Рішення
від 01.02.2011 по справі 2-о-5/11
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.02.2011 Провадження по справі №

Справа № 2-о-5/11

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

« 01 « лютого 2011 року, Тетіївський районний суд, Київської області, в складі:

головуючого судді : Кравець О.А.

при секретарі Мідзяновській І.С.

з участю адвоката : ОСОБА_1

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в м.Тетієві цивільну справу за заявою ОСОБА_2, про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту смерті особи,

В С Т А Н О В И В :

Заявниця просить встановити факт смерті її сина ОСОБА_3, посилаючись на те, що їй необхідно отримати свідоцтво про його смерть та отримати спадщину.

В попередньому судовому засіданні заявниця заяву підтримала.

Представник заінтересованої особи відділу реєстрації актів цивільного стану Тетіївського районного управління юстиції в суд не прибув, про день слухання справи повідомлений, просить справу слухати без нього, з заявою згодний.

Представник заінтересованої особи Тетіївської державної нотаріальної контори просить слухати справу без їхнього представника.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення заявниці, свідків аналізуючи зібрані по справі і досліджені в суді докази, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Так в суді встановлено , що син заявниці ОСОБА_3 хворів на онкологічне захворювання, що підтверджується виписками з Київської обласної клінічної лікарні. Він проживав з матір»ю одиноко і помер 23 грудня 2010 року в будинку заявниці в с. Високе ,Тетіївського району, Київської області і похований на кладовищі в с. Високе, Тетіївського району, Київської області. Лікарів вона не викликала, постільки не знала що це треба обов'язково зробити, думаючи що він перебував в лікарні на обліку як онкохворий і йому дадуть довідку і без огляду. Зараз їй необхідно отримати спадщину, але без свідоцтва про смерть сина. Вона не може цього зробити, а в відділі реєстрації актів цивільного стану їй в видачі свідоцтва про смерть сина було відмовлено, постільки відсутній документ про смерть сина.

Встановлені судом факти об'єктивно підтверджуються показами свідків дочки заявниці ОСОБА_4 та секретаря сільської ради ОСОБА_5, свідоцтвом про народження ОСОБА_3, довідкою сільської ради про те, що дійсно ОСОБА_3Я помер 23.12.2010 року і похований в с. Високе,Тетіївського району, Київської області, відмовою відділу реєстрації актів цивільного стану Тетіївського районного управління юстиції.

Аналізуючи таким чином зібрані по справі і досліджені в суді докази, суд вважає, що згідно ст.. 256 п. 8 ЦПК України суд вправі встановити факт смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті. В суді знайшов своє підтвердження факт смерті ОСОБА_3 23.12.2010 року. Постільки факт, про встановлення якого просить заявниця має для неї юридичне значення, постільки надає їй право отримати спадщину після померлого сина.

Керуючись п. 8 ст. 256, 259 ЦПК України , суд -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_2, про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту смерті особи,

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме факт, що дійсно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець та житель ІНФОРМАЦІЯ_2, помер 23 грудня 2010 р. в с.Високе, Тетіївського району Киїіської області .

Рішення суду після набрання ним чинності направити відділу реєстрації актів цивільного стану Тетіївського районного управління юстиції. Для реєстрації факту смерті ОСОБА_3

Рішення може бути оскаржене до Київського областного апеляційного суду на протязі 10 діб..

Суддя: ОСОБА_6

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.02.2011
Оприлюднено04.07.2018
Номер документу75057579
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-5/11

Ухвала від 23.05.2011

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 13.05.2011

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Рішення від 22.02.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Безпрозванний В. В.

Ухвала від 27.04.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Ухвала від 27.04.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Ухвала від 14.03.2011

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 15.04.2011

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Фадєєва С. О.

Рішення від 01.02.2011

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Кравець О. А.

Ухвала від 02.12.2010

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Рішення від 16.02.2011

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Куліков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні