Ухвала
від 26.06.2018 по справі 755/1375/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/1375/18

У Х В А Л А

про витребування доказів і закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

"26" червня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Чех Н.А.,

з участю секретаря - Кузьменко А.М . ,

за участю:

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2,

відповідача - ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей,

встановив:

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 13.02.2018 року відкрито провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей, по справі призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому засіданні позивач та її представник позовні вимоги підтримали. Просили витребувати наступні документи: з ЖЕД № 408 документи, які підтверджують право власності на квартиру АДРЕСА_1; з Головного управління ДФС у м. Києві інформацію про суму/джерела виплачених доходів і утримання податків та сплати податків та інших платежів із дивідендів отриманих ОСОБА_3 у період з березня 2016 року по травень 2018 року; з ТОВ Український кур'єрський зв'язок довідку про нарахування та виплату заробітної плати та дивідендів директора ОСОБА_3 у період з березня 2016 року по травень 2018 року; з ТОВ Грандекс Груп довідку про нарахування та виплату заробітної плати та дивідендів директора ОСОБА_3 у період з липня 2016 року по травень 2018 року. Своє клопотання обґрунтували тим, що про офіційні місця роботи відповідача стало відомо після подачі позовної заяви до суду із матеріалів виконавчого провадження, і з метою отримання вказаної інформації були направлені адвокатські запити, проте відповіді з місць роботи відповідача так і не надійшли, а з фіскальної служби отримали відмову з посиланням на ст. 17 ПК України. Вважали, що дані докази є підтвердженням позовних вимог. Вважали за можливе призначити справу до судового розгляду.

В підготовчому засіданні відповідач заперечував щодо задоволення клопотання про витребування доказів. Зазначив, що він дійсно працює в ТОВ Український кур'єрський зв'язок , а з ТОВ Грандекс Груп звільнився лютому 2018 року, відповідні документи надав до відзиву. Вважав за можливе призначити справу до судового розгляду. Клопотань не мав.

Вислухавши позивача, представника позивача, відповідача, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов'язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребовування доказів судом.

Враховуючи вимоги законодавства, суд дійшов висновку, що з метою забезпечення змагальності сторін, всебічного, повного об'єктивного та безпосереднього дослідження доказів у справі, з'ясування всіх обставин по справі та правильного вирішення судової справи, клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню частково, а саме в частині витребування інформації з фіскальної служби та з місць роботи відповідача. В іншій частині відмовити, оскільки свідоцтво про право власності на квартиру, враховуючи позовні вимоги, не відноситься до предмету спору.

Судом у підготовчому судовому засіданні проведено всі дії, передбачені статтею 197 ЦПК України. Спір між сторонами не врегульовано.

Суд приходить до висновку, що підготовче провадження слід закрити та призначити дату розгляду справи по суті.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 2, 75-81, 189, 196, 197, 200, 258, 260, 353 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Клопотання про витребування доказів по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей - задовольнити частково.

Витребувати з Головного управління ДФС у м. Києві (адреса: 04116, м. Київ, вулиця Шолуденка, будинок № 33/19):

- інформацію про суму і джерела виплачених доходів та утриманих податків ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2) у період з березня 2016 року по травень 2018 року;

- інформацію щодо сплати ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2) податків та інших платежів із дивідендів отриманих у період з березня 2016 року по травень 2018 року.

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю Український кур'єрський зв'язок (код ЄДРПОУ 39004039, адреса: 03040, м. Київ, вулиця Васильківська, будинок № 2-А):

- довідку про нарахування та виплату заробітної плати директору ТОВ Український кур'єрський зв'язок ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2) у період з березня 2016 року по травень 2018 року;

- інформацію щодо виплати ТОВ Український кур'єрський зв'язок дивідендів ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2) у період з березня 2016 року по травень 2018 року.

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю Грандекс Груп (код ЄДРПОУ 40627736, адреса: 04116, м. Київ, вулиця Віктора Ярмоли, будинок № 38, кім. 75 літ. А):

- довідку про нарахування та виплату заробітної плати ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2) у період з липня 2016 року по травень 2018 року;

- інформацію щодо виплати ТОВ Грандекс Груп дивідендів ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2) у період з липня 2016 року по травень 2018 року.

Витребувані докази направити на адресу Дніпровського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Сергієнка, 3(для судді Чех Н.А.)) протягом п'яти днів з дня отримання ухвали суду.

У випадку неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Закрити підготовче провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей.

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей, до судового розгляду по суті на 20 вересня 2018 року о 16 годині 00 хвилин в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва за адресою: 02068, місто Київ, вулиця О. Кошиця, будинок № 5, кабінет № 112.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://dn.ki.court.gov.ua

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.06.2018
Оприлюднено04.07.2018
Номер документу75066828
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення додаткових витрат на утримання дітей

Судовий реєстр по справі —755/1375/18

Ухвала від 07.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 26.06.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні