Ухвала
від 29.06.2018 по справі 357/7189/18
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/7189/18

1-кс/357/2739/18

У Х В А Л А

29 червня 2018 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання Прокурора Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про дозвіл на обшук кабінету, у кримінальному провадженні №42018111030000121, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.04.2018 р., за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.28, ч.5ст.191 КК України

в с т а н о в и в :

29.06.2018до слідчогосудді Білоцерківськогоміськрайонного судуКиївської областінадійшло клопотанняПрокурора Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 про наданнядозволу напроведення обшуку в каб. №307 за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 83-А, який на праві приватної власності належить ПАТ «Автомобільна компанія «Укртранс», мотивоване наступним.

Білоцерківською місцевою прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42018111030000121 від 23.04.2018року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2, ст. 28, ч. 5 ст.191 КК України, за фактом вчинення директором ТОВ «Ідеал» ОСОБА_5 за попередньою змовою із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 протягом 2017 року привласнення бюджетних коштів, виділених на закупівлю регенеративних патронів, чим завдано державі збитків на суму 3,3 млн. грн, що є особливо великим розміром. Вказані особи вчиняють особливо тяжкий злочин, а саме привласнення бюджетних коштів, шляхом надання незаконних послуг з отримання товарів через створення та використання підконтрольних підприємств для забезпечення документального оформлення «псевдо господарських» операцій, що нанесли збитків в особливо великих розмірах, тим самим вчиняючи особливо тяжкий злочин передбачений ч.2, ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2017 р. ТОВ «Ідеал» (код ЄДРПОУ 20017735) стало переможцем тендеру, що проводився військовою частиною НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ 08186487) щодо поставки регенеративних патронів РП-5 (теплообмінники, кондиціонери повітря, холодильне обладнання та фільтрувальні пристрої) у кількості 400 штук на загальну суму 3295000,00 гривень.

В подальшому, за результатами проведення аналізу податкової звітності ТОВ «Ідеал» (код ЄДРПОУ 20017735) із використанням наявних інформаційно-аналітичних баз ДФС України встановлено, що протягом періоду липня 2017 року службовими особами вказаного підприємства задекларовано перерахування отриманих державних коштів та формування податкового кредиту з ПДВ за наслідком проведення псевдооперацій із отримання від ТОВ «Проджо» та ПП «Вента-Софт» товарів, а саме: цукор, чай, молоко, вершки.

У вказаний період вищевказані СГД з ознаками фіктивності, які фактично підконтрольні ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , по ланцюгу постачальників задекларували отримання зовсім іншого виду послуг, робіт, товарів (буряк, кабачок, цибуля, ікра, йогурт, тощо).

Крім того, досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Проджо» та ПП «Вента-Софт» фактично не володіють жодними виробничими потужностями, автомобільним транспортом, складськими приміщеннями, що свідчить про відсутність у вказаних СГД обов`язкових ознак господарської діяльності, передбачених у Господарському Кодексі України та в сукупності чітко вказує на їх фактичне використання у схемах ухилення від сплати податків підприємств реального сектору економіки.

В результаті вищевказаних фінансово-господарських операцій директором ТОВ «Ідеал» ОСОБА_5 , спільно з гр. ОСОБА_6 та гр. ОСОБА_7 здійснено привласнення грошових коштів на загальну суму 3,295 млн. гривень, що є особливо великим розміром.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , для підготовки до здійснення злочину у сфері оподаткування використовують нежитлове приміщення за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 83-А, каб. 307.

Встановлено, що каб. №307 за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 83-А, згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 124655759 від 21.05.2018 року на праві приватної власності належить ПАТ «Автомобільна компанія «Укртранс» (код ЄДРПОУ 23697280).

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Прокурор стверджує,що вкаб.№307за адресоюм.Київ,вул.Саксаганського,буд.83-А,можуть зберігатисяфінансово-господарськідокументи,складені підчас діяльностіТОВ «ІДЕАЛ»(кодЄДРПОУ 20017735)з СПДз ознакамифіктивності,магнітні таелектронні засобизберігання тапередачі інформації,які використовувалисьв злочиннійдіяльності,чорнові записи,щодо такоїдіяльності,незаповнені бланкиз відбиткамипечаток,які маютьзначення длявстановлення обставинвчинення кримінальногоправопорушення,виявлення тафіксації відомостейпро вчиненнякримінального правопорушення,та виступаютьзнаряддям вчиненнязлочину,наявні підставидля проведенняобшуку увказаному каб. №307 за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 83-А, який на праві приватної власності належить ПАТ «Автомобільна компанія «Укртранс» (код ЄДРПОУ 23697280) та перебуває у фактичному користуванні ОСОБА_7 та ОСОБА_6 .

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши доводи прокурора, який просив клопотання задовольнити, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідностідо ст.233КПК Українислідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Згідно ст.235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

В судовому засіданні прокурор довів наявність достатніх підстав, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке є безпосереднім предметом вчинення злочину, є необхідність у наданні дозволу на проведення обшуку в каб. №307 за адресою АДРЕСА_1 , який на праві приватної власності належить ПАТ «Автомобільна компанія «Укртранс» (код ЄДРПОУ 23697280) та перебуває у фактичному користуванні ОСОБА_7 та ОСОБА_6 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.233-236 КПК України, -,

ухвалив :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , прокурору Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_8 , старшому слідчому слідчого відділу Білоцерківського ВП ГУ НП У Київській обл.., старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому слідчого відділу Білоцерківського ВП ГУ НП У Київській обл. майору поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому слідчого відділу Білоцерківського ВП ГУ НП У Київській обл., майору поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому слідчого відділу Білоцерківського ВП ГУ НП У Київській обл., майору поліції ОСОБА_12 , на проведення обшуку в каб. №307 за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 83-А, який на праві приватної власності належить ПАТ «Автомобільна компанія «Укртранс» (код ЄДРПОУ 23697280) та перебуває у фактичному користуванні ОСОБА_7 та ОСОБА_6 з метою відшукання і вилучення документів, які засвідчують фінансово-господарські операції ТОВ «ІДЕАЛ» (код 20017735) по взаємовідносинах з ТОВ «ПРОДЖО» (код ЄДРПОУ 40822003) та ПП «ВЕНТА-СОФТ» (код ЄДРПОУ 41093589), а саме: реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, платіжних доручень, виписок по рахункам, видаткових касових ордерів, договорів з додатками та додатковими угодами, специфікацій, рахунків-фактур, накладних, товарних накладних, податкових накладних, видаткових накладних, актів прийому-передачі товарів (робіт, послуг), товарно-транспортних накладних, довіреностей (доручень) відвантаження та отримання товарів, книг (реєстрів) обліку придбання та реалізації товарів (робіт, послуг), книг (реєстрів) реєстрації доручень, книг (реєстрів) складського обліку, журналів обліку в`їзду та виїзду автотранспортних засобів, сертифікатів відповідності (якості, стандартизації), технічних паспортів та інших документів, які складалися під час виконання даних договірних зобов`язань, документів, що підтверджують факти використання у господарській діяльності чи/або підтверджують факт подальшої реалізації товарів (робіт, послуг), копій наказів про призначення на посаду головного бухгалтера та керівника, копії їх посадових інструкцій, а також, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, у тому числі мобільні телефони, які використовувались в злочинній діяльності, чорнові записи, щодо такої діяльності, печатки підприємств, незаповнені бланки з відбитками печаток, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, а також грошові кошти отримані в наслідок злочинної діяльності.

.Строк дії ухвали по 29 липня 2018 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується у порядку та у спосіб визначеному ст. 236 КПК України.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75028759
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.04.2018 р., за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.28, ч.5ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —357/7189/18

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні