Ухвала
від 03.05.2018 по справі 686/9618/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/9618/18

У Х В А Л А

03 травня 2018 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання прокурора військової прокуратури Хмельницького гарнізону старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №42017240310000139,

ВСТАНОВИВ:

03.05.2018 року на розгляд слідчому судді Хмельницького міськрайонного суду надійшло клопотання прокурора військової прокуратури Хмельницького гарнізону старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем за місцем знаходження Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство», що розташовано за адресою: Хмельницька область, м. Камянець-Подільський, вул.Шевченка, буд. 30, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, щодо проведення рубок лісу у Малієвецькому лісництві Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство».

В обґрунтування клопотання зазначено, що військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону Західного регіону України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017240310000139 від 13.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.368 ч.3, ст. 191 ч. 1 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, отримано інформацію, що директор Малієвецького лісництва Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство» ОСОБА_4 , надає вказівку підлеглим лісничим на здійснення порубки деревини вказаного лісництва, яку в подальшому незаконно не обліковують, з метою її продажу приватним особам всупереч встановленого порядку здійснення вказаної діяльності.

Разом з тим, ОСОБА_4 передає частину зрубленої деревини, в якості неправомірної вигоди, представникам правоохоронних органів області, за не вчинення ним дій з використанням наданої йому влади чи службового становища, тобто не фіксування та не припинення у порядку визначеному КПК України злочинних дій по незаконній реалізації деревини Малієвецького лісництва Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство».

Від Управління СБ України у Хмельницькій області отримано інформацію про те, що 03.05.2018 посадовими особами Малієвецького лісництва Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство» заплановано незаконний вивіз не облікованої ділової деревини з 47 кварталу лісового масиву вказаного лісництва для її подальшого передання приватним суб`єктам господарювання.

Окрім цього, Малієвецьке лісництво є структурним підрозділом Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство». У Державному підприємстві «Кам`янець-Подільське лісове господарство», згідно Лісового кодексу України та інших відомчих нормативно правових актів, повинні зберігатися лісорубні квитки, документи, щодо матеріально грошової оцінки лісосіки, сортиментної структури лісосіки, польові перелікові відомості дерев призначених в рубку, відомості чергової лісосіки, карти технологічного процесу розробки лісосіки, плани ділянок відведених в рубку, плани-схеми лісосіки, акти-приймання передачі лісосіки відведеної в рубку, накази про призначення ланки по відведенню лісосік, акти лісопаталогічного обстеження насаджень, матеріали обліку лісових пожеж або обліку осередків шкідників і хвороб лісу, повідомлень про появи ознак погіршення санітарного стану лісових насаджень, плани санітарно-оздоровчих заходів.

На підставі вищевикладеного, є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство», що розташовано за адресою: Хмельницька область, м. Камянець-Подільський, вул.Шевченка, буд. 30, можуть зберігатися вищевказані документи по здійсненню планових чи санітарних рубок лісу, облікових документів, щодо зрубаних дерев Малієвецького лісництва Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство» у період часу з липня 2017 року по квітень 2018 року включно.

Крім цього, прокурором зазначено, що вказані документи можуть свідчити про обставини вчинення злочину, а також враховуючи велику імовірність внесення до них суттєвих змін, якими буде узаконено вивіз деревини, необхідно провести обшук.

В судовому засіданні прокурор наполягає на задоволенні клопотання.

Заслухавши прокурора, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно, до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

При цьому, під час досудового розслідування зібрано достатньо даних про те, що за місцем знаходження Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство», яке розташовано за адресою: Хмельницька область, м. Камянець-Подільський, вул.Шевченка,буд.30, можуть знаходитись зазначені у клопотанні оригінали документів, щодо проведення рубок лісу у Малієвецькому лісництві Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство», які в свою чергу мають важливе значення для фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора військової прокуратури Хмельницького гарнізону старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому військової прокуратури Хмельницького гарнізону ОСОБА_5 , заступнику військового прокурора ОСОБА_6 , прокурорам військової прокуратури Хмельницького гарнізону ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 та за їхнім дорученням іншим особам, які згідно кримінального процесуального законодавства наділені таким правом, дозвіл на проведення обшуку за місцем за місцем знаходження Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство», що розташовано за адресою: Хмельницька область, м. Камянець-Подільський, вул.Шевченка, буд. 30, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, щодо проведення рубок лісу у Малієвецькому лісництві Державного підприємства «Кам`янець-Подільське лісове господарство», а саме лісорубних квитків, документів, щодо матеріально грошової оцінки лісосіки, сортиментної структури лісосіки, польових перелікових відомостей дерев призначених в рубку, відомостей чергової лісосіки, карт технологічного процесу розробки лісосіки, планів ділянок відведених в рубку, планів-схем лісосіки, актів-приймання передачі лісосіки відведеної в рубку, наказів про призначення ланки по відведенню лісосік, актів лісопаталогічного обстеження насаджень, матеріалів обліку лісових пожеж або обліку осередків шкідників і хвороб лісу, повідомлень про появи ознак погіршення санітарного стану лісових насаджень, плани санітарно-оздоровчих заходів у період часу з липня 2017 року по квітень 2018 року включно та інших документів, що можуть стосуватися незаконної порубки лісу, в тому числі різного роду чорнових записів, записників із контактними даними приватних суб`єктів господарювання.

Ухвала діє по 03 червня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75065983
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №42017240310000139

Судовий реєстр по справі —686/9618/18

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 27.07.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні