Постанова
від 07.06.2007 по справі 9/197/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/197/07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"07" червня 2007 р. 14:40Справа №  9/197/07

                                                                         

м. Миколаїв

    

07 червня 2007р., 15 год. 10 хв. м. Миколаїв, Будинок Рад, вул. Адміральська, 22. каб. № 813

Господарський суд Миколаївської області у складі  судді Філінюк І.Г., при секретарі Сіренко І. М., розглянувши у відкритому судовому засіданні  матеріали адміністративного позову:

Закритого акціонерного товариства «Олександрівський кирпичний завод», м.Миколаїв, пр.Леніна, 16, код ЄДРПОУ 05524044

до: Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Миколаївській області, м.Миколаїв, пр.Леніна, 16, код ЄДРПОУ 23626096  

Про: визнання рішення недійсним.

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від позивача: Возняк В.В., дор. №5 від 12.03.2007р.

Від відповідача: Трофімова І.Л., дор. №05/465 від 21.05.2007р.

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся до суду з позовом Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Миколаївській області, в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення державного управління екології та природних ресурсів в Миколаївській області №01-03/121-05 від 28.03.2007р. «Щодо скасування висновку державної екологічної експертизи №05/246 від 02.08.2006р.

Представник позивача в судовому засіданні надав заяву про уточненя позовних вимог, з тексту якого вбачається, що позивач просить суд визнати незаконними дії державного управління екології та природних ресурсів в Миколаївській області та визнати чинним висновок державної екологічної експертизи №05/246 від 02.08.2006р.

Відповідач позовні вимоги не визнав в повному обсязі та просить суд відмовити в задоволенні позову.

В судовому засіданні судом було оголошено вступну те резолютивну частини постанови.

          Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника відповідача, суд  -

в с т а н о в и в:

Рішенням Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Миколаївській області №01-03/121-05 від 28.03.2007р. скасовано висновок №05/246 від 02.08.2006р. державної  екологічної експертизи по робочому проекту «Склад сипучих матеріалів в с.Олександрівка Вознесенського району Миколаївської області». Вказаним вмсновом відповідачем було позитивно оцінено робочий проект щодо запланованого будівництва складів сипучих матеріалів та готової продукції позивачем. Висновок було скасовано відповідачем на підставі протесту Миколаївської міжрайонної природоохоронної прокуроратури, в зв'язку з тим, що склади сипучих матеріалів та готової продукції передбачається розмістити на земельній ділянці, значну площу якої займають корисні кпалини місцевого значення (пісок).

Позивач вважає, що оскаржуване рішення прийнято з порушеннями норм чинного законодавства, воно прийнято відповідачем з перевищенням наданих йому повноважень.

Законом України «Про екологічну експертизу»встановлено підстави й порядок визнання недійсними висновків державної екологічної експертизи недійсними. Відповідно до ст.45 вказаного закону висновки державної екологічної експертизи можуть бути визнані недійсними, зокрема, в разі недотримання державних санітарних норм, правил гігієнічних нормативів, будівельних норм і правил, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки, лише в судовому порядку. Таким чином, позивач вважає, що скасовуючи висновок №05/246 від 02.08.2006р., віповідач діяв всупереч порядку встановленому законом.

Відповідач позовні вимоги не визнав в повному обсязі, в обгрунтування заявлених заперечень зазначив наступне,  висновком №05/246 від 02.08.2006р. державної екологічної експертизи по робочому проекту «Склад сипучих матеріалів в с.Олександрівка Вознесенського району Миколаївськоїобласті»встановлено, що робочий проект позитивно оцінено  та рекомендовано його до реалізації.

За результатами перевірки, яка була проведена Миколаївською міжрайонною природоохороною прокуратурою, склад сипучих матеріалів передбачається розмістити на земельній ділянці, значну площу якої займають корисні копалини місцевого значення (пісок). У представленій на державну екологічну експертизу проектній документації щодо будівництва складу сипучих матеріалів, проектувальником не була надана повна інформація стосовно повного та комплексного геологічного вивчення надр, а також не проведений в повному обсязі аналіз впливу від запланованої діяльності на геологічне середовище, що призвело до самовільної забудови площ залягання корисних копалин, самовільного користування надрамиі фактичного видобування корисних копалин без отримання спеціального дозволу (ліцензії), що є порушенням вимог ст.56 Кодексу України про надра. На підставі вказаного, керуючись ст. 21 Закону України «Про прокуратуру»Миколаївським міжрайонним природоохоронним прокурором винесено протест, яким останній вимагає скасувати позитивний висновок №05/246 від 02.08.2006р. державної  екологічної експертизи по робочому проекту «Склад сипучих матеріалів в с.Олександрівка Вознесенського району Миколаївської області»(замовник ЗАТ «АКЗ»).

З урахуванням зазначних у протесті порушень, було прийнято оспорюване рішення.

Враховуючи викладене, позовні вимоги не підлягають задоволенню.

          Керуючись  ст.ст. 60, 94, 122, 158, 162, 163, 167 КАС України,  господарський суд –

                                                ПОСТАНОВИВ:

          

          В задоволені позову відмовити в повному обсязі.

Постанова  або ухвала суду першої інстанції,  якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд  першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених цією статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Суддя

                        

Дата ухвалення рішення07.06.2007
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу748703
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/197/07

Ухвала від 02.07.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю.М.

Ухвала від 01.08.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю.М.

Ухвала від 02.07.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

Постанова від 02.08.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю.М.

Ухвала від 10.07.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю.М.

Постанова від 07.06.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

Ухвала від 22.05.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

Ухвала від 06.04.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

Ухвала від 06.04.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

Ухвала від 06.04.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні