Ухвала
від 19.06.2018 по справі 265/3563/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа №265/3563/18

Провадження №2/265/1100/18

У Х В А Л А

19 червня 2018 року місто Маріуполь

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області у складі:

головуючого судді Мельник І. Г.,

за участю секретаря Гусєвої К.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Маріуполі цивільну справу за позовом Заступника військової прокуратури Маріупольського гарнізону, діючого в інтересах держави в особі Комунального закладу Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги , до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває зазначений позов Заступника військової прокуратури Маріупольського гарнізону, діючого в інтересах держави в особі Комунального закладу Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги , до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування.

Представник відповідача, що діє на підставі договору про надання правничої допомоги, ОСОБА_2 у підготовче судове засідання не з'явилась, надавши суду заяву про відкладання підготовчого судового засідання. Крім того просила суд витребувати з канцелярії Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя кримінальне провадження № 12017050790000372 від 18.02.2017 (№265/5317/17) для огляду в судовому засіданні; з Комунального закладу Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги та з військової прокуратури Маріупольського гарнізону історію хвороби ОСОБА_3.

Відповідач ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з'явився по невідомим суду причинам, про день та час слухання справи повідомлялись належним чином та своєчасно.

Прокурор Магола О.Я. у підготовче судове засідання не з'явився, надавши заяву де він не заперечує проти письмового клопотання представника відповідача про відкладення підготовчого судового засідання та витребування вказаних нею доказів.

Представник позивача, КЗ Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги у підготовче судове засідання не з'явився, надавши заяву про проведення підготовчого судового засідання без її участі.

Відповідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане у строк, зазначений у частині другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає,обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги, що клопотання подане представником відповідача в строк, встановлений у ч. 2 ст. 83 ЦПК України, а докази, які просить витребувати, мають значення для доведення ними обставин, проте самостійно їх отримати представник відповідача не може, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про витребування доказів.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

У зв`язку з тим, що відповідачем та його представником по справі не надано відзиву на позовну заяву, у судове засідання, призначене на 19 червня 2018 року, вони не з`явились та від представника відповідача надійшло клопотання про відкладення підготовчого судового засідання, суд вважає за необхідне продовжити проведення підготовчого провадження за справою на тридцять днів.

Керуючись ст.ст. 83,84,198 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Продовжити проведення підготовчого провадження за позовом Заступника військової прокуратури Маріупольського гарнізону, діючого в інтересах держави в особі Комунального закладу Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги , до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування, строком на 30 (тридцять) днів.

Відкласти підготовче судове засідання на 17 липня 2018 року о 09 годину 00 хвилин.

Витребувати з канцелярії Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя кримінальне провадження № 12017050790000372 від 18.02.2017 (№265/5317/17) за обвинуваченням ОСОБА_1, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.414 КК України для огляду в судовому засіданні.

Витребувати з Комунального закладу Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги та з Військової прокуратури Маріупольського гарнізону історію хвороби ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який перебував на лікуванні 18.02.2017.

Копію ухвали направити Орджонікідзевському районному суду міста Маріуполя, Комунальному закладу Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги та Військовій прокуратурі Маріупольського гарнізону для виконання.

Відшукувану інформацію надати у строк до 17 липня 2018 року.

Роз'яснити, що за неможливості подати докази, або неможливості подати докази у встановлені строки, особа, в якої такі докази витребувані, зобов'язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовуватиме до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним Кодексом України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки Орджонікідзевського районного суду м.Маріуполя: https://court.gov.ua/sud0538/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Мельник І.Г.

Дата ухвалення рішення19.06.2018
Оприлюднено27.06.2018
Номер документу74942742
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —265/3563/18

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Козлов Д. О.

Рішення від 15.01.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Мельник І. Г.

Ухвала від 17.07.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Мельник І. Г.

Ухвала від 19.06.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Мельник І. Г.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Мельник І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні