Ухвала
від 20.09.2018 по справі 755/1375/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/1375/18

У Х В А Л А

про витребування доказів

"20" вересня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Чех Н.А.,

з участю секретаря - Кузьменко А.М . ,

з участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва в порядку загального позовного провадження, клопотання відповідача про витребування доказів по справі за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей, -

встановив:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває на розгляді цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей.

В судовому засіданні відповідач заявив клопотання про забезпечення доказів, а саме, витребувати з Головного Управління ДФС у м. Києві інформацію про суму/джерела виплачених доходів і утримання податків та сплати податків та інших платежів отриманих ОСОБА_3 у період з березня 2016 року по травень 2018 року. Клопотання обґрунтував тим, що кожен із батьків зобов'язаний брати участь у витратах на дітей з огляду на матеріальне та сімейне становище, інші інтереси та обставини, які мають істотне значення

В судовому засідання представник позивача не заперечував щодо задоволення клопотання.

Вислухавши клопотання відповідача, думку представника позивача, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов'язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребовування доказів судом.

Враховуючи вимоги законодавства, суд дійшов висновку, що з метою забезпечення змагальності сторін, всебічного, повного об'єктивного та безпосереднього дослідження доказів у справі, з'ясування всіх обставин по справі та правильного вирішення судової справи, клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 75-81, 84, 260, 353 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання відповідача про витребування доказів по справі за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення додаткових витрат на утримання дітей - задовольнити.

Витребувати з Головного управління ДФС у м. Києві (адреса: 04116, м. Київ, вулиця Шолуденка, будинок № 33/19) інформацію про суму / джерела виплачених доходів та утриманих податків та сплати податків і інших платежів отриманих ОСОБА_3 (ІНФОРМАЦІЯ_1, НОМЕР_1 (ідентифікаційний номер відсутній з релігійними переконаннями), зареєстрована: АДРЕСА_1; проживає: АДРЕСА_2) у період з березня 2016 року по травень 2018 року.

Витребувані докази направити на адресу Дніпровського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Сергієнка, 3(для судді Чех Н.А.)) протягом п'яти днів з дня отримання ухвали суду.

У випадку неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76642622
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення додаткових витрат на утримання дітей

Судовий реєстр по справі —755/1375/18

Ухвала від 07.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 26.06.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні