Ухвала
від 21.06.2018 по справі 2-2834/11
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 2-2834/11

Провадження №2-зз/523/47/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" червня 2018 р.

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Кисельов В.К. розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства Перший Український міжнародний банк про скасування заходів забезпечення позову, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Суворовського районного суду міста Одеси знаходилась цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства «ПроКредит Банк» до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Публічне акціонерне товариство Перший Український міжнародний банк надало до суду заяву про скасування заходів забезпечення позову.

Заява мотивована тим, що в проваджені Суворовського районного суду м. Одеси перебувала цивільна справа № 2-2834/11 за позовом Публічного акціонерного товариства ПроКредит Банк до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

14 листопада 2011 року в рамках забезпечення позову у вищезазначеній цивільній справі Суворовським районним судом м. Одеси було накладено арешт на майно відповідачів, в тому числі і на майно, що перебувало в іпотеці та тепер належить на праві приватної власності Публічному акціонерному товариству Перший українськийміжнародний банк , а саме: квартиру № 40, що знаходиться в місті Одеса по вулиці Ільфа і Петрова в будинку № 17.

6 червня 2008 року між Закритим акціонерним товариством Перший український міжнародний банк , правонаступником всіх прав та зобов'язань якого є ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ОСОБА_3 та громадянином України ОСОБА_1 був укладений кредитний договір № 6155396, відповідно до умов якого ОСОБА_3 надав Позичальнику кредит у розмірі 135 360,00 (сто тридцять п'ять тисяч триста шістдесят) доларів США, а Позичальник зобов'язався використати кредит за цільовим призначенням, сплатити проценти за користування кредитом та повернути Банку кредит частинами в розмірах, в порядку та в строки, визначені кредитним договором.

З метою забезпечення виконання зобов'язань Позичальником перед Публічним акціонерним товариством Перший український міжнародний банк за кредитним договором був укладений іпотечний договір від 06.06.2008 року, посвідчений приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу ОСОБА_4, зареєстрованого в реєстрі за № 2340, відповідно до якого ОСОБА_2 передала в іпотеку нерухоме майно, а саме: квартиру № 40 (сорок), що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Ільфа і Петрова, будинок 17 (сімнадцять), та в цілому складається з: житлових кімнат - 1, 2, 3, кухні-4, ванної - 5, туалету - 6, коридору - 7, загальною площею - 62,4 кв.м., житловою площею - 36,7 кв.м.

З матеріалів заяви вбачається, що заявник фактично ставить питання про скасування заходів забезпечення позову.

Так, відповідно до заяви заявником є Публічне акціонерне товариство Перший Український міжнародний банк .

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Як вбачається із матеріалів справи, Публічне акціонерне товариство Перший Український міжнародний банк не є стороною у справі та не приймає участь в розгляді справи за позовною заявою Публічного акціонерного товариства «ПроКредит Банк» до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

З матеріалів справи вбачається, що відносно Публічного акціонерного товариства Перший Український міжнародний банк не застосовувалися заходи забезпечення позову, а тому воно позбавлене права звертатися до суду з заявою про скасування заходів забезпечення позову у зазначеній цивільній справі.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне відмовити Публічному акціонерному товариства Перший Український міжнародний банк у прийнятті заяви про скасування заходів забезпечення позову.

Разом з тим суд роз'яснює Публічному акціонерному товариству Перший Український міжнародний банк його право на звернення до суду з позовною заявою про скасування арешту.

Керуючись ст. 158 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити Публічному акціонерному товариству Перший Український міжнародний банк у прийнятті заяви про вилучення зареєстрованого обтяження рухомого майна.

Повернути заявнику заяву зі всіма доданими до неї документами.

Роз'яснити Публічному акціонерному товариству Перший Український міжнародний банк його право на звернення до суду з позовною заявою про скасування арешту

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали та протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали особою без участі якої її було постановлено.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.06.2018
Оприлюднено26.06.2018
Номер документу74913862
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заходів забезпечення позову

Судовий реєстр по справі —2-2834/11

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

Ухвала від 21.06.2018

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Рішення від 05.10.2011

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Гаврилюк С. М.

Ухвала від 11.09.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні