Ухвала
від 19.06.2018 по справі 909/1404/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1404/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.06.2018 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Булки В. І., секретар судового засідання Бабенецька А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Фізичної особи ОСОБА_1 АДРЕСА_1

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп"

(вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл., 76018)

про банкрутство,

учасники у справі про банкрутство:

від ініціюючого кредитора: не з'явився;

від кредитора ПАТ "Креді Агріколь Банк": Пилипчук І.Ю. - представник, довіреність б/н від 02.02.18;

ліквідатор: Опришко Олег Зіновійович, (свідоцтво № 1302 від 02 липня 2013 р.);

встановив: в провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп".

Ухвалою суду від 15.05.18: строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" та повноваження арбітражного керуючого (ліквідатора) Опришко О.З. продовжено на два місяці (до 17.07.18); ліквідатору в строк до 12.06.18 надати суду відомості про хід кримінального провадження №12015090010004639 (хід розслідування кримінального провадження, прийняті рішення); кредитору ПАТ "Креді Агріколь Банк" в строк до 12.06.18 надати суду: відомості про хід кримінального провадження №12015090010004639 (хід розслідування кримінального провадження, прийняті рішення); Івано-Франківському ВП Національної поліції України ГУНП в Івано-Франківській області в строк до 12.06.18 надати суду відомості про хід кримінального провадження №12015090010004639 (хід розслідування кримінального провадження, прийняті рішення, дії старшого слідчого СВ Івано-Франківського ВП ГУНП капітана поліції Раінчук С.Д. з 22.01.18 по 15.05.18 ); відкладено засідання суду по розгляду звіту ліквідатора на 19.06.18.

До суду від Івано - Франківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області поступив лист (вх.№8606/18 від 31.05.18) та довідка від 16.05.18 у кримінальному провадженні №12015090010004639.

В засіданні суду ліквідатор просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури на 2 місяці, про що подав клопотання (вх.№9058/18 від 19.06.18).

Розглянувши матеріали справи, заслухавши присутніх в засіданні суду представників сторін судом взято до уваги наступне. Статтею 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що справи про банкрутство розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Згідно ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів.

Суд звертає увагу, що Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачена певна сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури та перелік додатків, які додаються до звіту ліквідатора і є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, що проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури. Обов'язком ліквідатора є здійснення всієї повноти заходів спрямованих на виявлення активів боржника, при цьому ні у кого не повинен виникати обґрунтований сумнів, щодо їх належного здійснення (принцип безсумнівної повноти дій ліквідатора у ліквідаційній процедурі).

Таким чином, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вчинення ним дій по виявленню кредиторів та активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або встановлює неможливість задоволення вимог конкретних кредиторів та приймає рішення про його ліквідацію та припинення провадження у справі. Судом встановлено, що ліквідатором не подано для затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора по даній справі.

Крім того, суд звертає увагу ліквідатора на постанову Вищого господарського суду України від 21.09.16, відповідно до якої касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК" задоволено. Постанову Львівського апеляційного господарського суду від 29.06.2016 та ухвалу господарського суду Івано-Франківської області від 26.05.2016 у справі № 909/1404/14 скасовано. Справу № 909/1404/14 передано на новий розгляд до господарського суду Івано-Франківської області на стадію ліквідаційної процедури в іншому складі суду.

Ліквідатору слід врахувати наведене у зазначеній вище постанові суду.

Судом взято до уваги інформацію викладену в довідці Івано - Франківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, з якої вбачається, що 14.11.15 до ЄРДР внесено кримінальне провадження №12015090010004639 (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358, ст.219 КК України), проте станом на 16.05.18 провадження перебуває на стадії досудового розслідування кінцевого рішення по даному кримінальному провадженні не прийнято.

Ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута (ч.7 ст.46 Закону про банкрутство). Дана норма кореспондується з нормами ч.3 ст.40 Закону про банкрутство, згідно положень якої ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами. Тобто, судова процедура триває до повного завершення процедури ліквідації - продаж усього майна боржника, затвердження ліквідаційного балансу і звіту ліквідатора.

Як вбачається з матеріалів справи, строк ліквідаційної процедури завершується, в той час ліквідатором не завершено всіх заходів ліквідаційної процедури та не надано суду в порядку ст.46 Закону на затвердження звіт та ліквідаційний баланс боржника. З метою недопущення порушення майнових прав та інтересів учасників провадження у справі про банкрутство та належного завершення ліквідаційної процедури у даній справі, суд приходить до висновку про необхідність продовження строку ліквідаційної процедури на 2 місяці. В той же час, суд звертає увагу ліквідатора на дотримання вказаного строку та завершення усіх дій, визначених Законом про банкрутство та подання на затвердження звіту боржника та ліквідаційного балансу. Враховуючи, що ліквідація банкрута не завершена і для її завершення потрібен додатковий час, враховуючи об'єктивні причини, за яких не завершено ліквідаційну процедуру, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи в порядку стст.183,202 ГПК України.

Крім того, суд зазначає, що ухвалою суду від 21.05.18 задоволено клопотання ПАТ "Креді Агріколь Банк" про проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Керуючись стст.7,9,46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", стст.18,119,202,234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1 .Строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, 76018) та повноважень арбітражного керуючого (ліквідатора) Опришко О.З. продовжити на два місяці (до 17.09.18).

2. Відкласти засідання суду на 06.09.2018 о 10:45. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; зал №2.

3.Доручити Господарському суду Волинської області (проспект Волі, 54 а, м. Луцьк) забезпечити проведення в режимі відеоконференції судового засідання 06.09.18 об 10:45год. у справі №909/1404/14.

4. Ліквідатору Опришко О.З. в строк до 03.09.18 надати суду:

- рішення комітету кредиторів, прийняте за наслідками розгляду звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп";

- належним чином сформований звіт ліквідатора та всі додатки до звіту, які передбачені ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Явку учасників у справі про банкрутство визнати обов'язковою.

6. Явку ліквідатора Опришка О.З. визнати обов'язковою.

7. Суд звертає увагу сторін на те, що:

- відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- в силу ч.1 ст.246 ГПК України, суд виявивши при вирішенні спору порушення законодавства або недоліки в діяльності юридичної особи, державних чи інших органів, інших осіб, постановляє окрему ухвалу , незалежно від того, чи є вони учасниками судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (ст.ст. 235, 255 ГПК України).

Дану ухвалу направити рекомендованою кореспонденцією з повідомлення про вручення:

1) кредитору - ОСОБА_1 АДРЕСА_2

2) боржнику - Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018);

3) ліквідатору Опришку Олегу Зіновійовичу АДРЕСА_3

4) кредитору Публічному акціонерному товариству "Креді Агріколь Банк" (вул.Пушкінська, 42/4 м.Київ, 01004)

5) Господарському суду Волинської області (проспект Волі, 54 а, м. Луцьк).

Суддя Булка В. І.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.06.2018
Оприлюднено25.06.2018
Номер документу74896043
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1404/14

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 04.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 29.11.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л.М.

Ухвала від 06.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л.М.

Ухвала від 19.06.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні