Ухвала
від 22.06.2018 по справі 229/2629/18
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 229/2629/18

Провадження № 2-о/229/180/2018

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

22 червня 2018 року м. Дружківка

Суддя Дружківського міського суду Донецької області Лопатко Н.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1) заінтересована особа - Очеретинська селищна рада (місцезнаходження: Донецька обл., Ясинуватський район, смт. Очеретине, вул. Первомайська, 12, ЄДРПОУ 04341850) про визнання фізичної особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

До Дружківського міського суду Донецької області звернулась ОСОБА_1 із заявою, в якій просить призначити судово-психіатрічну експертизу для встановлення психічного стану фізичної особи ОСОБА_2, визнати ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, недієздатним та призначити ОСОБА_1 опікуном над фізичною особою ОСОБА_3 у разі визнання його недієзданим.

Заяву подано з підстав наявності у ОСОБА_3 психічного розладу, який істотно впливає на його здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Заява подана з додержанням вимог статті 318 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Крім того, згідно положень ч. 6 ст. 56 ЦПК України органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі у справі або брати участь у справі за своєю ініціативою.

Таким чином, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі - ОСОБА_1 опіки та піклування Мирноградської міської ради, оскільки справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю представника органу опіки та піклування, відповідно до вимог ч. 1 ст. 299 ЦПК Ураїни.

Враховуючи вищевикладене, слід прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 56, 187, 260, 261, 295-297, 299 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа - Очеретинська селищна рада про визнання фізичної особи недієздатною.

Залучити до участі у справі - ОСОБА_1 опіки та піклування Мирноградської міської ради (місцезнаходження: Донецька обл., м. Мирноград, вул. Центральна, 9).

Витребувати у Головного лікаря Мирноградської центральної міської лікарні картку амбулаторного хворого ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 (мешкає за адресою: АДРЕСА_1), який перебуває на диспансерному обліку як психічна хвора особа.

Зобов'язати Головного лікаря Мирноградської центральної міської лікарні виконати вимоги цієї ухвали протягом 10 (десяти) днів з дня отримання копії ухвали.

Роз'яснити Головному лікарю Мирноградської центральної міської лікарні, що відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити відкрите судове засідання у приміщенні Дружківського міського суду Донецької області на 25 липня 2018 року на 10:00 годину.

В судове засідання викликати заявника та заінтересовану особу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. В. Лопатко

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено26.06.2018
Номер документу74901339
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —229/2629/18

Рішення від 22.11.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Рішення від 22.11.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 09.10.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 25.07.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні