисник просили задовольнити заяву про взяття на поруки.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, допитавши заявника, підозрюваного, його захисника, а також вислухавши думку прокурора, приходжу до висновку, що заяви про взяття підозрюваного на поруки не підлягає задоволенню.

Вказані обставини є підставами вважати, що до підозрюваного ОСОБА_5 з метою забезпечення виконання процесуальних обов`язків має бути застосований запобіжний захід тримання під вартою. За указаних обставин підстави для застосування до нього будь-якого іншого, більш м`якого, запобіжного заходу, відсутні.

Відповідно до ч. 5 ст. 176 КПК України, запобіжні заходи у вигляді особистого зобов`язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 19 - 114-1, 258 258-5, 260, 261 КК України. Таким чином, єдиним можливим запобіжним заходом підозрюваному ОСОБА_5 є тримання під вартою.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 176-178, 183, 184, 193, 194, 197, 199 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно задовольнити частково.

У задоволенні заяви депутата Одеської міської ради ОСОБА_6 про бажання взяти особу на поруки відмовити.

Продовжити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строк тримання під вартою до 60 (шістдесяти) днів, які обчислювати з дня винесення ухвали, але в межах строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12017160500005528 відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.09.2017, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. ч. 2, 3, 4 ст.190, ч.1 ст.209 КК України, який складає до його спливу 12 днів, у строк якого не враховувати відповідно до ч.3 ст.219 КПК України строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, в порядку, передбаченому ст.290 КПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана протягом п`яти днів з дня її оголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

22.06.2018

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74857385
СудочинствоКримінальне
Сутьбажання взяти особу на поруки

Судовий реєстр по справі —522/19561/17

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 09.08.2023

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 15.05.2023

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 20.02.2023

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 25.02.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 29.09.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 29.09.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні